Pulmonal fibrose: hvilken COS & # 039; er og forholdet med den reumatoid artritt

Beskrivelse

Pulmonal fibrose er en sykdom som forårsaker arr og skade på lunge stoff. Over tid, dette skaden forårsaker problemer med å puste.

Mange helsemessige forhold kan forårsake lungefibrose. En av disse er reumatoid artritt (RA). L’AR forårsaker betennelse og smerte som påvirker leddene, men kan også påvirke andre organer, som lungene.

Så langt som 40 prosent av personer med AR har pulmonal fibrose. Faktisk er respiratoriske problemer den andre dødsårsaken i folk som har ra. Men ekspertene forstår fortsatt ikke nøyaktig forbindelsen mellom RA og pulmonal fibrose.

Alltid sitater symptomene på ubehag til legen din, selv om respiratoriske problemer bare oppstår under treningen. I følge Senter for l’leddgikt, Personer med AR undervurderer ofte åndedrettsproblemer. Dette er vanligvis fordi folk med AR er mindre aktive fysisk på grunn av leddsmerter.

Mens behandling for L & # 8217, har forbedret, behandling for lunge sykdom nr. L’Behandlingsmål er en innledende intervensjon for å redusere utviklingen av sykdommen og forbedre livskvaliteten.

Gjenkjenne lungefibrose

Det mest åpenbare symptomet på lungefibrose er mangelen på pust. Men dette symptomet vises ikke ofte før sykdommen har utviklet seg.

Andre symptomer på lungefibrose inkluderer:

 • En tørr og skarp hoste
 • Inveluntary vekttap
 • Utvidelse og avrunding av fingertuppene i hender eller føtter
 • følelse av tretthet

Mangel på pusten kan være i utgangspunktet mild og forekommer bare under den fysiske aktiviteten. Åndedrettsproblemer vil komme vekk fra tid til annen.

Hvordan er L’AR kobler til lungefibrose?

Årsaken til lungefibrose er ukjent, men AR kan øke risikoen på grunn av betennelsen. Søk også viser at et høyt antall RA-antistoffer er forbundet med utviklingen av interstitial lungesykdom (ild).

Ild er den vanligste lungesykdommen forbundet med Ar # 8217;. Det er en alvorlig og farlig tilstand for livet som kan utvikle seg i lungefibrose.

Andre faktorer kan øke risikoen for lungefibrose, inkludert:

 • Sigarettrøyk og eksponering for miljøforurensende stoffer
 • virusinfeksjon
 • Bruk av legemidler som ødelegger lungene (kjemoterapi medisiner, medisiner for hjertet og noen anti-inflammatoriske stoffer)
 • En familiehistorie av lungefibrose
 • En historie om en gastroøsofageal reflukssykdom

Du kan også utvikle lungefibrose hvis du har en medisinsk tilstand som skader lunger, for eksempel polymyose, sarkoidose og lungebetennelse.

Når skal du se en lege

Under besøket vil legen be om informasjon om symptomer, vil undersøke din medisinske og kjente historie og lede en fysisk undersøkelse for å lytte til pusten din. Det er også flere tester som kan gjøre for å se om du har lungefibrose. Disse testene inkluderer:

 • Imaging test. En bryst radiografi og en tac kan vise arret lunge stoff. Et ekkokardiogram kan brukes til å verifisere tilstedeværelsen av unormale press i hjertet forårsaket av lungefibrose.
 • Pulmonal funksjonstest. En spirometrisk test viser legen din mengden luft du kan holde i lungene og måten luften flyter inn og ut av lungene.
 • Puls oximetry. Pulsoksymetri er en enkel test som måler mengden oksygen i blodet.
 • Arteriell hemogasanalyse. Denne testen bruker et utvalg av blodet ditt for å måle oksygenivåer og karbondioksid.
 • Biopsi. Legen din må kanskje fjerne en liten mengde lunge stoff for å diagnostisere lungefibrose. Dette kan gjøres gjennom en bronkoskopi eller en kirurgisk biopsi. En bronkoskopi er mindre invasiv enn en kirurgisk biopsi, som noen ganger er den eneste måten å få en ganske stor stoffprøve.
 • Blodanalyse. Legen kan bruke blodprøver for å se hvordan leveren og nyrene fungerer. Dette bidrar også til å ekskludere andre mulige forhold knyttet til lunge sykdom.

Komplikasjoner av lungefibrose

Diagnosen og tidlig behandling av lungefibrose er viktig på grunn av risiko og komplikasjoner. Pulmonal fibrose kan forårsake:

 • En kollapset lunge
 • Hjerteinsuffisiens av høyre side
 • Respiratorisk insuffisiens
 • Høyt blodtrykk i lungene

Pulmonal fibrose pågår kan også øke risikoen for lungekreft og lungeinfeksjoner.

Behandling og styring av pulmonal fibrose

Pulmonal arr på grunn av lungefibrose er ikke reversible. Den beste terapien er å behandle den underliggende aren og redusere utviklingen av sykdommen. Behandlingsalternativene for å forbedre livskvaliteten inkluderer:

 • Narkotika som kortikosteroider og immunosuppressorer
 • oksygenbehandling for å forbedre pusten og redusere risikoen for komplikasjoner
 • Pulmonal rehabilitering for å styrke lungene og forbedre symptomene

Hvis tilstanden din er seriøs, kan legen anbefale en vurdering for en hjerte-lungetransplantasjon for å erstatte lungene og hjertet som er skadet med en sunn donor. Denne prosedyren kan forbedre pusten og livskvaliteten, men det er risiko med transplantasjon.

Kroppen din kan avvise orgelet, eller du kan utvikle en infeksjon på 8217, på grunn av immunosuppressor medisiner. Du må ta disse stoffene for resten av livet ditt for å redusere risikoen for avvisning.

Selvpleie

I tillegg til disse behandlingsalternativene, anbefaler vi deg å holde lungene så sunne som mulig. For å senke sykdomsprogresjonen, er det viktig å slutte å røyke og unngå passiv røyking eller forurensende stoffer som irriterer lungene.

L’Vanlig trening kan også forbedre lungefunksjonen. Spør din sikre treningsdoktor, som å gå, svømme eller sykle.

Du bør få en vaksine mot årlig lungebetennelse og influensavaccin for å redusere risikoen for infeksjoner. Hvis du finner ut at åndedrettsproblemer forverres etter måltider, spis mindre og hyppigere måltider. Åndedrett er ofte lettere når magen ikke er full.

Støttegruppe

En diagnose av lungefibrose kan bringe følelser av depresjon og angst. Spør legen din informasjon om lokale støttegrupper.

Det kan være nyttig å dele historien din med folk som forstår opplevelsen. Støttegrupper er også gode steder å møte nye behandlinger eller metoder for å håndtere stress.

Utsikter for lungefibrose

Utsiktene og hastigheten på progresjon av lungefibrose og # 8217; AR varierer fra person til person. Selv med behandling fortsetter pulmonalfibrose å forverres over tid.

Den gjennomsnittlige overlevelsesraten for mennesker med AR som utvikler IlD er 2.6 år, andre a studere I leddgikt og revmatisme. Dette kan også skyldes at ILD-symptomene ikke vises før sykdommen har utviklet seg til et seriøst stadium.

Ikke c’det er måte å vite med sikkerhet hvor raskt sykdommen utvikler seg. Noen mennesker har små eller moderate symptomer i mange år og nyter et relativt aktivt liv. Pass på at du lytter til legen din og følg en behandlingsplan.

Husk å nevne tørr hoste eller pustevansker til legen din. Først er det «Ild, det er lettere å senke utviklingen av sykdommen.