Hvordan øke libido under behandling av brystkreft

Fysisk og følelsesmessig, kan du føle alt som sexy på dette tidspunktet. Slik endrer du det.

Del på Pinterest

At behandlingen av brystkreft innebærer kirurgiske inngrep, kjemoterapi, stråling, narkotika eller kanskje til og med disse, det er mange svært gyldige grunner til at sex ikke kan gjøre det for deg akkurat nå.

Det er veldig vanlig å miste seksuell lyst under behandlingen, sier han Dott. Kristen snekker, PhD, direktør for atferdsmessig helse for kvinner og assisterende professor i psykologi i obstetrik og gynekologi på Ohio State University.

Ikke bare har du å håndtere potensielle fysiske effekter som kvalme, tretthet og muskelsmerter, men C’Det er også en følelsesmessig komponent som kan dempe libido.

; Seksuell helse kamp er normale under noen form for kreftbehandling, spesielt fordi folk begynner å sette press på seg selv på hva de skal ønske og burde gjøre «» 1221; sier tømrer.

For kvinner med brystkreft, C’er et ytterligere nivå av hvordan de ser sin kvinnelige identitet og sannsynligvis står overfor endringer i dette «8221; sier.

Fordi din libido er viktig på dette tidspunktet?

Selv om du kan bli fristet til å bare trykke på [8220-knappen; Pause & # 8221; Seksuell til behandlingen er bestått, det er noen fordeler med å opprettholde din seksuelle helse under behandlingen.

Hvordan ser du deg selv

Din seksuelle identitet er en del av det du er, sier snekker, akkurat som de andre måtene du oppfatter deg som en venn, foreldre, datter eller kone. Det er et viktig aspekt ved å se deg selv som en livlig, engasjerende og selvskrikelig person.

Du kan ikke føle dette i det hele tatt akkurat nå, men bare for å tegne i den 8217; identiteten kan være nyttig å huske at du ikke er kreften din.

C’er mye mer for deg i tillegg til din diagnose og behandling, og ditt seksuelle selv er en del av det flerspråklige.

Relasjoner helse

Hvis du har en gutt, en jente, en ektefelle eller en betydelig person, er du sannsynlig at partneren din hjelper deg på mange måter akkurat nå.

Selv om det er viktig, er det svært vanlig at rollene endres under behandlingen. Du kan føle deg mindre som en lik romantisk og mer som en pasient og en omsorgsperson.

Denne rollendringen er normal, men det er en vanskelig ting for mange par når det gjelder intimitet & # 8221; sier snekker. Fokus på omstart av litt og intimitet kan bidra til å lindre den følelsen av å gjøre alt relatert til kreft, behandling og # 8217; hjelp.& # 8221;

Faktorer som kunne dempe ditt seksuelle ønske

Selv om du vil øke din libido, er det sannsynlig at det er noen faktorer knyttet til behandlingen som kan hindre denne innsatsen.

Her er noen av hovedgrunnene til at du kanskje har problemer, ifølge Jack Jacoub, MD, medisinsk onkolog og medisinsk direktør for MemorialCare Cancer Institute på L’Orange Coast Medical Center of Fountain Valley, California.

Tørrhet

Under behandling kan hormonelle nivåer endres, og dette kan føre til vaginal tørrhet som kan gjøre sex smertefullt.

Bivirkninger

C’er en rekke bivirkninger av behandling som kan være vanskelig, fra tap av styrke og tretthet, smerte og smerter, en & # 8220;chemo tåke& # 8220; som påvirker kognitiv funksjon.

Alt dette kan legge til før du føler deg mindre enn entusiastisk når det gjelder intimitet.

Utseende

Hvis du har lidd en mastektomi, går du gjennom hårtapet, mister vekt eller eksperimenterer med andre fysiske endringer under behandling, det kan være vanskelig å fortsette å se deg selv som et seksuelt vesen.

Understreke

Behandlingen av kreft kan virke undertrykkende og skremmende. L’Usikkerhet om hva som kommer til å komme og # 8211 eller hvis noen bivirkninger av behandlingen vil bli verre & # 8211; kan få noen til å føle seg stresset.

Det kan være vanskelig å prøve den bekymringsløse glede for intimiteten midt i den følelsen.

Hvordan gjenoppdage intimiteten

Hvis du er i behandling, og du har ikke vært i intimitet for litt & # 8216; og du befinner deg i rollen som assistent / pasient med partneren din, kan det være veldig vanskelig å gå tilbake av brølende.

Heldigvis er sex ikke en hel eller ingenting søk. Faktisk må det ikke engang innebære seksuelle aktiviteter.

Her er noen forslag som kan hjelpe:

Snakk med ditt hjelpeteam

Ja, All’Start kan virke pinlig, men dette er en del av # 8217; onkologisk hjelp og er en del av helsen din.

Jacoub anbefaler å snakke om com’er din & # 8220; base linje & # 8221; O & # 8220; Normal & # 8221; Når det gjelder hvor ofte du har hatt sex eller undertøy før kreft, og hva er dine utfordringer nå, er fysisk og følelsesmessig.

Du kan også vurdere å snakke med en terapeut spesialisert på unike utfordringer som folk med kreft må møte. Du kan ofte få en henvisning via onkologens kontor.

Utforsk produktene som kan lindre tørrhet

Dette er nyttig ikke bare for rapporten, men generelt sier snekker. Mange brystkreftbehandlingsalternativer forårsaker vaginal tørrhet, og dette kan demotivere når det gjelder intimitet.

Det er mange alternativer, både per resept og fra disken, som kan fungere som smøremidler og også fuktighetsvev.

Konsentrert på andre typer intimitet

L’Intimitet handler ikke bare om sex. Prøv å konsentrere seg om kosninger, kyss, klemmer eller andre former for intimitet hvis seksuelt forhold eller eksternt seksuelt forhold ikke virker for deg akkurat nå, sier snekker.

L’verbal oppmuntring, som å si den andre & # 8220; Jeg elsker deg & # 8221; Hver dag og flørt eller gi suggestive og morsomme kommentarer, de er andre ikke-seksuelle måter å øke intimiteten, sier.

Dette vil hjelpe deg og din partner tilbake for å se deg først og fremst som en romantisk partnere.

Ikke la omsorg for deg løpe ut

Det er vanlig å grave mot mindre selvbehandling under behandling av brystkreft, sier tømrer. Du kan føle pulsen å hoppe over din normale hudpleie rutine eller velge en pyjamas hele dagen & # 8211; Og hvem kunne klandre deg?

Men hold rutiner som å ta en dusj, kle seg, vask håret og tennene og gjør fysisk trening, gjør alle som en del av å føle seg godt med seg selv.

Ta den tiden du trenger

Når du har lettet fysiske problemer som stammer fra Rediscovery of’intimitet, og sakte gjenoppbygget å være romantisk og kjærlig L’En med L’andre, det kan du finne ut at pilotlyset på din libido har blitt gjenopplivet.

Men hvis det ikke er ennå, så er det bra, sier snekker.

& # 8220; Dette er et problem med flere nivåer som er mye mer komplisert enn mange mennesker kan tenke på «8221; sier. «Bare ta et skritt om gangen. Identifiser hva som blir hindret og deretter adresserer disse problemene en etter en. Dette burde ikke virke som press; Dette er glede. L’alles erfaring er annerledes, og du må bare fortsette å konsentrere seg om hva som gjør at du føler deg bra og # 8220;.

Elizabeth Millard Han bor i Minnesota med sin partner, Karla og deres storm av husdyr. Hans arbeid viste seg i en rekke publikasjoner, inkludert selvtillit, daglig helse, HealthCentral, Runner’Verden, Forebygging, Livestrong, Medscape og mange andre. Du kan finne den og for mange bilder av katter på henne Instagram.