Hva er Mets og hvordan beregnet beregnes? 

Del på Pinterest

Du er sikkert klar over at kroppen din brenner energi hele tiden, uavhengig av hva du gjør.

Men du har noen gang lurt på hvor mye energi du brenner om dagen, eller når du gir deg gode kaloribrennere, hvordan du løfter eller løfter vekter?

En måte å beregne energikutgiftene til kroppen din er med metabolske ekvivalenter, også kjent som møtt. Du kan se meter som er oppført på treningsutstyr eller nevnt av personlig trener for å hjelpe deg med å måle din fysiske aktivitet.

I denne artikkelen vil vi gi A’se nærmere på hvordan målere fungerer, hvordan å beregne dem og hvordan du bruker dem til å hjelpe deg med å nå dine treningsmål.

COS’er en møtt?

En Met er et forhold mellom din metabolske arbeidsrate enn din resten metabolske hastighet. Den metabolske hastigheten er energispenningen per tidsenhet. Det er en måte å beskrive intensiteten til en øvelse eller en & # 8217;.

En møtt er den energien som tilbringer å sitte i ro: din basale eller hvile metabolisme. Så, A’aktivitet med en Met-verdi på 4 betyr at du trener fire ganger energien til det du ville gjøre hvis jeg satt stille.

Å sette det i perspektiv, en rask tur til 3 eller 4 miles alle’nå har den en verdi på 4 møtt. Tauet å hoppe, som er en’mer kraftig aktivitet, har en met verdi på 12.3.

Hvordan Mets beregnes?

For bedre å forstå metsene, er det nyttig å vite litt & # 8216; hvordan kroppen din bruker energi.

Muskelceller bruker oksygen til å skape den energien som trengs for å flytte muskler. En møtt tilsvarer ca. 3.5 ml oksygen forbrukes per kilo (kg) kroppsvekt per minutt.

Derfor, for eksempel, hvis veier 160 pounds (72.5 kg), forbruk om 254 ml oksygen per minutt i ro (72.5 kg x 3.5 ml).

Energiutgifter kan variere fra person til person basert på ulike faktorer, inkludert alder og treningsnivå. For eksempel, en ung idrettsutøver som trener daglig, trenger ikke å bruke samme mengde energi i en rask tur som en eldre og stillesittende person.

For de fleste sunne voksne kan møtte verdier være nyttige for å planlegge et operasjonsregime eller i det minste å måle hvor mye du får fra treningsrutinen din.

Eksempler på Met for ulike aktiviteter

Forskere som har overvåket oksygenforbruket i musklene i mennesker som utfører ulike aktiviteter, kunne tildele møtt verdier til disse aktivitetene. Disse verdiene er basert på en person som veier kg 70, eller 154 pund.

Dette diagrammet gir omtrentlige metallverdier for en rekke lys, moderate og kraftige aktiviteter.

Lys
<3.0 Moderate Mets
3.0-6.0 MetsVigorous
> 6.0 Met Sit på pulten: 1.3 husarbeid (ren, feie): 3.5 går på en vedvarende rytme (4.5 mph): 6.3 Sitting, Spillekort: 1.5 vekt trening (lettere vekter): 3.5 Sykling til 12-14 mph (flatt bakke): 8

Stående på pulten: 1.8 golf (turgåing, trekk flaggermusene): 4.3 krets trening (minimum hvile): 8 Langt tempo gange: 2.0 rask tur (3.5-4 mph): 5 Single Tennis: 8 Vask oppvasken: 2.2 vekt trening (tyngre vekter): 5 shoveling, grave grøfter: 8.5 Hatha Yoga: 2.5 arbeid i hagen (klipping, moderat innsats): 5 Konkurransedyktig fotball: 10 Fiske (sittende): 2.5 Svømming (Slow Step): 6 Race (7 mph): 11.5

Hva er et godt mål å sikte med Mets?

De American Heart Association Anbefaler minst 150 minutter av aerob drift av moderat intensitet hver uke for optimal kardiovaskulær helse. Dette tilsvarer ca 500 minutter i uken, ifølge Helseavdeling og menneskelige tjenester.

Måten du når disse målene og # 8211; at det er gjennom løpet, fotturer, treningen med vekter eller annen aktivitet & # 8211; Det er mindre viktig enn bare å streve for disse målene.

Hva er forbindelsen mellom Met og Calorie?

Du kan være mer kjent med kalorier enn møtt, spesielt hvis du tar hensyn til kalorier du bruker og brenner hver dag.

Det du sikkert vet er at mer oksygen bruker muskler, flere kalorier du vil brenne. Hva du kanskje ikke vet er at du må brenne ca 3.500 kalorier for å miste 1 kilo kroppsvekt.

Dette betyr at hvis du reduserer det daglige kaloriinntaket på 500 kalorier eller 500 kalorier mer kalorier hver dag enn de du bruker, kan du miste et halvt kilo per uke.

Så, hvis du vet verdien som er møtt av en bestemt aktivitet, kan du forstå hvor mange kalorier du brenner? Vel, du kan nok finne et nært estimat.

Formelen som skal brukes er: Met X 3.5 x (kroppsvekten din i kilo) / 200 = kalorier brent per minutt.

For eksempel, anta å veie 160 pounds (ca 73 kg) og spille enkelt tennis, som har en verdi på 8.

Formelen ville fungere som følger: 8 x 3.5 x 73/200 = 10.2 kalorier per minutt. Hvis du spiller tennis for en’nå, vil du brenne ca 613 kalorier.

Du kan også beskrive de «8217, tennisopplæringen som lik 480 minutter, møtt (8 møtte x 60).

Bunnlinjen

En Met er en måte å måle kroppens energiforbruk. Jo større metverdien av en bestemt aktivitet, desto større er energien som musklene må bruke for å utføre denne aktiviteten.

Kjenn Met-verdien av A’aktivitet kan også være nyttig for å beregne hvor mange kalorier som er brent under treningen.

Point Minst 500 minutter i uken er et godt mål for optimal kardiovaskulær helse. Hvordan oppnå dette målet avhenger av deg.

Du kan utføre en moderat trening, som en rask tur, for en lengre periode. Eller du kan gjøre en’mer kraftig aktivitet, som løpet, i en kortere periode.