APATHY: Årsaker, tegn og behandling

Beskrivelse

L’apati er mangel på interesse for livet eller samspillet med andre. Kan påvirke din evne til å opprettholde en jobb, holde relasjoner og nyte livet.

Alle opplever apati fra tid til annen. Noen ganger kan du føle deg demotivert eller uinteressert til daglige aktiviteter. Denne typen situasjons apati er normal.

Imidlertid, L’apati kan være et symptom på forskjellige nevrologiske og psykiatriske lidelser. Det kan også være et syndrom. Det kan bli mer alvorlig hvis du har en kronisk tilstand og ikke traity.

Hva forårsaker apatien?

L’Apathy er et symptom på forskjellige psykiatriske og nevrologiske lidelser, inkludert:

 • Alzheimers sykdom
 • Vedvarende depressiv lidelse (også kjent som distremi, en slags kronisk liten depresjon)
 • Frontotemporal demens
 • Huntington sykdom
 • Parkinsons sykdom
 • Progressiv supranukleær lammelse
 • schizofreni
 • slag
 • vaskulær demens

TIL 2011 studie Fant lobe lesjoner foran i hjernen til mennesker med apathy symptomer. Det antas at midten av hjernens apati er på forsiden av hjernen. L’apati kan komme fra et slag som påvirker denne delen av hjernen.

En person kan også prøve apati uten en grunnleggende medisinsk tilstand.

Noen ganger er det sannsynlig at ungdommer opplevde apati. Vanligvis passere med tiden. Men langsiktig følelsesmessig løsrivelse og # 8217; apati er ikke normal hos ungdom.

Hva skal jeg se etter?

Du kan føle mangel på lidenskap eller motivasjon hvis du føler deg apati. Kan påvirke din oppførsel og evne til å fullføre daglige aktiviteter.

Hoved symptomet på’apati er mangelen på motivasjon til å gjøre, fullføre eller realisere noe. Du kan også oppleve lave energinivåer.

Du kan ha følelser, motivasjon og vilje til å handle redusert. Aktiviteter eller hendelser som du vanligvis interesserer Du kan lage lite eller ikke noe svar.

L’apati kan forårsake uinteressert for mange aspekter av livet. Du kan være likegyldig når du møter nye mennesker eller føler nye ting. Du kan ikke vise interesse for aktiviteter eller håndtere personlige problemer.

Dine ansiktsuttrykk kan ikke endres. Du kan vise mangel på engasjement, planlegging og følelsesmessig respons. Du kan også bruke mer tid alene.

L’Kontinuerlig apati kan påvirke din evne til å opprettholde personlige forhold og få gode resultater på skolen eller arbeidet.

L’apati er ikke det samme som depresjon, selv om apatien kan være et symptom på depresjon. Depresjon kan også forårsake følelser av fortvilelse og skyld. Alvorlige risikoer knyttet til depresjon inkluderer bruk av stoffer og selvmord.

Hvordan diagnostisert L’apati?

Helsepersonell bruker 4 kriterier for å diagnostisere apatien. Folk med apati møtes alle 4 som følger:

 • En reduksjon eller mangel på motivasjon. En person viser en redusert motivasjon som ikke er i samsvar med alder, kultur eller tilstand av helse.
 • Behavioral, mentale eller følelsesmessige endringer. Endringer i atferd kan gjøre det vanskelig å engasjere seg i samtaler eller utføre daglige aktiviteter. Endringer i tanken inkluderer en disinterest for nyheter, sosiale arrangementer og dyp tenkning.
 • Effekt på livskvaliteten. Endringer i atferd påvirker negativt profesjonelt liv og personlige forhold til en person.
 • Endringer i atferd ikke forårsaket av andre forhold. Endringer i atferd er ikke relatert til fysiske funksjonshemminger, bruk av stoffer eller et nivå av bevissthet.

Noen må ha disse symptomene i 4 uker eller mer for å bli diagnostisert med apatien.

Hvordan & # 8217 blir behandlet; apati?

Behandlinger for apatien er avhengig av den underliggende årsaken. Narkotika og psykoterapi kan hjelpe deg med å gjenopprette interessen for livet ditt.

Du kan også vise symptomer på kronisk apati hvis du har en progressiv lidelse som Parkinson eller L’Alzheimer. Behandling av tilstanden nedenfor kan hjelpe deg med å forbedre apatien.

Medisinering

Hvis legen din mener at stoffet er passende, kan det foreskrive det basert på tilstanden som forårsaker apatien. Det er ingen narkotika godkjent av FDA for å behandle spesielt apatien;.

Eksempler på reseptbelagte legemidler inkluderer:

 • Antidemency Agents, som håndterer Alzheimers sykdom, som DonePezil (Aricept), Galantamin (Razadyne) og Rivastigmina (Exelon)
 • Antidepressiva, som paroksetin (paxil), Sertralina (Zoloft) og bupropion (Wellbutrin, Zyban)
 • Stimulanter av cerebral sirkulasjon og metabolisme som omhandler symptomene på # 8217; slag, som NiceGolina (Sermion)
 • Dopaminstimulerende midler, som håndterer Parkinsons sykdom, som Ropinirolo (Requip)
 • Antipsykotiske agenter, som brukes til å behandle schizofreni
 • Psykstimulatorer, som ofte brukes til å behandle apatien uten et notat nedenfor (eksempler inkluderer metylfenidat (Ritalin), Pemolina (CYLERT) og amfetamin)

Fremtidige behandlinger

Søket fortsetter på andre potensielle behandlinger for kronisk apati. En mulig behandling er stimuleringen av’kranial elektroterapi. Denne tilnærmingen kan bidra til å behandle apati etter en traumatisk hjerneskade som påvirker den fremre lobe.

I denne behandlingen bruker en spesialist en kort lavspennings elektrisitet på pannen for å stimulere hjernen. Behandlingen er smertefri.

A’annen potensiell terapi er terapien av kognitiv stimulering. Denne tilnærmingen brukes til personer med Alzheimer. Innebærer deltakelse i gruppeaktiviteter for å stimulere hjernebølger. Eksempler er spill eller ser på bilder for å gjenkjenne ansiktsuttrykk.

Outlook

En person som lider av apati, kan dra nytte av et nettverk av å støtte familie eller venner. Å ha støtte kan hjelpe deg med å finne interesse for livet ditt og # 8217; omgivende miljø.

Selv psykiske helsepersonell kan hjelpe. De kan diskutere bekymringer og veilede folk for å gjenopprette en mer positiv syn på livet. En kombinasjon av terapi og narkotika kan være mer effektive for apatien i forhold til begge behandlinger alene.