Hvordan bli kvitt mais: Hjem Remedies og alternative behandlinger

Hva er callusene?

Callene er harde og fortykkede hudområder som oppstår typisk på føttene. De er lignende til en callus, men de er vanligvis vanskeligere, mindre og mer smertefulle.

Frøene er ikke farlige, men de kan forårsake irritasjon. De er også mer sannsynlig å påvirke kvinner sammenlignet med menn.

Det er tre hovedtyper av mais:

 • hard
 • myk
 • frø

De harde frøene er den vanligste typen mais. De er små konsentrerte områder med hard hud, som vanligvis er plassert på innsiden av A’større område med tykkelse. Myke frø, D’Andre deler, er hvitaktig eller grå og har en gummy konsistens. De vises ofte mellom tærne. Frøfrø er små og vanligvis funnet på bunnen av foten.

Som de tykkere, kan callusene bli ganske smertefulle.

Callene er ikke en hudsykdom. Jeg er kroppens respons på trykk eller alle «8217; friksjon på huden. Slik hindrer du dem og behandler dem hjemme:

Foto av mais

Del på Pinterest

Stall diagnose

Ingen spesialiserte tester er nødvendig for å diagnostisere callusene. L’Direkte observasjon av kornet og omgivelsene er alt du trenger.

Frøene er typisk runde og forekommer på sidene og på toppen av føttene. Hovedforskjellen mellom samtaler og duroni er at en callus ikke er smertefullt å berøre. En mais kan være smertefullt for berøring fordi huden er betent og kan ha et tøft eller mykt senter.

Slik forhindrer du calluses

For å sikre at ringene dine ikke utvikler eller returnerer etter behandling, må du eliminere forholdene som forårsaket dem. Her er noen forslag til å eliminere friksjonen og forhindre dannelsen av samtaler:

 • Anskaffet sko og sokker som passer til riktig. For å få det rette tiltaket, spør en ansatt om å måle foten din, velg deretter sko som ikke er for store eller for stramme. Et tips for å få det riktige målet er å kjøpe sko på slutten av dagen, når føttene kan være litt hovne.
 • Klipp føttens negler. Hvis føttene neglene er for lange, kan de tvinge dem til å presse mot skoen. Dette kan skape et trykk som forårsaker dannelsen av korn over tid.
 • Bruk maisputer. Mais pads bidrar til å beskytte overdreven trykk eller # 8217; friksjon rundt mais. De er tilgjengelige i en rekke materialer, inkludert skum, filt og fustagno. Vanligvis er disse lagrene en donutformet & # 8211; å omfordele trykket rundt maisen & # 8211; med limstøtte. De bør plasseres slik at kornet er i det sentrale hullet.
 • Hold føttene rene. Vask føttene hver dag med vann, såpe og en passende børste.
 • Hold føttene fuktig. Bruk jevnt fotkrem for å forhindre tørrhet og friksjon.

Hvordan bli kvitt callusene

Før du arbeider med callusene, må du først vurdere årsaken til friksjonen din. I mange tilfeller vil de gå alene når press eller # 8217; friksjon som provoserte dem, vil opphøre.

Hvis beskyttelse av korn fra ytterligere irritasjon ikke løser problemet, anbefaler dermatologer følgende trinn for å kvitte seg med callusene:

1. Senk foten i varmt vann

Pass på at kornet er helt nedsenket i ca. 10 minutter eller til huden myker.

2. Filer mais med pimpstein

En pimpstein er en porøs og slipende vulkansk stein som brukes til å fjerne tørr hud. Senk pimpstenen i varmt vann og bruk det til å begrense kornet grundig. Delikate sirkulære eller laterale bevegelser bidrar til å fjerne død hud.

Tips: Ikke fjern for mye hud. Overdreven arkivering kan forårsake blødning og føre til infeksjoner.

3. Påfør lotionen på kornet

Bruk en fuktighetsgivende lotion eller krem ​​med salicylsyre. L’Salisylsyre løser keratinproteinet som utgjør kornet og den døde huden som omgir. Imidlertid er L’salicylsyre generelt ikke anbefalt for personer med diabetes, dårlig sirkulasjon eller skjøre hud.

4. Bruk maisputer

Beskytt gatene mot kontakt med skoen din, med disse donutformede limbjelkene.

Ikke prøv å kutte eller barbere gatene, da dette kan føre til en potensielt farlig infeksjon i det omkringliggende vevet. Skjæring eller barbering av gatene skal bare utføres av en lege.

Når skal du se en lege

Hvis du har en veldig smertefull mais eller hvis du har diabetes, skjøre hud eller en perifer arteriell sykdom, bør du konsultere en lege før du fortsetter hjemmebehandling. Kontakt legen din dersom kornet ditt viser tegn på infeksjon med symptomer, inkludert:

 • Smerte forverring
 • pus eller drenering
 • opphovning
 • rødhet

Outlook

Street-anrop er en ikke-kreftlig tilstand som kan administreres med hjemmemedisin eller medisinsk behandling: Kirurgi er sjelden nødvendig. Etter suksessen med behandlingen kan gatene komme tilbake hvis det interesserte området fortsetter å være irritert av Friksjonen eller trykket eller trykket.

Du bør ha på seg sko på riktig tiltak for å hindre at callusene utvikler og husker å behandle føttene dine godt.