Hvordan jeg skapte min vei til utvinning

Del på PinterestFoto kreditt: med nick cutri, eier av Fysioterapi Moti. Bilde av Nikki Dalonzo.

Helse og velvære berøre alles liv annerledes. Dette er en persons historie.

Jeg vil si at nesten alle menneskene jeg kjenner, har en skade. Men av en eller annen grunn kaller vi vanligvis ikke dem & # 8220; lesjoner & # 8221;.

& # 8220; Jeg har et kne.& # 8221;

& # 8220; en skulder fra tramp.& # 8221;

& # 8220; en dårlig kneeten.& # 8221;

& # 8220; et følsomt håndledd.& # 8221;

De er små problemer som brann og løser som en irriterende kulde eller en sesong av allergi. Jeg er med deg & # 8211; Jeg hadde en & # 8220; skulder og # 8221; I årevis. Ikke c’det var en enkelt begivenhet som skapte smerten, men heller år og år da jeg presset skulderen min til grensen uten å identifisere eller gjenkjenne problemet.

Da jeg var ung, var fleksibiliteten til skulderen min min & # 8220; Party Makeup & # 8221;. Jeg ville rippe opp de dobbelte sammenføyede bladene fra baksiden og skikkelige vennene med stolthet. I min første ungdomsår var jeg en all-star cheerleader. Jeg ble lansert og hevet mine lagkamerater over hodet selv før han kunne kjøre!

Det har vært noen tilfeller der skulderen min gled ut og tilbake i grepet, men jeg gjenvunnet om noen minutter og jeg insisterte. Så begynte jeg å danse, til slutt realisere drømmen om å danse profesjonelt bak popstjerner, i reklameplasser og på TV.

Jeg var heldig nok til å være en del av en tv-serie kalt & # 8220; treffer gulvet & # 8221; hvor jeg spiller en NBA cheerleader. Ti år senere mine dager i skolen munterhet, fant jeg meg selv å øke kastede følgesvenner tilbake over hodet mitt, men denne gangen var det min jobb.

Jeg hadde en’hele troppen av mennesker, et tv-nettverk, et kastet av skuespillere og et team av skribent som regnet med min evne til å perfekt vende min venn, gjenopptas etter utvinning og for flere vinkler på kameraet.

Den repeterende karakteren av å skyte et fjernsynsprogram har raskt avslørt svakhet og # 8217; ustabilitet av all min skulder og ryggen min. Jeg forlot testene og slått dager med følelsen av at armen min hengte på en tråd. Da vår tredje sesong endte, visste jeg at det var på tide å se en lege.

Han fortalte meg at jeg hadde en labral skade tilbake til høyre skulder. Lippen er det som stabiliserer skuldergrepet og kan ikke ly. Det kan bare avvises med kirurgi.

Som danser er kroppen min pengene mine. Og gjennomgår kirurgi sammen med lange gjenopprettingstider var ikke bare en «8217;. Selv om det ikke er en enkel beslutning og # 8211; Og ikke en som jeg vil anbefale uten grundig og utvidede samtaler med legen din & # 8211; avstå fra kirurgi var til slutt det beste valget for meg.

I stedet for en operasjon, måtte jeg sørge for at mitt oppdrag var å forstå hvordan kroppen min fungerer og hvilke tilpasninger jeg kunne ha gjort både hvordan jeg tror jeg bruker kroppen min. På denne måten kunne han & # 8211; Og han gjorde det & # 8211; Hjelp meg å lære å forverre min & # 8220; Hva er & # 8221; Og la min skulder å gjenopprette og trives mens jeg fortsatt gjør jobben jeg elsker.

Hvordan lærte jeg å høre på kroppen min

Mange av oss unngår legen fordi de ikke vil møte det faktum at & # 8220; ting & # 8221; som du bodde kunne nå være i sitt verste scenario. Heller enn å gi et navn til det & # 8220; Hva omgir oss med midlertidige rettelser og thailandske massasjer fra $ 40.

Selv om det er en oppgave av legen feil på siden av forsiktighet, vet du at C & # 8217 er mer og mer enn en vei for utvinning. Hvis du har en skade som du måtte gjøre, kan du kanskje ha nytte av spørsmålene jeg spør kroppen min.

1. Gjenkjenne og forstå problemet

Du så en lege eller en spesialist? Jeg ventet på en profesjonell mening fordi jeg ikke ville høre svaret. Uten muligheten til å forstå hva som forårsaker smerten din, kan du ikke opprette en plan for å løse det.

2. Hvordan er muskelsgruppene som omgir din skade?

Spør deg selv, legen din eller terapeut: Muskelgrupper kan styrkes? De kan utvides? Jeg ante ikke at min scapula, midt og nedre trapeze var så svake, som sannsynligvis førte til å lakke leppen min i første omgang.

Min fysioterapi plan fokuserer på utviklingen av styrken på disse områdene og på og oppkjøp av mobilitet på forsiden av skulderen.

3. Hvilken bevegelse av bevegelse forårsaker smerte?

Lær å forklare smerten: DOV & # 8217;? Hva slags bevegelser forårsaker smerte? Lære å identifisere årsakene til smerte vil hjelpe deg og dine leger sporer en vei til helbredelse. Denne bevisstheten vil også hjelpe deg med å vurdere om smertenivået ditt øker eller avtar.

4. Hva du kan gjøre før, etter og under arbeidet?

Daglige skader skyldes ofte repeterende handlinger. Kanskje ditt tastatur, skrivebordsstol, sko eller tung pose er skadelig såret ditt. Jeg lager en fem minutters oppvarming før jeg går på jobb, noe som bidrar til å aktivere de svake musklene som støtter min ustabile leppe. Jeg bruker også kinesiologisk tape for å støtte min skulder i lange dansedager.

5. Hva kan du gjøre mens jeg trener?

Du vil ikke ha en trening forverrende din skade. Gå tilbake for å vurdere hvordan treningen din kan påvirke skaden din. For eksempel skjønte jeg at hot yoga varmer kroppen min så mye at det tillater meg å synke for dypt inn i fleksibiliteten til skuldrene mine, som kan øke tåken av leppen min. Også, jeg må se på meg i tunge treningsøkter med kettlebell. Swing tunge vekter fremover og ut drar virkelig skulderleddet.

Som de fleste ting i livet, er det noen ganger lettere å ignorere et potensielt problem. Å ha sagt det, etter å ha faktisk adressert problemet som har vært rammet i årevis, nå føler jeg meg forberedt i stedet for å skremme. Jeg er spent på å gå inn i produksjonen for den fjerde sesongen av Gulvet på gulvet & # 8221; med et arsenal av kunnskap og et nytt nivå av bevissthet om kroppen min og dets grenser.

Meogan Kong opplever sin drøm om å bli en profesjonell danser i Los Angeles og over hele verden. Delte scenen med stjerner som Beyoncé og Rihanna og dukket opp i show som & # 8220; Empire & # 8221;, «Hit Gulvet» Crazy Ex-Girlfriend & # 8221; og & # 8220; stemmen & # 8221;. Kong har representert merker som fotlås, adidas og powerade og deler det han lærte om fitness og fôring på bloggen sin, Tu Kong Foul. Fortsett å gi et godt eksempel, hosting og undervisningsarrangementer rundt Los Angeles.