5 psykoseksuelle faser: Definisjon, mangler, alternativer og mer

Del på Pinterest

Har du noen gang hørt setningene & # 8220; Penis Envy & # 8221; & # 8220; Oforipico Complex & # 8221; O & # 8220; Oral Fixation & # 8221;?

De ble alle nevnt av den berømte psykoanalytikeren Sigmund Freud som en del av hans utviklings psykoseksuelle teori.

Vi vil ikke lyve: uten forskning doktorgrad i menneskers psykologi, kan Freuds teorier høres ut som mye psykobabble.

Ikke vær redd! Vi setter sammen denne veiledningen til samtalen for å hjelpe deg med å forstå COS’er psykoseksuell utvikling.

Hvor denne ideen kom fra?

Teorien er født fra Freud All’begynnelsen av 1900 som en måte å forstå og forklare psykisk lidelse og følelsesmessig lidelse og forklarer psykoterapeut Dana Dorfman, Doktorgrad.

Hver fase er forbundet med en bestemt konflikt

Teorien er mer stratifisert enn en bryllupskake, men det er redusert til dette: Seksuell nytelse spiller en viktig rolle i menneskelig utvikling.

Ifølge Freud, hvert barn & # 8220; sunn & # 8221; Det utvikler seg gjennom fem forskjellige faser:

 • muntlig
 • anal
 • phallic
 • latent
 • genital

Hver fase er forbundet med en bestemt del av kroppen, eller mer spesifikt, et erogent område.

Hvert område er en kilde til glede og konflikt i sin respektive fase.

& # 8220; et barns evne til å løse den konflikten bestemmer om det var i stand til å flytte til neste fase og ikke forklarer en autorisert profesjonell konsulent Dr. Mark Mayfield, Grunnlegger og konsernsjef i Mayfield Counseling Centers.

Du kan bli og blokkert & # 8221; og slutte fremgang

Hvis du løser konflikten i en gitt fase, går det til nivået på etterfølgende utvikling.

Men hvis noe går galt, trodde Freud at du ville ha forlatt nøyaktig hvor du er.

Eller hold deg fast, uten å flytte til neste fase, eller utvikler seg, men monstre forblir eller uløste problemer fra forrige fase.

Freud trodde at det var to grunner til at folk forblir blokkert:

 • Deres utviklingsbehov er ikke tilstrekkelig fornøyd i fasen, som forårsaket frustrasjon.
 • Deres utviklingsbehov var så godt fornøyd at de ikke ønsket å forlate tilstanden til overbærenhet.
 • Begge kan føre til det han kaller A & # 8220; fiksering & # 8221; På Erogenia-området forbundet med scenen.

  For eksempel, en individuell & # 8220; blokkert & # 8221; I muntlig fase kan det for mye nyte å ha ting i munnen.

  Den orale fasen

  Rask: Tenk på et barn. Du er sannsynlig at du har sett en liten rascal sitter på sittende, smiler og suger fingrene dine.

  Vel, ifølge Freud, i denne første fasen av utviklingen, er libidoen til et menneske i munnen. Betyr at munnen er den primære kilden til glede.

  Denne fasen er assosiert med amming, bite, suger og # 8217; utforskning av verden setter ting i munnen & # 8221; sier Dr. Dorfman.

  Freuds teori sier at ting som de for store tannkjøttet, spiser neglene og suger tommelen, er forankret i en muntlig tilfredsstillelse for liten eller overdreven som barn.

  Det er også sagt at overskudd av mat, overdreven alkoholforbruk og røyk er forankret i mangelen på utvikling av denne første fasen & # 8221; sier.

  Den analfasen

  Å sette ting i analkanalen kan være i vogue, men på dette stadiet stammer ikke det ikke fra # 8217; innsetting, men fra’utvisning fra # 8217; anus.

  Ja, dette er koden for å poop.

  Freud trodde det i denne fasen, potty og lojaliteten og # 8217; læring av kontrollen av intestinale bevegelser og blæren var en av de viktigste kildene til glede og spenning.

  L’Toalett trening er i utgangspunktet en forelder som forteller et barn når og hvor han kan poop, og er det første virkelige møtet i en person med myndigheten.

  Teorien sier hvordan en forelder nærmer seg treningsprosessen på toalettet påvirker måten noen samhandler med myndigheten når de blir eldre.

  Det antas at en tøff potty til potty lånte voksne å holde tilbake ANAL: perfeksjonister, besatt av rengjøring og kontroll.

  Det sies at den liberale treningen, D & # 8217, en annen del, induserer en person som skal være utsatt anal: uorganisert, uorganisert, overdrevet delte og med dårlige grenser.

  Den falske stadion

  Som du kan gjette fra navnet, gir denne fasen fiksering på penis.

  Freud foreslo det for unge gutter dette betydningen for sin egen penis.

  For jenter, dette betydde å stirre på det faktum at de ikke hadde en penis, en «8217; erfaring kalt & # 8220; Penis Envy & # 8221;.

  ødipuskompleks

  Oedipus-komplekset er en av Freuds mest kontroversielle ideer.

  Det er basert på den greske myten der en ung mann som heter Edipo, dreper sin far og deretter hans mors brud. Når han finner det han gjorde, stikker han øynene hans.

  Freud trodde at hver gutt var seksuelt tiltrukket av sin mor og forklarer Dr. Mayfield.

  Og at hver gutt mener at hvis hans far oppdaget ham, ville hans far ta ham bort det som barnet elsker mer til verden: hans penis.

  Her er kastreringsangst.

  Ifølge Freud bestemmer guttene til slutt å bli deres fedre & # 8211; Gjennom imitasjonen’heller enn å kjempe dem.

  Freud kalte denne & # 8220; identifikasjonen & # 8221; og trodde at det til slutt var måten Oedipus-komplekset ble løst.

  Electra Complex

  En annen psykolog, Carl Jung, Coined & # 8220; den komplekse Electra & # 8221; I 1913 for å beskrive en lignende følelse i jentene.

  Kort sagt, det sies at jenter konkurrerer med sine mødre for deres fedres seksuelle oppmerksomhet.

  Men Freud nektet L’etikett, hevder at de to sjangrene lider av forskjellige erfaringer på dette stadiet som ikke skal fusjoneres.

  Så hva trodde Freud som hadde skjedd med jentene på dette stadiet?

  Han foreslo at jenter elsker sine mødre før de skjønner at de ikke har en penis, og de angriper mer til sine fedre.

  Senere begynner de å identifisere med sine mødre av frykt for å miste sin kjærlighet & # 8211; Et fenomen som mynter den kvinnelige holdningen til Edipo & # 8221;.

  Han trodde at denne fasen var avgjørende for jenter å forstå deres kvinners rolle i verden, så vel som deres seksualitet.

  Latensfasen

  I løpet av latensfasen er Libido i & # 8220; modus forstyrrer ikke & # 8221;.

  Freud hevdet at dette er tiden da den seksuelle energien er blitt kanalisert til arbeidskrevende og aseksuelle aktiviteter som L’læring, hobbyer og sosiale relasjoner.

  Han følte at denne fasen er når folk utvikler sunne sosiale ferdigheter og kommunikasjon.

  Han trodde at manglende evne til å overvinne denne fasen kunne bringe til hele livet eller manglende evne til å ha og opprettholde lykkelige, sunne og tilfredsstillende seksuelle forhold.

  Kjønnsstadiet

  L’Siste fase av denne teorien begynner å pubeten og, som i «Grey & # 8217 s anatomi», slutter aldri. Er når libido re-dukkerer.

  Ifølge Freud, dette er når en person begynner å ha en sterk seksuell interesse for motsatt kjønn.

  Og hvis fasen er vellykket, er dette når folk har heteroseksuelle relasjoner og utvikler kjærlige og varige relasjoner med noen av det motsatte kjønn.

  Det er kritikk å vurdere?

  Hvis du leser gjennom de forskjellige fasene og hevder øynene dine til himmelen så langt som hetero-sentriske, binære, misogener og monogamiske mentalitet er noen av disse konseptene, du er ikke alene!

  Dr. Dorfman sier at Freud ofte kritiseres for hva disse stadionene er fokusert på mannlige, heterononiske og cis-sentriske.

  & # 8220; Selv om revolusjonerende for sin tid har selskapet utviklet seg vesentlig fra opprinnelsen til disse teoriene over 100 år siden & # 8221;. & # 8220; det meste av teorien er antikviteter, irrelevant og del.& # 8221;

  Men forvreng ikke ting, skjønt. Freud var fortsatt av primær betydning innen psykologi.

  ; Utvidet grensene, spurte spørsmål og utviklet en teori som har inspirert og utfordret forskjellige generasjoner for å utforske ulike aspekter av den menneskelige psyken & # 8221; sier Dr. Mayfield.

  & # 8220; Vi ville ikke ha hvor vi er i dag, interiør i våre teoretiske malerier hvis Freud ikke hadde startet prosessen.& # 8221;

  Hei, kreditt hvor kreditt skyldes!

  Så, hvordan denne teorien til dagens dag holder?

  I dag støtter få personer sterkt Freuds utviklingspsyskoseksuelle stadier som ble skrevet.

  Men som Dr. Dorfman forklarer, understreker det avgjørende punktet til denne teorien at de tingene vi eksperimenterer med barn, har en viktig innvirkning på vår oppførsel og har varige effekter på 8211; En premiss hvor mange nåværende teorier om menneskelig oppførsel kommer ut.

  Det er andre teorier å vurdere?

  & # 8220;!& # 8221; Doctor Mayfield sier. & # 8220; Det er for mange å telle dem!& # 8221;

  Noen av de mest populære teoriene inkluderer:

  • Erik Erickson Development Phases
  • Milepæler av Jean Piaget Development
  • Fasene i den moralske utviklingen av Lawrence Kohlberg

  Å ha sagt det, ikke C’Det er samtykke på en teori & # 8220; riktig & # 8221;.

  Problemet med teoriene om utviklingsfasen er som ofte legger folk i en boks og forlater rom for variasjoner eller unormale verdier & # 8221; sier Dr. Mayfield.

  Alle har sine fordeler og ulemper å vurdere, så det er viktig å se på hver ide i sammenheng med sin tid og hver enkelt person på en helhetlig måte.

  [8220; mens fase teorier kan være nyttig for å forstå utviklingsmarkører langs utviklingsreisen, er det viktig å huske at det er tusenvis av forskjellige bidragsytere til en persons utvikling & # 8221; sa Mayfield.

  Bunnlinjen

  Nå betraktes som foreldet, er Freuds utviklings psykoseksuelle stadier ikke lenger super relevante.

  Men siden de er grunnlaget for mange moderne teorier om utvikling, er jeg et must for folkene noensinne spurte: hvordan i helvete kan bli en person?& # 8221;

  Gabrielle Kassel er en forfatter av sex og velvære basert i New York og Crossfit Level 1 Trainer. Det har blitt en tempo person, testet over 200 vibratorer og spist, full og børstet med kull, alt i navnet på journalistikken. På fritiden kan du finne lesebøker om selvhjelp og rosa romaner, trykk på benk eller poledans. Følg den opp Instagram.