Pelvic faltings: Symptomer, årsaker, behandling, perspektiver og mer

Hva er fenderne?

Fenderne er små kalsifikasjoner (fotballmasser) plassert alle «8217; innsiden av en vene. Noen ganger kalles de «8220, venøse beregninger & # 8221;. Flebust begynner som blodpropp og herdes i tide med fotball.

Når disse kalsifiserte massene er funnet i bekkenet, kalles bekkenflasker.

Bekkenfenderne er runde eller ovale og har vanligvis en diameter mellom 2 og 5 millimeter. De kan danne seg i mange deler av kroppen, men bekkenområdet er det vanligste området rammet av flebiles.

Bekkenfender er ganske vanlig. Det anslås at de forekommer på # 8217; 35 prosent av voksne over 40 år. De forårsaker vanligvis problemer eller påvirker dagliglivet.

Hvis du føler deg smerte, snakk med legen din. Pelvic fenders bør ikke forårsake smerte.

Hva er symptomene på bekkenfenderne?

De fleste bekkenfans forårsaker noen symptomer. Hvis du føler smerte på bekkenet, er det sannsynlig å være forårsaket av noen «andre, som åreknuter.

Vareknutene blir noen ganger betraktet som et symptom på flebiles. Åreknuter er for full svelgede årer. Disse årene virker hovne og hevet og er blåaktige eller lilla. De kan være veldig smertefulle.

Hva forårsaker bekkenfender?

Bekkenfenderne danner når trykket akkumuleres i en vene. Trykket fører til trombose (dannelsen av en blodpropp). Blodproppen blir deretter kalsifisert over tid.

Eksempler på forhold eller hendelser som kan føre til trykkakkumulering i årer inkluderer:

 • Strever fra forstoppelse
 • hoste
 • Åreknuter (vurderer både et symptom og en årsak til flebiles)
 • svangerskap

Bekkenfenderne kan også skyldes en sjelden tilstand kjent som venøs misdannelse, som oversetter til en unormal utvikling av venene. Disse venene lengre eller forstørre over tid. Blodet sirkulerer veldig sakte, forårsaker blodpropper som kalsifiserer over tid for å skape fellings.

Venøse misdannelser er sjeldne og vanligvis tilstede ved fødselen. Deres eksakte årsak er ikke kjent, men forskerne tror en serie genetiske mutasjoner er involvert.

Hvem er i fare for bekkenfenderne?

Folk over 40 år driver en større risiko for å ha bekkenfender. Risikoen Øke med l & # 8217; og best treffer begge kjønnene.

Andre faktorer som kan øke risikoen for å utvikle bekkenflasker inkluderer:

 • divertikulitt
 • Langvarig forbruk av dårlig fiber diett og rik på bearbeidede matvarer
 • svangerskap
 • Maffuccis syndrom, en sjelden tilstand som fører til vaskulære misdannelser

Forskning & # 8211; Undersøkelser Det har vist at bekkenfenderne er mindre vanlige i utviklingsland. De oppstår i samme hastighet i både hvite og svarte amerikanere. Dette antyder at fenderne er forårsaket av miljømessige, ikke-genetiske faktorer, mest sannsynlig på grunn av forskjeller i kostholdet mellom utviklingsland og de som er utviklet.

Diagnose av bekkenfender

Hvis du går til legen din på grunn av bekkenpine, kan legen din være å utføre tester for å utelukke andre forhold, for eksempel nyre eller ureterale beregninger (ureterale beregninger). En ureteral beregning er en type nyreberegning som beveger seg gjennom rørene som forbinder nyrene til blæren (URETERI).

Legen din vil trolig ta en medisinsk og kjent historie og stille spørsmål om dine symptomer. De kan også utføre en fysisk undersøkelse.

Imaging tester for å diagnostisere tilstanden din kan inkludere:

 • X-ray
 • MR-skanning
 • ultralyd
 • Tac

I et røntgenbilde på 8217, ser fenderne ut som hvite eller lyse flekker og har en radiotransparent Senter (gjennomsiktig), som kan hjelpe leger å skille dem fra ureterale beregninger.

Mange ganger oppdages bekkenfenderne ved et uhell under en røntgen- eller CT-skanning av bena eller bassenget for et annet ikke-relatert helseproblem.

Hvordan bekkenfenderne blir behandlet?

Fordi bekkenfenderne vanligvis er asymptomatiske, vil du sannsynligvis ikke være nødvendig for å behandle dem.

Husholdningsartikler

I tilfelle bekkenpine kan legen anbefale en hjemmebehandling med mot-farget narkotika, for eksempel L & # 8217; Ibuprofen (Advil, Motrin).

Du kan også legge en varm og fuktig klut på Sore-området et par ganger om dagen for å lindre smerte.

Kompresjonstrømper kan bidra til å lindre smerte i åreknuter og forhindre at blodet akkumuleres og koagulere.

Hvis smerten ikke forsvinner eller forverres, kontakt legen din.

Behandling for åreknuter

Hvis venen med fellene er en smertefull varicose vene, kan legen anbefale A & # 8217; behandlingsalternativ kjent som skleroterapi. I skleroterapi injiseres en saltoppløsning i venen. Løsningen irriterer belegget av venen og til slutt ødelegger den.

Behandling for venøs misdannelser

De fleste vaskulære misdannelser skal til slutt bli behandlet for å lindre smerte og hevelse. Behandlingsalternativer inkluderer:

 • Embolization. Denne minimal invasive prosedyren lukker de unormale blodkarene fra innsiden.
 • Laserbehandling. Denne prosedyren bruker en laser for å redusere misdannelsen gjennom huden.
 • Skleroterapi. Denne prosedyren inkluderer injeksjon av et stoff i misdannelse for å irritere fartøyets vegg og ødelegge misdannelser.

Kirurgi

Hvis andre behandlinger ikke hjelper, kan kirurgi må fjerne venøs fløyte eller misdannelse. Kirurgi brukes vanligvis bare som en siste utvei.

Bekkenfenderne kan forebygges?

Ikke alle bekkenfenderne kan forebygges.

Men følg en diett rik på fiber og dårlig bearbeidet mat kan bidra til å forhindre forstoppelse, noe som kan føre til flobs.

Du kan også ta tiltak for å forhindre blodproppdannelse ALL & # 8217; interne blodkar. Noen måter å bidra til å forhindre koaguliformasjon inkluderer:

 • Daglig øvelse (selv bare en kort spasertur)
 • Tar en daglig aspirin på 8217
 • Hold deg hydrert
 • Overvåk salt- og sukkerinntaket for å senke blodtrykket
 • Unngå å bruke tette klær

Hva er perspektivet?

I de fleste tilfeller er bekkenfellene godartede. Krever ikke tilleggsbehandlinger eller evalueringer. De er anerkjent som en normal del av & # 8217; aldring.

I sjeldne tilfeller kan tilstedeværelsen av bekkenfellows varsle legen om muligheten for mer alvorlige forhold, for eksempel venøs misdannelser.

Venøse misdannelser kan også øke risikoen for å utvikle blodpropper i dype årer (dyp venøs trombose) og i lunges blodkar (lungemboli), som kan være dødelig. Sjelden kan venøse misdannelser forårsake interne blødninger. Det er viktig at venøs misdannelser overvåkes og behandles for å hindre komplikasjoner.