Hvordan håndtere SM-tretthet

Tretthet er et vanlig symptom på usynlige sykdommer, som for eksempel multippel sklerose (SM). For mange, bare å gjøre dusjen kan forårsake tretthet, smerte og andre symptomer.

Vi spurte oss selv Lev med MS-fellesskapet På Facebook: som er noen av dine triks for å vinne følelsen trøtt hele tiden?

Her er hva de sa:

«Vel, nå bryter jeg en av mine regler om tretthet, men generelt trenger jeg stille tid uten elektronikk. Elektronikklidelser. Jeg kunne ikke nødvendigvis sove, men en siesta vil gi meg litt & # 8216; mer energi. & # 8220; – Kelly t.

«Jeg finner å ta en dusj før du går i seng, flettet mitt våte hår, hjelpe meg neste dag. Og etter at jeg bare kan sovne. & # 8221; & # 8211; Kristenann F.

«Min mann kan ikke gjøre noe på dagene med dusjen. Finn dem utmattende. Ha den rette varmen, lav / kald, hjelper. En varm dusj svimmer det nesten. & # 8221; & # 8211; Chutney M.

«[Etter et bad] Jeg blir liggende på sengen i 10-15 minutter så snart jeg tørker. Dette gir bena mine sjansen til å hvile og oppdatere meg, fordi uansett hvor varmt The Gruvt i dag øker min interne temperatur. Synes å gjøre sminke hver gang. & # 8220; – Cindi P.

«Noen ganger må jeg gå tilbake til sengs og sove i to eller tre timer, kansellerer mine programmer. Virkelig en plage, men livet mitt kunne være mye verre. & # 8221; & # 8211; Evelyn M.

& # 8220; Jeg må planlegge dager før for å gjøre noe. Fyr, jeg har en avtale i morgen, så jeg vasket håret mitt akkurat nå. Å ta en dusj for å komme seg ut av huset kan ikke lenger skje. Nå hviler jeg, utmattet for å ha vasket håret ditt. & # 8221; & # 8211; Sherri H.

& # 8220; Jeg går videre, når jeg slutter å gjøre noe eller sitte, så er det over for dagen.& # 8221; & # 8211; Gramma T.

«Forbered deg på å forlate huset krever to eller tre dager. Folk antar at jeg føler meg bra fordi jeg ser godt organisert ut (selv om jeg bare bærer en lue og enkel klær). De vet ikke at de bokstavelig talt tar dager for å komme dit, og de vil få effektene & # 8220; etter & # 8221; For dagene å følge. Jeg snakker ikke om å gå til et sosialt møte eller noe spesielt, dette er bare for matvarer, provisjoner, avtaler fra legen, etc. & # 8221; & # 8211; Shelley H.

«Du må hvile etter at du bare står opp fra sengen! Slik dyp tretthet er ubeskrivelig i enkle ord. & # 8221; & # 8211; Kevin M.

Du fant noen av disse forslagene nyttige? C’er en «8217; hele samfunnet av folk der ute som bor hos MS, og mange av dem deler sine historier, utveksler forslag og bare kjenner hverandre med apper som MS kompis, tilgjengelig på iPhone eller Android. Du kan også koble til med andre som har MS på vår Samfunnet på Facebook!