Hvordan behandle og forhindre inngrodd hår arr

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Noen hårfjerningsteknikker kan glatte hårets ender, noe som gjør at de sprer seg gjennom huden vanskeligere. Når håret ikke kommer, har du et inngrodd hår.

Av denne grunn er det mer sannsynlig at inngrodd hår og arr som kan forårsake forekommer i barbert, voksede eller stiftområder.

Arrene i det inkarnathåret ligner noen ganger kviser eller redheads i lettelse som ikke går bort eller helbreder. Slik kan du gjøre dem syk hjemme.

Misfarging av bil arr inngrodd hjemme

Arene av det inngrodde håret, som alle arr, er en del av den naturlige helbredelsesprosessen.

La det helbrede først. Du vil ha den beste suksessen i å behandle arrene i det inngrodde håret hvis du først lar såret helbrede helt.

Du kan hjelpe helbredelsesprosessen til å fortsette mens du opprettholder det rene, teppe og fuktige området. Pass på at hvert tegn på infeksjon er forsvunnet før du begynner å fokusere på arrens fjerning.

Gjør-det-selv-behandlinger vil være mer effektive hvis du bruker dem på nyopprettede arr.

Det er flere metoder hjemme som du kan prøve, de kan hjelpe deg med å redusere eller falme de små arrene i det inngrodde håret. De inkluderer:

Solkrem

Påfør solkrem for å beskytte arret fra solen, kan hjelpe deg med å falme raskere. Solarbeskyttelse bidrar også til å redusere røde og brune misfargingsområder.

Grønn te

Forbindelsene med grønn te, kalt katekiner, har antioksidant og antiinflammatoriske egenskaper.

Selv om ytterligere søk er nødvendig, ble det vist L’grønn teekstrakt brukt lokalt Flere studier Har potensielle fordeler for å redusere arrvev.

Prøv å sette teposer som dempes direkte på arret eller lage en varm pakke ved å sette et håndkle eller en klut i en bolle med forberedt grønn te og bruke den på huden. Du kan også kjøpe hudpleieprodukter som inneholder grønn teekstrakt. (Gi A & # 8217, se her!)

Aloe vera

Det er ingen data som forbinder bruken av arrene, men det er et godt brukt middel med en stor mengde anekdotiske tester bak sine helbredende ferdigheter.

Kutt en ekte aloe blad direkte fra anlegget og bruk gelen inne i arret. Masser gelen i flere minutter om dagen til arret er bleknet.

L’Aloe Vera kan også kjøpes som en klar gel.

Gel alle’løk ekstrakt

L’Løkekstrakt inneholder antiinflammatoriske og antioksidantforbindelser. Gels Alle’Løkekstrakt har vist seg å være effektiv i Flere studier For reduksjon av arr, inkludert choloid arr.

Produkter som inneholder løkekstrakt inkluderer MederMa Scar Cream.

Silikon

Silikonark og silikongel var Funnet effektiv Å redusere utseendet på gamle og nye arr, inkludert cheloid arr.

Kjøp silikonblad og geler.

Essensielle oljer

Noen essensielle oljer har helbredende egenskaper som kan bidra til å redusere arrene i det inngrodde håret.

Det er viktig å aldri bruke en essensiell olje direkte på arrvevet, med mindre det ble fortynnet av en vektorolje. Du kan også prøve produkter som inneholder essensielle oljer på huden din.

Noen essensielle oljer for å prøve å inkludere:

 • geranium
 • Tetre
 • lavendel

Når hjemmemedisinene ikke fungerer

Ikke alle arr fra Ingrown Hairs reagerer på hjemmebehandling. I noen tilfeller vil du få bedre resultater ved å konsultere en spesialist lege, som en dermatolog.

Hud- og helsepersonell vil ha andre alternativer du kan ta hensyn til å falme eller fjerne arr.

Hindre dannelsen av arr på inngrodd hår

Noen typer hud og hår er mer utsatt for inngrodd hår og arr sammenlignet med andre. Det kan være vanskelig å helt unngå å få inngrodd eller arr, spesielt hvis du har veldig grovt eller krøllet hår. Men den beste måten å hindre det inngrodde håret fra hicatricking. Ikke la dem smitte dem.

Hvis du har inngått hår:

 • Ikke graver. Hvis du har et inngrodd hår, ikke tide det eller prøv å få det til å briste.
 • La ham puste. Hvis de inngrodde hårene er plassert på A’område av kroppen som vanligvis er dekket av plagg, ikke bruk noe stramt, noe som kan gni mot det, for å unngå irritasjon.
 • Hold det rent og hydrert. Hold rent og vått område. Du kan også bruke varme pakker til å myke huden som gjør det lettere å frigjøre de integrerte hårene.
 • Ikke rapo deg eller gå til. Ikke avslør eller fjern hårene i # 8217; området hvor du finner inngrodd hår eller hår. Dette vil redusere hudirritasjonen og bidra til å forhindre arr.
 • Prøv en formulert gel. Det er også Sera, som en tendens hud, som hjelper inntakshårene til å gå ut lettere. Å hjelpe håret som er fanget til å rømme, vil du også bidra til å redusere mengden traumer til huden din.

Hvis du verifiserer A’infeksjon, hold det rene, fuktige og teppeområdet.

Hindre inngrodd hår

 • Når du bruker deg, må du alltid fukte huden før og etter. Bruk en skarp barberhøvel og skyll mellom fortiden.
 • Hvis du har krøllet eller grovt hår, utvis ofte huden for å unngå inngrodd hår og arrene som forårsaker. L’Exfoliation bidrar også til å fjerne døde celler og rusk fra hudoverflaten som kan bidra til å redusere risikoen for infeksjon.

Infiserte inngrodde hår

Infiserte inngrodd hår begynner ofte å se ut som små røde fremspring. Protubanze kan bli større, full av pus eller pruriginose. De kan også være varme i berøring.

Hvis et inngått hår er smittet, ikke ta det rundt eller prøv å fjerne hårene alle & # 8217;. Følg disse forslagene i stedet:

 • Hold rent og vått område. Du kan bruke en antibakteriell krem ​​til å helbrede området.
 • Hot packs kan hjelpe hårutslipp, soaking huden.
 • Hold teppet såret og forandre dressingen hver dag til slutten av helbredelsen.
 • Hvis en skorpe dannes, ikke ta det i betraktning, da dette vil gjøre det verre infeksjonen og det følgelig arr.

Cheloider og pigmenteringsendringer

Et inngrodd hår kan utvikle en misfarget og pus fullstendig fremspring. Siden dette kan være irriterende, pruriginøse eller smertefulle, gjør dette ingranged hår mer sannsynlig å bli smittet, spesielt hvis de samles eller gnides. Når dette skjer, kan det oppstå skade på huden og arrene.

Etter infeksjonen kan hudendringer oppstå og kan inkludere cheloid eller hyperpigmentering arr.

Cheloid scar

For noen mennesker kan cheloid arr stammer fra inngrodde hårinfeksjoner. Cheloid-arrene er glatte og hevede fremspring forårsaket av arrvæv som fortsetter å vokse.

Cheloids kan variere i farge fra kjøttet til rose eller rødt. De kan bli større enn det opprinnelige området.

Hyperpigmentering

Selv om de ikke egentlig ikke er arr, kan postinflammatoriske hyperpigmenteringsområder (PIH) også skyldes inngrodd hår eller infeksjoner.

PIH er noen ganger referert til som pseudo arr. Det er en hudreaksjon på skade eller betennelse som oversetter til en økning i melaninproduksjon.

PIH ser ut som flat og brune flekker. Det er mer sannsynlig å forekomme hos mennesker med mørk hud, i stedet for i de med lett hud. Aneekdotiske tester indikerer at PIH-patcher kan oppstå etter hårfjerning i bikiniområdet.

Enten du har et typisk arr eller bare et overskudd av melanin i huden hvor et inngrodd hår ble funnet, kan hjemme- eller profesjonelle metoder hjelpe hvis du vil falme utseendet.

L & # 8217;

Arr kan utlede fra inngrodde hår som er smittet. L’utseende av disse arrene eller Dell’Overskudd av melanin kan ofte forbedres med husholdningenes behandling.

Det er lettere å behandle et arr som nettopp har dannet, når den underliggende infeksjonen er helt helbredet. Eldre arr er vanskeligere å fullstendig fjerne.

Arrene som ikke reagerer på hjemmebehandling, kan ofte elimineres med medisinske inngrep, så hvis du er i tvil, snakk med en hudpleiepesialist.