Reticulocyt Count: Formål, prosedyre og resultater

COS’er en reticulocyt telling?

Reticulocytols er umodne røde blodlegemer. Reticulocyt-tellingen er en test som legen kan bruke til å måle nivået av retikulocytter i blodet. Det er også kjent som tellingen av gitterene, teller av riktig retikulocytolocytter eller indeks av retikulocytter.

En reticulocyt-telling kan hjelpe legen din til å forstå om benmarg gir en tilstrekkelig mengde røde blodlegemer. Hvis antall røde blodlegemer er for lavt eller for høyt, vil kroppen din prøve å nå en bedre balanse som produserer og frigjøre mer eller mindre retikulocytter. Legen kan fortelle om kroppen din skaper dem og slipper ut riktig ved å bestille en reticulocyt-telling.

En retikulocytall kan hjelpe legen din til å gjøre en diagnose av en rekke forhold, for eksempel L’Anemi og # 8217; insuffisiens av benmarg. De vil sannsynligvis bestille ytterligere tester for å utvikle sin diagnose.

Hva retikulocytallet er nødvendig?

Legen kan anbefale Reticulocyt teller hvis du vil vite hvordan beinmarg fungerer, inkludert produksjon av en tilstrekkelig mengde røde blodlegemer. De kan også bestille en retikulocytall for å hjelpe diagnostisere og skille mellom ulike typer anemi.

De kan også bruke den til å overvåke fremdriften din og helsen din etter å ha lidd kjemoterapi, radioterapi, benmargstransplantasjon eller behandling for jernmangelanemi.

Hvordan du skal forberede seg på testen?

For å utføre en retikulocyt-telling, må legen samle en blodprøve som skal sendes til et testlaboratorium.

Legen din kan be deg om å utføre noen skritt for å forberede seg på blodprøvetaking. For eksempel kan de be deg om å raskt i en viss tidsperiode på forhånd. De kunne be deg om å unngå å spise, drikke noe eller begge deler. De kan også be deg om å unngå å ta visse stoffer på forhånd, for eksempel blodvæsken.

Spør legen din om du må ta tiltak for å forberede seg på blodprøvetaking. Fortell dem om du har hemofili, en historie med besvimelse eller annen medisinsk tilstand på forhånd. Du bør også informere deg om eventuelle stoffer du antar, inkludert reseptbelagte og benk-top-stoffer.

Hvordan blodet ditt vil bli tatt?

Legen din, sykepleier eller tekniker vil hente et utvalg av blodet ditt for testen. De vil nok ta det fra en ven av den indre albuen eller fra baksiden av hånden.

Først vil de styilisere området med et antiseptisk middel. Deretter vil de omslutte et plastbånd rundt armen for å påføre trykk og hjelpe din vene til å hovne blod. De vil sette inn en steril nål i venen og bruke den til å samle et utvalg av blodet ditt i et festet hetteglass.

Når de har samlet nok blod, vil de fjerne nålen og plastbåndet fra armen. Så vil de rense injeksjonsstedet og om nødvendig, de vil bandasje det.

De vil sende prøven av blodet til et testlaboratorium. Legen din vil informere deg når testresultatene vil være tilgjengelige.

Nyfødte og små barn

For nyfødte eller små barn, kan testprosessen være forskjellig. I stedet for å bruke en nål for å samle blod, kan barnets lege gjøre litt kutt i huden. Når kuttet begynner å bløde, vil de bruke en reaktiv stripe eller et lysbilde for å samle en liten prøve av barnets blod. Da vil de rense området og om nødvendig, de vil bære den.

Alternative testmetoder

I noen tilfeller kan det ikke være nødvendig å trekke blod. I stedet kan en enkel fingerpunktur være nok. I dette tilfellet vil legen fortelle deg fingeren med en nål. Når han begynner å bløde, vil de bruke en reaktiv stripe eller et lysbilde for å samle et utvalg av blodet ditt. Så vil de rengjøre området og om nødvendig, de vil bære fingeren.

Hva er risikoen som er involvert?

Blodavgifter er vanlige prosedyrer. De er generelt trygge for de fleste, men de involverer noen risiko.

Du kan føle deg mild til moderat smerte fra punkteringen av & # 8217;. Hvis legen, sykepleieren eller teknikeren har problemer med å samle en blodprøve, må du kanskje injisere deg på nålen på & # 8217. Det er normalt for Pulsi-injeksjonsstedet senere. Blødninger og blåmerker er også vanlige.

I sjeldne tilfeller kan andre bivirkninger forekomme, for eksempel:

 • svime av
 • Overdreven blødning i punkteringsstedet
 • Akkumulering av blod under huden, kjent som hematom
 • Utvikling av A’infeksjon der nålen perforerte huden
 • Betennelse i venen, kjent som flebitt

Legen din kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikoen for blodprøvetaking. For de fleste mennesker overstiger potensielle fordeler risiko.

Hva testresultatene betyr?

De normale nivåene av retikulocytoler varierer på grunn av de forskjellige laboratorieprosedyrene og hemoglobinnivåene i folks blod. Legen din må kanskje bestille flere tester for å hjelpe deg med å tolke retikulumtellingen.

Resultatene er rapportert som en prosentandel av retikulocytter dividert med det totale antall røde blodlegemer multiplisert med 100. L’referanseintervall eller sunt intervall, av prosentandelen retikulocytter hos voksne er mellom 0.5% og 1.5%.

Høye nivåer av retikulocytter kan være et tegn på:

 • akutt blødning
 • Kronisk blodtap
 • Hemolytisk anemi
 • Fetal erythroblastose, også kalt hemolytisk sykdom hos en nyfødt, en potensielt dødelig blodsykdom som påvirker noen foster og nyfødte
 • nyresykdom

Lavt nivå av retikulocytter kan indikere:

 • Anemi fra jernmangel
 • Aplasty anemi
 • Folsyre mangel på folsyre
 • Vitamin B-12-mangel
 • Insuffisiens av beinmarg forårsaket av stoffet toksisitet, infeksjon eller kreft
 • nyresykdom
 • cirrhosis
 • Notatterapi bivirkninger

Spør legen din mer informasjon om testresultater. De kan hjelpe deg med å forstå hva resultatene dine betyr. De kan også anbefale passende oppfølgingstrinn, som kan inkludere tester eller tilleggsbehandlinger.