Slik fjerner du nikotin flekker fra tennene

Mens flere faktorer bidrar til misfarging av tenner, er nikotin en av grunnene til at tennene kan endre farge over tid.

Den gode nyheten er at det er profesjonelle, benk og husholdningsbehandlinger som du kan bruke som kan hjelpe deg med å gjøre tennene lysere og hvitere.

Nikotin øker oddsen som tennene blir så maskin?

Ja, røyking eller bruk tygge tobakksprodukter kan gjøre Tennemaljen er mer sannsynlig å flekke. Når du begynner å bruke nikotinprodukter, tar det ikke mye fordi tennene dine tar et gulaktig utseende.

Etter kronisk bruk av disse produktene, er det ikke sjeldent at tennene blir mørkere eller begynner å se brunt ut.

Nikotin kan skade tennene over utseendet?

L’se på fargede tenner er ikke det eneste problemet som kommer fra # 8217; bruk av nikotinprodukter. Tannkjøttet ditt kan også gjennomgå en slag på grunn av nikotin-gjentatt eksponering.

Hvis du røyker, er det en god sjanse for at immunforsvaret ditt ikke er så sterkt som det burde være. I følge Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC), dette gjør det vanskelig å bekjempe en gingival.

Sammenlignet med en ikke-røyker, har en røyker to ganger risikoen for gingival sykdommer. Videre understreker CDC også at hvis du fortsetter å røyke mens du arbeider med tyggegummi, vil du finne helbredelsen av tannkjøttet ditt vanskeligere.

Tannblekingalternativer

Hvis du vil takle thOg Flekker på tennene, Metoden som er valgt, avhenger av flere faktorer, inkludert:

  • Gravitasjonen av stedene
  • hvor mye vil du bruke
  • Hvor ofte vil du behandle tennene dine

Når det er sagt, er det tre generelle kategorier av tannbleking alternativer å velge mellom. Disse inkluderer:

  • Tenner bleking av en profesjonell
  • hjemme behandlinger
  • Gjør-det-selv rettsmidler (DIY)

På grunn av antall tannbleking alternativer å velge mellom, snakket vi med tre tannleger av tannkontorer i forskjellige deler av landet for å få sin mening.

Profesjonell tannbleking

Hvis du har prøvd flere alternativer hjemme med en minimumssuksess, eller du har spørsmål til en tannlege, kan et besøk til tannlegen lenestol være nyttig. Ifølge eksperter, gjør en avtale med tannlegen din før du prøver noe blekingsprodukt er viktig.

Siden røyken flekker i dybden hver tann på munnen, Dott.SSA Wool Rozenberg Han sier, du vil ikke være i stand til å holde tennene dine hvite i lang tid med benkprodukter som tannkrem eller bleking striper. Det er derfor røykere generelt stole på profesjonelle tannleger tjenester.

Raske besøk på kontoret

Rozenberg sier at i kontoret Whitening som en zoom, kan det bidra til å eliminere nikotin flekker på tenner. Denne prosessen innebærer maleri av tenner med en peroksydløsning og # 8217; tenner viser til et veldig sterkt lys og forklarer. Det er en smertefri prosedyre som tar 15 minutter til A’nå.

Personlig gjør-det-selv-behandling

L’mer effektivt behandlingsalternativ sier Dr. Christopher Rouse Inneholder 10% karbamidperoksid i en tilpasset skuff for munn og tenner. Denne metoden skaper en lavere følsomhet av tannen, vilkårene stoffet og tillater en lengre kontakttid med tannen (nattklær) som gjør at materialet kan hvite de dype inneboende flekker og forklarer.

Behandlingene på kontoret kan akselerere prosessen, men Rouse sier at du også må utføre bleking hjemme for de bemerkelsesverdig fargede tennene.

Generelt sier Rozenberg at blekingsprosedyrene på kontoret kan vare opptil tre år, men i røykere varer vanligvis bare om et år.

Videre kan en vanlig tannrengjøring hver seks måneder bidra til å fjerne flekker, plakett og tartar. Regelmessig rengjøring kan også bidra til å forhindre flekker.

Q&TIL

Spørsmål: Rengjøringen av tennene kan gjøre de mest effektive blekingbehandlingene?

A: Ja. Tennerrengjøring gjør blekningsbehandlinger mer effektive. Regelmessig rengjøring fjerner flekker, plakett og tartar, og gir en ren overflate slik at blekingbehandlingen kan trenge inn i hele tannen. Dette bidrar til å forhindre uregelmessig farging og vil ha en mer varig effekt. Dental rengjøring utføres vanligvis noen dager før en avtale for bleking

& # 8211; Christine Frank, DDS

Whitening produkter for bench-top tenner

Du kan finne produkter for benkbleking i de fleste apotekene og apotekene. Vanligvis vises de i form av gel, striper eller bleking bleking for tennene, som påføres med skuffer for tenner. Rozenberg sier at disse produktene er svært effektive for å eliminere røykflett.

Imidlertid anbefaler han å bruke gel og candeggine.

& # 8220; Produkter som Crest Strips kan brukes jevnlig, sørg for at du bare følger instruksjonene fordi de kan forårsake følsomhet for tennene og irritasjonen av tannkjøttet hvis de brukes i overkant og slitt for for lenge & # 8221; forklarer.

Før du prøver en og # 8217; gjør-det-selv whitening-alternativet, sier Rouse at en eksamen fra en tannlege er en god service. Noen tenner er misfarget fordi tannens nerve er død og, hvis ikke står overfor, kan det være fare for helse.

Videre vil restaureringer som kroner, fyllinger og fasetter ikke endre farge med bleking. Dette er grunnen til at Rouse sier at du bør være oppmerksom på tannarbeid som måtte redone etter bleking hvis det skaper et estetisk problem.

Også bruk av super konsentrerte løsninger av blekemateriell har en tendens til å øke følsomheten. Hvis igjen i kontakt med gingivalvev, sier Rouse at de kan forårsake kjemiske brannskader. Selv om disse brannene er reversible og ikke forårsaker skade på tannstrukturen, understreker at følelsen er svært ubehagelig.

For å unngå dette, sier han at kombinerer et personlig leveringssystem godt utført med de riktige konsentrasjonene av materialet, kan hjelpe deg med å unngå ulempe.

Mer DIY Hjem

Bikarbonat av natrium og oksygenert vann. Rozenberg sier at børsting av tenner med natriumbikarbonat og noen få dråper peroksid kan hjelpe bleknet tenner. Anbefaler å legge til noen dråper hydrogenperoksid til natriumbikarbonat til en pasta er dannet. Så bruk pasta som du ville gjøre med en kommersiell tannkrem.

& # 8220; L’tilsatt hydrogenperoksid blekemidler tenner enda mer enn natriumbaking soda & # 8221; forklarer. Før du prøver denne metoden, Dott.SSA Natalie Pennington, Av Tannlege.com Han sier å være oppmerksom på hvordan de skal gjøre deigen og ikke gjøre det for slitende eller kan forårsake skade på tennene. Din anbefaling er å bruke deigen og gni forsiktig på emaljen i 30 sekunder.

Børste etter røyking. Hvis du skal fortsette å røyke, sier Pennington at du må være proaktiv i å holde hvite tenner. Dette inkluderer børsting umiddelbart etter røyking for raskt å fjerne tjære og kjemikalier som kan inkorporere inn i emaljen, forårsaker flekker og forklarer.

Munnvann og børste. En annen måte å skape et glimrende utseende på tennene dine, sier Rozenberg, det er å holde munnvannet i munnen og deretter begynne å vaske tennene dine, skyve tannbørsten utover leppene lukket. I utgangspunktet vasker du tennene dine med munnvannet.

Skyll med oksygenert vann. Rozenberg sier at du kan fortynne en liten mengde (mindre enn A’oz) av hydrogenperoksid med vann, skyll munnen din og, etter flere sekunder spytt det og skyll grundig med vann. Denne løsningen er en enkel måte å lette gule flekker og forklarer.

L & # 8217;

Hvis du er en røyker eller bruker andre nikotinprodukter, må du være flittig om din orale hygiene, spesielt hvis du vil minimere eller fjerne flekker på tennene dine.

Generelt kan en røyker forvente å bleke omtrent dobbelt så mange som en ikke-røyker. Den gode nyheten er at, gjennom bruk av profesjonelle behandlinger, gjør-det-selv-produkter og andre hjemmetoder, i tide, kan du belyse tennene dine.