Hvordan gjenkjenne årsakene til stress

Hva forårsaker stress?

Telefonen ringer utgitt. Din postkasse overløp. Du er 45 minutter for sent for en frist, og sjefen din banker på døren din, og spør deg hvordan ditt siste prosjekt går. Du er stresset, ikke å si noe annet.

Dette er alle eksempler på akutt stress. Jeg er kortsiktig, de vil ikke vare lenger enn arbeidsdagen din og faktisk kunne ha nytte av helsen din på en eller annen måte. Men hvis livet ditt ser slik ut hver dag i uken, kan du lide av kronisk eller langsiktig stress. Denne typen stress kan være farlig for helse hvis du ikke jobber for å overvinne det eller møte effektene.

De store stressfaktorene inkluderer økonomiske problemer, arbeidsproblemer, relasjonelle konflikter og viktige endringer i livet, som for eksempel tap av en elsket. Selv mindre stressfaktorer, som lange daglige bevegelser og forhastet morgen, kan legge til over tid. Lære å gjenkjenne kildene til stress i livet ditt er det første skrittet for å styre dem.

Personlige saker

Helse

Aldring, diagnose av en ny sykdom og symptomer eller komplikasjoner av en nåværende sykdom kan øke stress. Selv om du ikke har noen helseproblemer, kan noen i nærheten av deg takle en sykdom eller tilstand. Dette kan også øke stressnivåene dine. I følge American Psychological Association (APA), Mer enn halvparten av omsorgspersonene rapporterer å føle seg overveldet av hvor mye omsorg de trenger sine familier.

Relasjoner

Å argumentere med din ektefelle, foreldre eller barn kan øke stressnivået ditt. Når du bor sammen, kan det være enda mer stressende. Selv problemene blant andre medlemmer av din familie eller familie kan forårsake stress, selv når du ikke er direkte involvert.

Personlig tro

Emner på personlige, religiøse eller politiske overbevisninger kan teste deg, spesielt i situasjoner hvor du ikke kan komme vekk fra konflikten. Selv de viktigste hendelsene i livet som gjør at du tviler på at dine overbevisninger kan forårsake stress. Dette gjelder spesielt hvis dine overbevisninger er forskjellige fra folk til deg nærmere.

Emosjonelle problemer

Når du ikke føler deg i stand til å forholde seg til noen, eller du trenger å uttrykke dine følelser, men du kan ikke, kan veie ned med ytterligere stress. Psykiske helseforstyrrelser, inkludert depresjon og angst, bare følelsesmessige spenning øker. Positive utsalgssteder for følelsesmessig utgivelse og behandling av psykiske lidelser er viktige deler av effektiv stressbehandling.

Livsendringer

En kjære død, endringen av arbeidet, flyttingen i hjemmet og Senderen, og sender en sønn til college er eksempler på store livsendringer som kan være stressende. Også positive endringer, for eksempel pensjon eller ekteskap, kan forårsake en betydelig mengde stress.

Penger

Økonomiske problemer er en vanlig sikkerhetskilde. Kredittkort gjeld, L’Manglende evne til å sørge for at familien din eller deg selv kan sette deg til tester. I dette selskapet, hvor så mye vekt legges på hva du har, og hva du har råd til, er økonomisk stress noe som nesten alle kan påvirke. I følge Apah, Nesten tre fjerdedeler av amerikanerne sier at økonomien er en kilde til stress i deres liv.

Hvordan stress påvirker huden din

Sosiale problemer

Okkupasjon

Forskning har vist at trykk og konflikt fra en jobb kan være en av de viktigste kildene til stress. I følge Apah, Det anslås at 60% av amerikanerne lider av stress knyttet til sitt arbeid.

Diskriminering

Følelsen diskriminert kan forårsake langsiktig stress. For eksempel kan du lide diskriminering basert på din rase, etnisitet, kjønn eller seksuell orientering. Noen mennesker står overfor diskriminering og stress som forårsaker nesten hver dag.

Miljø

Farlige nabolag, byer dominert av kriminalitet og andre sikkerhetsproblemer kan føre til kronisk stress.

Traumatiske hendelser

Folk som har opplevd en traumatisk hendelse eller en farlig situasjon for livet, lever ofte med langsiktig stress. For eksempel kan du prøve langsiktig stress etter å ha overlevd et ran, voldtekt, en naturkatastrofe eller en krig. I mange tilfeller kan du faktisk lide av post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD).

PTSD er en D & # 8217 forstyrrelse; kronisk angst forårsaket av en traumatisk hendelse eller en rekke traumatiske hendelser. Ifølge US Veteran Business Department Nasjonalt senter for PTSD, Den estimerte engangsutbredelsen av PTSD blant amerikanere er rundt 7%. Forstyrrelsen er mer vanlig blant kvinner, så vel som blant veteraner og overlevende fra misbruk.

Understreke

Alle opplever stress fra tid til annen. På kort sikt kan akutt stress gi deg motivasjonen som er nødvendig for å overvinne en vanskelig situasjon eller respektere en presserende frist. Over tid kan imidlertid langsiktig stress (kronisk) påvirke helsen negativt. Hvis du føler deg utmattet, overveldet eller bekymret regelmessig, kan du lide av kronisk stress.

Å identifisere årsakene til stress i livet ditt er det første trinnet for effektiv stresshåndtering. Etter å ha forstått hva dine stressfaktorer er, kan du ta tiltak for å redusere dem eller unngå dem. Du kan også vedta sunne livsvaner og strategier for å håndtere stresseffekter. For eksempel, følg et velbalansert kosthold, gjør fysisk trening regelmessig og tilstrekkelig søvn kan hjelpe deg å føle deg mer rolig, konsentrert og energisk. Selv slappe av avslapningsteknikker, for eksempel rytmisk pust, meditasjon eller yoga, kan bidra til å lindre stress og # 8217; angst. For å lære andre stresshåndteringsstrategier, snakk med legen din eller en psykisk helsepersonell.