Hvordan ensomhet endres i livet ditt

Be noen om å fortelle et øyeblikk når du følte deg alene og uten tvil vil ha en historie å dele. Du kan høre om college Serm vekk fra hjemmet for første gang. Eller den nye moren ammer hennes baby i # 8217; mørk stille på 4 am

& # 8220; De fleste føler seg alene på et tidspunkt i sitt eget liv & # 8221; skriver Forsker Ahmet Akin Dell’Sakarya University. ; Som sosiale dyr som deltar i stor grad av sosiale relasjoner, åpner mennesker opp til muligheten for ensomhet & # 8221;.

Forskere oppdager at ensomhet øker og reduserer med alderen i Dells alder og alder, på relativt forutsigbare måter. Counterintifically, vi pleier å være mer alene av unge, og også like gammel. Blant de høyrisikogruppene, så mange som en fjerdedel av folket kan bare føle seg regelmessig. Å forstå hvorfor vi føler oss alene i visse stadier av livet, kan hjelpe oss med å håndtere følelser av ubehag i isolasjon når det er uunngåelig oppstått.

Fra kvantitet til kvalitet

Forskere definerer ensomhet som & # 8220; sosial isolasjon oppfattet & # 8221; det nøkkelordet som oppfattes. Hvis to personer har samme antall venner, med hvem de bruker samme tid på, og snakker om de samme ting, kan man føle seg helt fornøyd mens den andre kunne føle seg alene.

Med andre ord er ensomhet subjektiv; Det er det mørke gapet mellom forholdene du har og forholdene du vil ha. Det er derfor folk i alle aldre har en tendens til å være mer solskinn når jeg er mer forstyrrende og mindre hyggelige relasjoner, de er misfornøyd med sine relasjoner, eller Jeg vil ha mer tid med venner.

& # 8220; følelser av ensomhet avhenger av kontaktpunktet, oppfatningen av kontakt og evaluering av sosiale bånd & # 8221; å skrive Forskere Magnhild Nicolaisen og Kirsten Thorsen Dell’Oslo Universitetssykehus.

Vi kan evaluere disse sosiale obligasjonene når det gjelder både mengder og kvalitet, hvor lang tid vi bruker med andre og hvor pensilig den tiden er. Og det viser seg at betydningen av kvantitet og kvalitetsendring i forskjellige aldre.

For eksempel, Nicolaisen og Thorsen Intervjuer Nesten 15.000 mennesker i Norge på deres sosiale aktivitet og deres nivåer av ensomhet. For den yngste gruppen, alder 18-29, syntes kvantiteten viktigere: unge voksne som så venner sjeldnere, tendens til å være mer alene. Men blant voksne i alderen 30 og 64, har kvaliteten blitt grunnleggende: denne gruppen var bare bare da de ikke hadde noen konfidensier, folk som de kunne snakke intimt. Hvor mye tid de brukte med venner, syntes ikke å ha betydning.

Hvis du tenker på den typiske banenes typiske bane, gir disse resultatene mening. For unge som bygger sin karriere og ser etter kamerater, hjelper det med å møte og tilbringe tid med mange mennesker. Som vi aldre, og kanskje vi blir foreldre, kunne vi se venner sjeldnere, men vi trenger noen du ringer når stresset i syke barn eller kraftkamp på arbeid blir for mye å bære. Faktisk, Forrige søk har oppdaget at når det gjelder effekter på vår helse, teller antall venner mer for folk mellom 20 og 50 år og kvaliteten på’Vennskap er viktigere opp til xnumx-årene.

I mellomtiden, for den eldre gruppen i studien (alder 65-79), var deres ensomhet ikke avhengig av hvor ofte venner så eller om de hadde en fortrolige. Hvordan å hypotesere forskere, kan disse eldre voksne ha lave forventninger til vennskapene sine, finne tilfredsstillende i sporadiske besøk eller i noen få fine følgesvenner. Eller de kan stole mer på familien enn på venner: i en studere I Storbritannia, som betraktet som alle slags forhold (ikke bare vennskap), syntes kvaliteten fortsatt å være betydning for denne alderen.

I tillegg til våre venner og vår familie kan sentimentelle relasjoner også beskytte oss mot ensomhet, og enda mer som vi er enige om. I en annen Stort studio, Denne gangen i Tyskland var unge enkelt voksne ikke i større risiko for ensomhet enn de med en annen signifikant. Men for de største singlene, fra 30 år, hadde de en tendens til å føle seg mer ensomhet.

Stressing å føle seg normal

Hva skjer i hodet på en tjue år gammel, som ikke veies av ensomhet av enkeltliv? Eller en førti år gammel, som ikke kommer ut, men føles fornøyd med ukentlige møter med en bedre venn?

Ifølge en teori, alt avhenger av hva vi tror er & # 8220; normal & # 8221;. Hvis vårt sosiale liv ser ut som det vi forventer fra noen fra vår alder, er det mindre sannsynlig å begynne å bekymre deg for våre forbindelser, utløse ensomheten alarmen.

& # 8220; En teenage jente kan føle seg alene hvis den bare har to gode venner, mens en 80 år gammel kvinne kan føle seg veldig forbundet fordi hun fortsatt har to gode venner og # 8221;, å skrive Forskere Maiike Luhmann og Louise C. Hawkley.

Hvordan de forklarer, disse reglene påvirkes også av naturlige utviklingsprosesser. Ifølge en Forskning gjennomgang, Opp til en alder av syv år, er barn for det meste ute etter noen som skal spille og ha det gøy. Så det blir viktig å ha en intim venn, noen som du kan snakke om, er på din side. Like grupper oppnår betydning i de tidlige årene av # 8217; ungdomsår, når eller # 8217; medlemskap og «8217; bli akseptert, føler seg kritisk.

Når vi nærmer oss 20 år, er vårt sinn rettet mot romantiske relasjoner og føler seg nektet av potensielle partnere kan være spesielt smertefullt. Vår intimitet trenger vokse, inkludert validering og forståelse som intime venner kan gi.

Disse behovene har en tendens til å holde seg relativt konstant med alderen i alderen, selv om våre forventninger kan forandre seg. Gamle alder kan føre til tap av venner eller partnere, eller helseproblemer som hindrer oss i å få en kaffe eller ferie i familien & # 8211; Herfra den 80 år gamle kvinnen som elsker sine to gode venner.

Når vi føler oss alene i lidelse

Denne teorien kan bidra til å forklare hvorfor kryssproblemer i livet føles spesielt i forskjellige aldre, et annet viktig forskningsresultat.

For eksempel, ta arbeid og inntekt. Folk med lavere inntekt er ensom i middelalderen sammenlignet med mennesker med høyere inntekt, mer enn i voksen ung eller alderdom. Mens tjueårene kan joke om å være grønt og eldre kan forvente å pensjonere, håper de fleste ikke å måtte bekymre seg for penger i middelalderen. Folk som kjemper økonomisk kan skamme seg for sine egne midler, mens rundt dem ser ut til å ha en suksess uten problemer.

På samme måte, selv om Noen søk Han fant motstridende resultater, synes å være middelaldrende voksne som er arbeidsledige slå hardere fra ensomhet Sammenlignet med deltid eller heltidsarbeidere, men dette er ikke ekte ung alder eller alder. Faktisk har unge voksne en tendens til å være de mindre alene når de jobber deltid, akkurat hva det ser ut til å være. Normal & # 8221; For en tenåring eller universitetsstudent.

I mellomtiden synes selv ensomhet å øke når vi Utvikle helseproblemer før vår tid– Når middelaldrende voksne begynner å motta uførepenger eller behandles potensielt dødelige forhold som hjerteproblemer eller slag. Tvert imot, «alvorlig sykdom i alderen er mer normativ og til en viss grad forventet & # 8221; skriv forskere bak denne studien.

Fordi vi pleier å forvente flere problemer i alderen, kan selv negative følelser generelt bli mindre ensom når det er gammelt. I en studie, som fulgte mer enn 11.000 tysk alder mellom 40 og 84 år inntil 15 år, svekket sammenhengen mellom negative følelser og ensomhet med alderen med alderen. Hvordan å hypotesere forskere, ulykkelige voksne kan avvise venner og familie, men vi har en tendens til å redusere tider for irritabel besteforeldre, en annen måte som regler og forventninger kommer inn i spill.

Likevel synes noen problemer ikke å diskriminere i henhold til alderen. Folk som tilhører en minoritetsgruppe eller lider av en langvarig psykisk lidelse har en Høyere risiko av ensomhet, uansett hvor gammel de er.

Hvordan føle seg mindre alene

Hvis ensomhet kan ha forskjellige utløsende faktorer over våre liv, hva er det beste svaret på det?

Forskning har ennå ikke nådd scenen for å identifisere optimale behandlinger i forskjellige aldre, men vi vet hvordan folk selvfølgelig har en tendens til å gjøre det, takket være en avstemming av Ami Rokach i York University som spurte over 700 personer å indikere deres mest fordelaktige strategier for å bekjempe ensomhet.

Når de føler seg isolert, gjør folk i alle aldre det du forventer: de prøver å koble til igjen. De jobber for å bygge sosiale støttetettverk som kan tilby kjærlighet, kjøring og tilhørighet, og sette seg i spill, gjennom hobbyer, sport, frivillig arbeid eller arbeid.

I mellomtiden, før 18 år, er folk mindre interessert i mer reflekterende og indirekte måter å bekjempe ensomhet på, hvordan å være oppmerksom på og godta deres vanskelige følelser, bli med i støttegrupper eller terapi, eller kontakt religion og tro. Voksne (fra 31 til 58 år) Bruk alle disse strategiene oftere enn andre grupper d & # 8217, inkludert den som ikke virker så sunn: unnslippe ensomhet med alkohol eller rusmidler.

Hvis ensomheten mer gjelder vår stat D’Soul at antall avtaler på kalenderen vår, kan voksne imidlertid være interessert i noe med sine mest fokuserte strategier internt.

Denne artikkelen er opprinnelig dukket opp på Større, Det elektroniske magasinet av Større god vitenskapssenter På UC Berkeley.

Kira M. Newman er den større gode redaktøren. Det er også skaperen av året med lykkelig, et årsur om vitenskapen om lykke, og Caféhappy, et møte basert i Toronto. Følg den på Twitter!