Ta vare på noen etter kneet erstatning kirurgi: gjenoppretting forslag

Del på Pinterest

Hva kan du gjøre

Utvinning fra en total kneet erstatning intervensjon kan være vanskelig, spesielt uten hjelp av venner og familie.

For mange mennesker er de første dagene hjemme det vanskeligste. Det er sannsynlig at personen du tar vare på, er sliten og føler smerte. De kan være frustrert eller skremt fordi det er vanskelig for dem å gå rundt og gjøre ting alene.

Dette er når du er mer nødvendig. Det er viktig å være tålmodig med den kjære mens du tilpasser deg din nye rolle. Her er 10 ting du kan gjøre for å gjøre denne overgangen enkel.

1. Start med basene

Forberede hjemmet på forhånd, kan bidra til å sikre en vanlig gjenoppretting. Du vil kanskje sette opp et oppvåkningsrom i første etasje. Dette rommet skal være vert for alt du trenger, inkludert:

 • Puter for å heve den nedre delen av beinet
 • Et nattbord eller en urinal hvis badet ikke er tilgjengelig
 • En seng som ikke er for høy eller lav fra bakken
 • Ispakker for kneet
 • en telefon, eller en mobiltelefon og en lader, for å be om hjelp
 • lett tilgjengelige stoffer, identifiserbare og ordnes på en ordnet måte
 • En walker eller krykker
 • Skriv materialer for å ta notater eller liste spørsmål til helsepersonell
 • Komfortabelt nattøy
 • Komfortable sko som er trygge å gå hjem
 • Bandasjer for å endre medisiner
 • Lys eller lamper med enkle kontroller
 • Rent og tørt sengetøy
 • Toalettsaker

Pass på at du lager opp med mat og sørg for at de nyttige objektene er lett tilgjengelige. Fjern objektene fra gulvet som kan forårsake fall.

Stå opp, sitte og flytte fra ett rom til … andre kan være vanskelig for personen du tar vare på det. Du må kanskje hjelpe deg med å flytte og fullføre daglige aktiviteter. Dette kan bety å forberede måltider eller hjelp med den personlige hygiene.

2. Hjelp med narkotika og sårpleie

Det er viktig at personen tar alle stoffene som er foreskrevet av helsetamet. Du må kanskje bidra til å samle narkotika, sørg for at de tar dem tilbake og overvåker og forny apotek krav.

Det kan være nyttig å bruke en daglig narkotika dispenser. Disse kan kjøpes på ditt lokale eller online apotek.

Hvis mulig, møter du legen til personen før ambulatorisk omsorgstart. De kan undersøke hvilke stoffer som trenger og svare på eventuelle spørsmål du kan ha.

Du må også overvåke skaden for hevelse og betennelse. Dette kan føre til endring av medisiner og samlingen av medisinske forsyninger, som for eksempel bandasjer, om nødvendig. Hvis såret blir mer rødt, hovent, begynner å tømme eller lukte, konsultere en lege. Vask forsiktig hendene før og etter å ha rørt bandasjer.

Prøver å etablere en rutine der narkotika dispenserer og utfører sårkontroller samtidig hver dag.

Informert om infeksjoner etter en kneutskifting.

3. Ansikt hjemmevarer

I de kommende ukene vil personen du tar vare på sannsynligvis ikke være i stand til å gjøre noe som innebærer å stå i lange perioder, lengre eller bøye.

De kan ha problemer med å fullføre husarbeid, lagre måltider eller utføre andre aktiviteter som krever at de beveger seg fra ett rom til … andre.

Selv om de kan kunne utføre lysarbeid, hvordan skal du støv, de vil ikke kunne utføre tung rengjøring. Dette betyr generelt at 8217; støvsuger og vaskeri er ute av diskusjon. Hvis mulig, ta noen av disse oppgavene eller organisere ekstern hjelp.

Du må kanskje også hjelpe med å handle og forberede måltider for en PO & # 8216;. Vurder ideen om å forberede frosne måltider på forhånd og spør andre venner eller familie om å forlate måltidene i løpet av de første ukene med utvinning.

Det er viktig at den kjære personen spiser næringsstoffer, tar foreskrevne medisiner og hviler nok umiddelbart etter intervensjonen.

4. Hjelp med medisinske avtaler

Å holde en kalender kan hjelpe deg med å holde oversikt over de daglige behovene til personen og kan også hjelpe deg med å holde deg oppdatert på avtaler.

Mangler en avtale kan føre til ødelagte D’stopp eller andre komplikasjoner, så det er viktig å merke seg deres kontrollbesøk og planlegge tilsvarende. Dette inkluderer transport.

Personen du tar vare på, sannsynligvis vil nok ikke være i stand til å kjøre for første gang 4 til 6 uker etter operasjonen. Dette betyr at de vil trenge noen til å følge dem med sine avtaler.

I tilfelle problemer mellom avtaler, ikke nøl med å kontakte Health Team.

Dette kan inneholde spørsmål om:

 • Uvanlige stoffer eller reaksjoner på dem
 • Høy temperatur
 • Økt smerte
 • hevelse eller drenering fra # 8217; gravering
 • Episoder av kortpustethet eller brystsmerter

5. Gi motivasjon for rehabilitering og øvelser

L’Adhesjon til en rehabiliteringsplan er grunnleggende. For mange folk, Dette betyr Gå i 30 minutter to eller tre ganger om dagen. Legene kan også anbefale å trene i en annen 20-30 minutter to eller tre ganger om dagen.

Personen kunne finne at å gå eller trene er smertefullt. Og & # 8216; normal. Hvis de uttrykker ønsket om å forstyrre rehabiliteringsplanen, husk at det de føler er vanlig, og at rehabilitering vil bidra til å akselerere deres utvinning.

Hjelpe dem med å spore deres innsats, resultater og fremgang kan bidra til å holde dem motiverte. Trening og å gå med dem kan også bidra til å holde dem på sporet.

Det kan være nyttig å lære mer om gjenopprettingstidspunktet for den totale kneet erstatning.

6. Hold en liste over spørsmål for medisinske fagfolk

Det er vanlig å stille spørsmål etter operasjonen og under rehabilitering. Gå til den gamle skolen med en blokk med papir og penn eller last ned A’app for å ta notater slik at du kan skrive ned spørsmålene så snart de vises.

Du kan også finne ut at du har spørsmål om hvordan du skal gi hjelp til det fulle. Dokument Dine spørsmål og bekymringer vil hjelpe deg med å minne deg om å diskutere det med hjelpeteamet.

Se denne veiledningen til ideer om hva du skal spørre på den ortopediske kirurgen etter en total kneutskifting.

7. Se etter endringer

Det er sannsynlig at personen du tar vare på, er dypt konsentrert om utvinning. Av denne grunn kan et eksternt perspektiv være spesielt nyttig.

Hvis du oppdager en betydelig endring i deres fysiske eller mentale forhold, er det viktig å kontakte en lege.

Et helse team må kanskje raskt møte noen komplikasjoner på intervensjonen, endringer i sår eller sikkerhetsvirkninger av narkotika.

8. Fortsett med dokumenter

En kneeutskifting er en kompleks prosedyre som krever mange profesjonelle tjenester. Som et resultat vil en utbrudd av fakturaer og rapporter komme fra flere leverandører og steder i Arco i flere ukers & # 8217.

Adressering av den fysiske gjenopprettingsprosessen kunne allerede være stressende. Hold deg tilbake på papirarbeid og regninger kan øke disse «8217; angst. Hvis du kan, ta initiativet på noen advarsler på grunn av hjelpeteamet. Å bo på toppen av papirarbeidet kan hjelpe personen du tar vare på for å fokusere på utvinning.

For å holde dokumentene organisert, lagre alt i en trekkmappe eller bruk et stort bindemiddel med kort for hver type korrespondanse.

9. Gi følelsesmessig støtte

Selv om en kneet erstatning er fysisk slitsom, er det også et viktig mentalt aspekt for gjenoppretting og rehabilitering.

Personen du tar vare på, kan føle seg frustrert eller utålmodig for smerte eller for en oppfattet mangel på fremgang. Lav mobilitet kan påvirke deres holdning og selvtillit. Noen mennesker kan oppleve post-kirurgisk depresjon.

Ved å gi kontinuerlig støtte og oppmuntring, kan du hjelpe din venn eller kjent for å akselerere gjenopprettingsprosessen, holde deg på banen og utføre jobben som er nødvendig for en fullstendig gjenoppretting.

Folk kan noen ganger laste ned deres frustrasjon på sin omsorgsperson. En klar kommunikasjon, prøv å uttrykke dine følelser uten feil og lytte til hverandre. En L & # 8217, kan bidra til å redusere risikoen for skadede følelser.

10. ta vare på deg

Det kan være vanskelig å ta vare på noen andre hvis du ikke tar deg tid til å ta vare på deg selv. Pass på at du gjør pauser og gjør de tingene du liker, som hobbyer, gå og finn venner eller program en liten tid;.

Prøv å ta en tur, lese en bok eller meditere regelmessig for å holde stressnivået bass. Ikke vær redd for å be om hjelp til andre venner eller familie, spesielt hvis du føler deg overarbeidet eller overveldet.

Bunnlinjen

Tilstrekkelig forberedelse kan hjelpe deg med å ta vare på noen med suksess etter kneet erstatningsintervensjon.

Personen du tar vare på, vil trolig trenge daglig omsorg for deg eller noen andre hver dag alle sammen, men etter noen uker vil han alltid trenge hjelp. Den kan ta Opptil 3 måneder for å gå tilbake til sine vanlige aktiviteter og 6 måneder for å gjenopprette de vanlige kreftene i kneet.

Ta vare på en’annen person kan være vanskelig. Å ta vare på deg og deres effektivt, ikke være redd for å be om hjelp og sørg for at du tar deg tid til å ta vare på deg selv.