Hvordan kan jeg få en gradvis overgang når jeg endrer et stoff for psoriasis

Beskrivelse

Når du har psoriasis, er det viktigste å holde dine forhold under kontroll, være i tråd med behandlingen og regelmessig konsultere legen din. Dette innebærer også å notere eventuelle endringer i symptomene og uttrykke dem til legen.

Psoriasis behandling er sannsynlig å bytte over tid. Noen grunner til at legen kunne starte med et nytt stoff, inkluderer:

 • Nye søk- eller behandlingsretningslinjer som anbefaler forskjellige måter å administrere symptomer på
 • En forandring eller forverring av symptomene på psoriasis
 • En endring i din generelle helse eller en ny medisinsk diagnose

Ikke start en ny behandling uten å snakke med legen din.

Denne artikkelen utforsker de ulike terapiene for psoriasis, samt forslag til en gradvis overgang hvis det er nødvendig å endre behandlingen.

Hva å spørre legen din før du endrer seg

Det er viktig at du føler deg rolig med enhver modifikasjon som er gjort i behandlingsplanen din. Du bør gjerne spørre legen din alle spørsmålene som kommer til tankene.

Det kan være nyttig å skrive ned spørsmålene på forhånd. På denne måten vil du ha en klar liste når det er på tide å diskutere planen med legen din. Tenk på noen av følgende spørsmål:

 • Hvor lenge tar det nye stoffet å begynne å jobbe?
 • Behandling forårsaker bivirkninger?
 • Hvor ofte må jeg gjøre behandlingen? Hvor ofte vil avtaler fra legen din?
 • Behandling vil samhandle med andre stoffer jeg antar?
 • Behandling vil påvirke mine andre helsemessige forhold?
 • Jeg må gjøre endringer i livsstilen under rekrutteringen?

L’Ultimate Målet er å finne en behandlingsplan som best symptomer og får deg til å føle deg bedre. Når du endrer stoffet, kan du også sjekke om det nye stoffet er dekket av din forsikringsplan. Ellers spør legen din om det finnes andre måter å redusere kostnadene på.

Orale medisiner

Orale medisiner virker i hele kroppen for å redusere betennelse. De senker også produksjonen av hudceller. De kan være spesielt nyttige under en forverring, eller hvis din psoriasis er utbredt.

Noen vanlige muntlige stoffer er:

 • Metotreksat. Dette stoffet er ansatt ukentlig. Reduserer immunresponsen og senker produksjonen av hudceller. Det er et kraftig stoff som kan brukes når andre behandlinger ikke klarer å forbedre psoriasis.
 • Cyklosporin. Dette stoffet undertrykker immunforsvaret for å redusere symptomene på psoriasis. Symptomene kan begynne å forbedre seg innen få uker, noe som er raskere enn andre terapier. Det brukes vanligvis bare i 1 år på grunn av potensielle risikoer knyttet til langsiktig bruk.
 • Muntlig retinoider. Denne klassen av narkotika reduserer produksjonen av hudceller for å redusere plater. Ikke undertrykke immunforsvaret, noe som gjør det til et bedre valg for noen mennesker.
 • Apremilast. Dette stoffet reduserer betennelse, noe som resulterer i mindre hevelse og peeling hud.

Biologics

Organiske stoffer produseres av levende celler. Disse stoffene retter seg mot svært spesifikke deler av immunforsvaret for å deaktivere & # 8221; Handlinger som forårsaker psoriasis symptomer. Biologene administreres ved injeksjon eller infusjon. De forårsaker vanligvis færre bivirkninger enn andre behandlinger for psoriasis.

Organisatorer er effektive for mange mennesker med psoriasis, men i noen tilfeller mister stoffet sin effektivitet over tid. Hvis dette skjer, kan legen bevege seg til en ny biologisk.

Aktuelle behandlinger

Aktuelle behandlinger brukes på det interesserte området i huden. Noen er tilgjengelige på telleren, og andre krever resept.

 • Kortikosteroider. Flere kortikosteroiddoser er tilgjengelige. Kan redusere rødhet og # 8217; irritasjon assosiert med psoriasis. De små kortikosteroider kan kjøpes uten medisinsk resept. De mest kraftfulle typene er de beste for kortsiktig bruk og krever resept. Kortikosteroider er ganske effektive, men de kan tynne huden og øke risikoen for skade. Følg legen din råd for å få de beste resultatene og minimere negative effekter.
 • Syntetisk vitamin. Disse produktene reduserer hudcellens vekst og reduserer betennelse. De kan brukes med sterke kortikosteroider for å redusere disse bivirkningene.
 • Retinoider. Det er en form for vitamin A påført direkte på huden. Bidra til å redusere fortykning og rødhet i psoriasis patcher.
 • Carbon Tar. Denne metoden for behandling av psoriasis har eksistert i ca. 100 år. Bidrar til å redusere hevelse og kløe. Karbon tjæren er tett, klebrig og svart med en karakteristisk lukt. Og ofte kombinert med andre ingredienser i sjampo, lotioner og salver uten resept. Husk at det kan flekke huden, klær og møbler.
 • Salisylsyre. Produkter som inneholder salicylsyrehjelp, fjern og myk skalaer og plater. Dette kan hjelpe andre aktuelle produkter til å nå og bedre adressere den berørte huden. Produkter som inneholder en lavere konsentrasjon av salisylsyre er tilgjengelig uten resept. De sterkeste typene trenger resept.

fototerapi

Fototerapi er når huden er utsatt for bestemte typer UV-stråler. Det har blitt brukt i mange år å behandle psoriasis.

Noen mennesker finner at huden viser slått i sollys forbedrer psoriasisen. Andre trenger en mer målrettet terapi gjennom regelmessige avtaler på et medisinsk kontor. Noen ganger utføres vedlikeholdsfototerapi hjemme etter første behandling i en klinikk.

Som så mange ting, tar denne behandlingen å finne den rette balansen. For mye eksponering for UV-stråler kan forårsake solbrenthet, som kan forverres psoriasis.

Ta bort

Det er ingen kur mot psoriasis, men du kan klare symptomene dine gjennom behandling og justeringer av livsstil. Din behandlingsplan vil trolig endres over tid. Litt & # 8216 kan være nødvendig; av tålmodighet og forpliktelse til å forstå kombinasjonen som fungerer for deg. Med tiden finner du en behandlingsplan som forbedrer huden din og helsen din.