Hvordan gjøre perineal massasje: Oljer å bruke, fordeler, andre

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Du er i ferd med å utløpe? Du er sannsynligvis ekstremt spent på å møte barnet ditt og telle deres verdifulle fingre av hender og føtter!

Men før kose, C’er det lille spørsmålet om arbeidskraft og fødsel. Du kan spørre deg hva du kan gjøre for å forberede deg på den store dagen, så vel som å forberede en sykehuspose eller delta i en fødselsbane.

Hvis du vil gjøre noe for å forberede kroppen din, bør du vurdere tillegget av perineal massasje til listen over ting å gjøre. Massasjen bidrar til å myke vevet som barnet ditt strekker seg under vaginal fødsel.

Lån litt oppmerksomhet til Quest’område i de siste ukene av graviditeten kan hjelpe deg med å unngå blåmerker, rive eller episiotomi, noe som gjør litt’Lettere gjenoppretting fra fødselen.

Beslektet: Din Postpartum Recovery Guide

COS’er en perineal massasje?

Rask anatomi leksjon: Ditt perineum er stoffområdet mellom skjeden og # 8217; anus. Den festes til musklene som støtter reproduksjonsorganene, tarmene og blæren: bekkenbunnen.

Perineal massasje er handlingen med å strekke seg og manipulere perineal vevet ved hjelp av en eller to fingre. Målet er å forberede disse vevene slik at de strekker seg på barnets hode og kropp under vaginal fødsel. Du kan kjøre denne massasjen hjemme alene eller med partnerens hjelp.

Fordeler med perineal massasje

Et sted mellom 40 og 80 prosent Kvinner vil møte en viss grad av rive under vaginal fødsel. Rundt to tredjedeler av tårer vil kreve poeng. Skaden på perineum kan føre til problemer med bekkenbunnen, som urin eller fecal inkontinens, livmor prolaps eller seksuell ubehag.

Noen fordeler med perineal massasje:

  • Forbered vev. Massasje øker blodstrømmen og kan hjelpe vev og hud til å forlenge lettere, men med mindre smerte under fødsel.
  • Reduserer risikoen for rive. Rundt 1 i 15 Kvinner som regelmessig lager perineal massasje trenger ikke en episiotomi eller på annen måte opplever en tåre som krever poeng.
  • Reduserer behovet for poeng. Selv om massasjen ikke hindrer tåre, sier en studie at det kan redusere behovet for suturpoeng opp til 10 prosent. Dette betyr i utgangspunktet at massasje perineum kan gjøre tåren mindre alvorlig.
  • Hjelpe de med arrvev. Kvinner som har lidd en tidligere ulykke, eller i alle fall har en stiv perineum (ballerinas, riddere) kan finne at massasjen er spesielt nyttig.
  • Forbered deg på fødselen. Vær oppmerksom på området som strekker seg mer under fødselen, gjør at du kan fokusere på avslapning og # 8217; lære følelsene du kunne møte. Dette kan hjelpe deg med å komme inn i området både fysisk og mentalt.

Du kan også spørre legen din om perineal massasje under Travaglio selv. I en nylig Studie revisjon, Forskere har oppdaget at kvinner som fikk massasje i den andre fasen av arbeidskraft (under og mellom presset) hadde en lavere risiko for tredje og fjerde grad tårer.

Relatert: Hva du kan forvente under en vaginal fødsel

Når skal du starte perineal massasje under graviditet

Eksperter anbefaler å starte massasje en eller to ganger i uken mellom 34 og 36 uker under graviditeten. Noen kilder La oss si at du kan gjenta massasjen hver dag eller annenhver dag. Som for mange gravide ting, varierer anbefalinger og kan være individuelle.

Uansett hvor ofte du velger å gjøre det, trenger du bare 5 minutter til økt for å se mulige fordeler. Anser ideen om å spørre legen din eller på jordemor hvis du har spesifikke forslag til når du skal begynne å massasje og hvor ofte du bør gjøre det.

Oljer til bruk for perineal massasje

Du kan bruke en rekke oljer for perineal massasje. L’# 8217 hovedmål; bruk av en olje er smøring for å eliminere friksjon. Valget av en bestemt type avhenger av dine personlige preferanser, tilgang og budsjett.

Typer å prøve:

  • Naturlige oljer, som organisk solsikke, druer, kokosnøtt, mandel eller oliven
  • Selv personlige smøremidler, som ky gelé, er et godt valg fordi de er løselig i vann
  • Det vaginale smøremiddelet i kroppen din, hvis dette gjør at du føler deg rolig

Uansett hva du velger, unngå å bruke syntetiske oljer eller smøremidler, som barnas olje, mineralolje eller vaselin.

Relatert: Arbeids- og fødsel: Lamaze-metoden

Detaljert instruksjoner

Trinn 1: Vask hendene dine

Start hver massasje økt vaske hendene dine. Bruk en delikat såpe som ikke irriterer huden rundt perineum. Allerede at du er der, er det en god ide å kutte korte negler slik at de ikke skraper eller treffer din delikate hud.

Trinn 2: Finn en komfortabel posisjon

Sett deg i en privat og komfortabel plass. Du kan kjøre massasjen mens du ligger på sengen eller på en sofa med åpne ben og knærne foldet. Vurder bruk av puter eller en pute for dedikert graviditet for å støtte overkroppen hvis du vil sitte i vertikal stilling.

Andre alternativer inkluderer massasje mens du er i badekaret, står med et ben på en avføring i dusjen (bytte ben), eller muligens mens du sitter på toalettet. Det avhenger av deg, men sørg for at området du velger å være rent, privat og trygt fra fossen.

Trinn 3: Massasje starter

Påfør naturlig olje eller personlig smøremiddel på rene hender. Begynn med å plassere en eller begge tommelen på ca 1-1 cm alle «8217; interiør av skjeden. Vurder å bruke et speil de første gangene du føler massasjen for å sikre at du får de riktige punktene.

Trykk deretter tommelen langs bakveggen til skjeden, mot # 8217;. Selv om du ikke vil presse for sterk, vil du bruke nok press for å føle strekk og til og med en liten brennende følelse.

Trinn 4: Strekk

Hold fingrene i denne langstrakte posisjonen i 1 eller 2 minutter.

Deretter fortsetter han å bevege tommelen mot utsiden og mot interiøret med en langsomformet bevegelse. Husk at du tar hovedsakelig stoffene ALLE’interiør i skjeden, men du bør føle følelsen er alt 8217; interiør og # 8217; ekstern.

Trinn 5: Slapp av

Prøv å slappe av så mye som mulig under massasjen. Dette betyr å slappe av både kropp og sinn. Du kan føle deg mer komfortabel med følelser mens vevet strekker seg over tid. Uavhengig av dette, hold D’Eye L & # 8217;. Den totale massasje tiden bør ikke overstige 5 minutter til økt.

Forslag til partnere

Partneren din kan hjelpe deg hvis du foretrekker å ikke massere deg eller finne den ubehagelige posisjonen. Be partneren din om å følge de samme indikasjonene som personlig massasje, men be om å bruke indeksen i stedet for tommelen.

Sørg for å kommunisere med partneren din hvis den skal bruke mer eller mindre trykk, avhengig av følelser av ubehag eller brenning som du prøver.

Merknader:

Snakk med jordemor eller legen din dersom du føler smerte utenfor det lette ubehaget av vevstrekning. Også, du bør snakke med legen din før du utfører massasjen hvis du har vaginale herpes, L’gjærinfeksjon eller annen vaginal infeksjon.

L & # 8217;

Den vanlige perineal massasje er en god metode for å legge til i verktøykassen mens du forbereder deg på arbeidskraft og fødsel. Selv om massasjen ikke garanterer at du ikke tar deg eller trenger andre prosedyrer, for eksempel episiotomi eller poeng, kan hjelpe deg med å demystifisere noen av følelsene du kan prøve når barnet ditt kommer inn i verden.