Ginofobia: Definisjon, symptomer, årsaker og behandling

COS’er ginophobia?

Frykten for kvinner heter Ginofobia. Historikere hevder at fristen ble født for å definere frykten for at menn opplevde å bli ydmyket av kvinner, dvs. fra # 8217;. Evirus betyr å frata en mann av hans maskulinitet eller mannlig identitet. Med andre ord, for å få det til å føle seg svak eller ikke nok & # 8220; Virile & # 8221;.

Misoginia, eller # 8217; hat for kvinner, er en’annen setning som kommer fra den mannlige frykten for å bli ydmyket av en kvinne. Det motsatte av misogyny er Misandria, som betyr hat for menn. Ginophobia kan slå både menn og kvinner.

Hva er symptomene på ginophobia?

Symptomene på ginophobia kan inkludere:

 • En frykt eller bekymring eller en umiddelbar og overveldende terror når du ser eller tenker på kvinner
 • Bevisstheten om at din frykt for kvinner er uberettiget eller overdrevet, men frykt er umulig å sjekke
 • Angst som blir mer intens når en kvinne kommer fysisk til deg
 • Hold det bevisst vekk fra kvinner eller hendelser der du kunne se kvinner; Eller følg angst eller ekstrem frykt i situasjoner hvor du ser kvinner
 • Vanskelighetsgrad å utføre dine daglige aktiviteter fordi du er redd for kvinner
 • Fysiske manifestasjoner av din frykt som en følelse av undertrykkelse til brystet, svette, akselerert hjerterytme eller pustevansker
 • magesmerter, svimmelhet eller svak når du er nær kvinner eller tenker på kvinner

Hos barn kan Ginofobia vises som lunger med vedlegg, gråt eller nekte å forlate siden av en mannlig forelder eller nærmer seg en kvinne.

Hva gjør en person til å utvikle ginophobia?

Ginophobia er en bestemt fobi fordi den innebærer en ekstrem og irrasjonell frykt for noe & # 8211; I dette tilfellet, kvinner & # 8211; som ikke er farlige i de fleste tilfeller, men de klarer fortsatt å utløse oppførsel av bekymring og unngåelse. Som med andre spesifikke fobier, er ginophobia kronisk og kan kompromittere evnen til å opprettholde arbeid, L’utdanning, daglige aktiviteter og sosialt liv.

Eksperter er ikke sikker på hva Ginofobia forårsaker. Noen mulige årsaker inkluderer:

 • Tidligere negative erfaringer med kvinner, som mental eller fysisk overgrep, uaktsomhet, voldtekt, fysisk aggresjon eller seksuell trakassering
 • din genetikk og # 8217; miljø, inkludert atferd lært av foreldrene dine eller menneskene rundt deg
 • Endringer i måten hjernen din fungerer

Noen mennesker er mer utsatt for ginofobien til andre. De som er mer sannsynlig å utvikle ginofobi, inkluderer:

 • ung, siden de fleste av fobiene, inkludert ginofobi, forekommer i tidlig barndom, ofte innen 10 år
 • Familiemedlemmer med fob eller lidelser i D’angst (som du kanskje har lært eller arvet)
 • En personlighet eller et mer følsomt temperament, hemmet eller negativt enn andre mennesker
 • En tidligere negativ opplevelse med kvinner
 • Bli fortalt eller les en negativ opplevelse med kvinner av en venn, et familiemedlem eller en fremmed

Du burde gå til en lege?

Ginofobi ved første øyekast kan virke nient’annet enn en merkelig kapricince av personligheten. Imidlertid har en kvinners fobi potensial til å bli et stort hinder i livet ditt. Du bør konsultere legen din dersom din ginophobia forårsaker deg # 8217; angst som:

 • negativt påvirker arbeidet ditt eller skolens ytelse
 • forstyrrer dine sosiale relasjoner eller din evne til å være sosial
 • kompromisser din evne til å utføre andre daglige aktiviteter

Legen din kan lede deg til en psykisk helsevesen for en spesialisert behandling.

Mistenkelige tilfeller av ginophobia bør lett adresseres spesielt hos barn. Noen ganger overskrider barna sin frykt. Men siden ginophobia kan vesentlig kompromittere et barns evne til å fungere i samfunnet når han blir gammel, bør hans frykt bli adressert med en profesjonell medisinsk hjelp så snart som mulig.

Du kan spørre legen din med en screening for Ginofobia. Du vil snakke om dine symptomer og be deg om å huske dine medisinske, psykiatriske og sosiale historier. Legen din vil også undersøke deg for å utelukke eventuelle fysiske problemer som kan utløse din angst. Hvis de tror du har ginophobia eller andre lidelser i D’angst, vil legen din lede deg til en mental helsevesen for en bestemt behandling.

Hvordan ginofobien blir behandlet?

De fleste med ginophobia mottar behandling i form av terapi økter. Ginophobia behandles hovedsakelig med psykoterapi, også kalt ordterapien. Terapien av’eksponering og atferdsterapi er de to vanligste former for psykoterapi som brukes til å behandle ginophobia. Narkotika kan også brukes som en del av behandlingsplanen for ginophobia.

Terapi dell’eksponering

Du kan endre måten du svarer på kvinner som lærer på å endre din oppførsel. Terapien på’eksponering kan hjelpe deg med å gjøre det. Under terapi Dell’eksponering, din terapeut forklarer gradvis og gjentatte ganger til kvinner assosiert med kvinner. Mot slutten av behandlingen er du utsatt for en kvinne eller kvinner i det virkelige liv.

Inkrementelle eksponeringer hjelper deg med å møte tanker, følelser og følelser forbundet med din frykt for kvinner. En eksempelbehandlingsplan kan inkludere din terapeut som viser deg før kvinners bilder. Din terapeut vil da høre på vokal lydopptak av kvinner. Endelig vil din terapeut vise deg videoer av kvinner. Etter dette vil din terapeut komme deg nærmere en kvinne i det virkelige livet i et nøytralt rom, som en åpen.

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

Behavioral kognitiv terapi (CBT) kombinerer terapien på / eksponering og andre terapeutiske teknikker for å lære deg forskjellige måter å se og håndtere din frykt for kvinner. Noen aspekter av CBT inkluderer å lære å:

 • Se din fobi på en annen måte
 • takle kroppsfølelser forbundet med din fobi
 • Følelsesmessig takle effekten som din fobi har hatt på livet ditt

Etter å ha forlatt CBT-øktene, bør du føle deg tryggere, som om jeg hadde en viss mestring av dine tanker og følelser i stedet for å føle seg overveldet av dem.

Medisinering

Vanligvis er en enkelt psykoterapi svært effektiv i behandlingen av ginophobia. Men noen ganger kan det være nyttig å bruke narkotika designet for å redusere dine følelser av angst eller panikkanfall som er forbundet med ginophobia. Disse mediations bør bare brukes all ‘8217; start av behandling for å akselerere utvinningen.

Du kan også bruke disse medisinene på en sjelden og kortsiktig måte. For eksempel, i situasjoner hvor din frykt for kvinner hindrer deg i å gjøre noe viktig, hvordan å få medisinsk behandling fra en kvinne eller besøke beredskapsrommet.

Legemidlene som brukes til å behandle ginofobi, inkluderer:

 • Beta blokkere: Beta blokkere kontrollerer effektene av # 8217; adrenalin på kroppen. Adrenalinen øker normalt når kroppen tester angst, og dette kan forårsake ubehagelige og noen ganger skadelige fysiske problemer, inkludert en økning i hjertefrekvens og blodtrykk, hjertebanken og en stemme og skjelvende kunst.
 • Sedativer: Benzodiazepiner bidrar til å roe kroppen ved å redusere # 8217; angst. Disse stoffene skaper avhengighet og bør brukes nøye. Hvis du har en tidligere historie med alkohol eller narkotikamisbruk, unngå å ansette benzodiazepin.

Hva er utsiktene for ginophobia?

Ginofobi kan ha en stor negativ effekt på livskvaliteten. Mulige komplikasjoner av ginophobia inkluderer sosial isolasjon, lidelser i’humør, misbruk av stoffer og tanker eller selvmordsforsøk.

Det er viktig for deg å be om hjelp hvis du trenger det. Det er enda viktigere hvis du har barn som er eller kan påvirkes av din fobi. Tilstrekkelig behandling kan hjelpe deg med å redusere angsten og nyte livet igjen normalt. Nøkkelen til gjenoppretting suksess er å fortsette behandlingsplanen for å holde symptomene på ginophobia i sjakk.