Hva å gjøre etter en pause: 21 ting å gjøre og ikke å gjøre

Del på Pinterest

Pausene og følelsene som vekker er kompliserte. Lettelse, forvirring, knitrende, smerte: alt dette er helt normale reaksjoner på slutten av et forhold. Selv om ting ender opp på en sunn og produktiv måte, vil du sannsynligvis forbli med litt følelse av ubehag.

Disse forslagene kan hjelpe deg med å starte prosessinnsamlingsprosessen og gå videre. Husk bare at du vil overskride det, uavhengig av hvor vanskelige ting er akkurat nå.

Grenser

Noen ganger er det lett å unngå å krysse veien med en tidligere partner etter en pause. Men hvis du bor i en liten by, eller du kjenner mange av de samme menneskene, kan du ha større problemer med å skille dine liv helt.

Etablering av lette grenser for fremtidige kontakter kan bidra til å gjøre det lettere for brudd for begge deler.

Ta litt tid til side

Selv om dere begge ønsker å beholde en vennskap, litt & # 8216; av plass til litt’Tid vil ikke skade. Ta en pause fra # 8217; sende tekstmeldinger og bestått tid kan hjelpe både å begynne å helbrede.

Dette gir deg tid til å konsentrere seg om deg selv, sier han. Det kan også hjelpe deg å unngå å falle i en skadelig modell for å gi følelsesmessig støtte til din tidligere partner og forlenge pause.

Respekter andres behov

Hvis du vil bli venn, men din eks ikke vil ha kontakt, må du respektere det. Ikke ring, send meldinger eller spør vennene sine om å snakke med dem for deg.

Du kan savne det, men manglende respekt for deres grenser vil trolig skade enhver fremtidig sjanse for vennskap.

Alternativt, hvis din ex kontakter deg, spesielt før du er klar til å snakke, føl deg ikke forpliktet til å svare. Dette kan være vanskelig, spesielt hvis de virker sårbare eller uttrykkelige følelser som ligner på din. Husk deg selv at både trenger tid og plass til å håndtere de vanskelige og vente på ikke-kontaktperioden som skal brukes.

Hold en viss fysisk og følelsesmessig avstand

Hvis du vil prøve tingen med & # 8217;. Kanskje støtte skulderen på skulderen mens du ser på en film eller kommer til deg for å be om hjelp under en krise.

Ikke c’det er ingenting iboende feil i disse oppføringene, men de kan føre til mye forvirring og videre smerte. Hvis du og din eks du vil beholde en’vennskap, må du oppføre seg som venner.

Retningslinjer & # 8220; bare venner & # 8221;

Opprettholde en viss avstand betyr å gjøre ingenting som du normalt ikke ville gjøre med en venn, for eksempel:

 • Koser eller andre nærkontakter
 • Tilbring natten sammen i samme seng
 • Ta hverandre dyre måltider
 • Ved å gi konsekvent følelsesmessig eller økonomisk støtte

Avbryte enhver oppførsel du får deg til å tenke: «Det ser ut til at vi aldri forlot & # 8221; Det er sannsynligvis det beste.

Diskuter hvordan du administrerer møter

Noen ganger, ikke C & # 8217, er det å unngå en tidligere. Kanskje jobbe sammen, delta på samme høyskole leksjoner eller du har alle de samme vennene. I disse tilfellene er det godt å ha en samtale om hva du vil gjøre når du uunngåelig vil du se deg.

Hvis du jobber sammen, gjør alt for å opprettholde et profesjonelt forhold. Hold en sivil samtale og prøv å unngå å snakke med kolleger fra det som skjedde. Sladder sprer seg lett og til og med noen grunnleggende fakta kan endres vilt fra person til person.

Du vet ikke hva du skal si? Prøv noe som: Vi bestemte oss for å slutte å se oss, men vi er forpliktet til å opprettholde et godt ansettelsesforhold & # 8221;.

Ta vare på deg selv

Når du har brakt dine grenser ryddig, er det på tide å gjøre oppmerksomheten til forholdet ditt med deg selv.

Gi prioritet til å ta vare på deg selv

Parker anbefaler å skape en daglig selvomsorgsrutine.

Hver dag, gjør noe som:

 • Tar deg glede (se venner, lage en ny opplevelse, dedikere tid til din favoritthobby)
 • TI NOURISHES (øvelser, mediterer, matlaging en tilfredsstillende, men hilsen måltid)
 • Det hjelper deg med å utdype dine følelser (gjør kunst eller musikk, dagbok, snakk med en terapeut eller annen støtteperson)

Prøv å sove tilstrekkelig, men unngå å sove for mye. Dette kan forstyrre ditt ansvar og få deg til å føle deg bedøvet og syk.

Og så, det er selvfølgelig komfortmat, benkene i Netflix og en flaske vin. Det er greit å gi deg fra tid til annen mens du gjenoppretter, men hold tingene om ting slik at de ikke blir harde vaner som kan bryte ned underveis. Vurder ideen om å bevare disse tingene for spesielle øyeblikk med venner eller å gi deg en natt i uken for å bli kvitt deg.

Gjør de tingene du liker

Etter en pause kan du finne deg selv med mer fritid enn hva du er vant til. Prøv å bruke denne gangen på en positiv måte.

Kanskje under forholdet du brukte mindre tid på å lese, og du har en haug med uleste bøker som venter i nærheten av sengen din. Eller kanskje du alltid har ønsket å prøve hagearbeid eller strikking. Du kan også begynne å lære et nytt språk eller lage prosjekter for en tur alene.

Å finne ting å gjøre (og gjøre dem) kan hjelpe deg med å distrahere deg fra post-pause smerte.

Express dine følelser & # 8230;

Det er vanlig å prøve mange følelser etter en pause, inkludert:

 • sinne
 • tristhet
 • smerte
 • forvirring
 • ensomhet

Kan hjelpe deg med å gjenkjenne disse følelsene. Skriv dem, illustrere eller snakk med dine kjære. Filmer, musikk og bøker som involverer folk som krysser lignende situasjoner, kan gjenspeile din erfaring, slik at du kan tilby mye og # 8216; komfort.

& # 8230; Men unngå å basere deg selv i dem

Prøv å ikke bli sittende fast i en syklus med negative følelser, da det vanligvis ikke bidrar til å knuse på følelser av smerte og tap. Hvis du ikke kan slutte å tenke på din eks, kan du prøve en ‘8220; reset & # 8221; Kommer ut av huset, besøker en venn eller legger på musikk og gjør dype rengjøringer.

Ta en pause fra triste eller romantiske dramaer og sanger d’kjærlighet. I stedet, prøv komedie eller bygningsutstillinger, munter musikk og bekymringsløse romaner uten romantikk. Disse kan hjelpe deg med å distrahere deg selv mot negative følelser.

Andre raske måter å forbedre et mørkt humør:

 • Åpne gardiner i naturlig lys.
 • Ta en PO & # 8216;.
 • Nyt en dusj eller et bad med favorittprodukter.
 • Slå på et stearinlys med en frisk eller sitrus duft.

Fortell historien din forteller historien din

Parker foreslår å skrive en kort historie om din pause. Bare en setning eller to er bra. For eksempel, jeg trenger tid og plass til å koble til igjen med meg selv og mine behov før du kan ha et forhold til noen & # 8221;. A’Et annet alternativ kan være: & # 8220; Breaking er en prosess og ingenting er klart riktig & # 8221;.

Hold det et sted synlig, som speilet på badet ditt eller kjøleskapet, og fokus på det når du føler at du savner din eks og ønsker å kontakte ham, sier han.

Behandle med sosiale medier

Et annet uventet aspekt ved brudd: Sosiale medier. Det er ikke alltid lett å vite hvordan å etablere grenser rundt digitalt engasjement, men her er noen ting å gjøre og ikke å være etter pause.

Unngå sosiale medier så mye som mulig

& # 8220; Sosiale medier skaper et miljø for stalking og usunn fiksering, sammen med passive aggressive mobbingsmuligheter & # 8221; sier Parker.

Ta en PO & # 8216; Tid vekk fra sosiale medier kan være nyttig etter en pause. Dette sørger for at du ikke ender med å stramme humøret ditt ved å møte bilder av din eks eller bilder av tilsynelatende perfekte par.

Ikke publiser informasjon om brudd

Det er ikke nødvendig å dele offentlig at forholdet ditt er over, fordi det er sannsynlig at folk som trenger å vite allerede vet det. & # 8220; Sosiale medier er ikke det rette stedet å uttrykke dine følelser eller frustrasjoner mot en tidligere partner & # 8221; sier Parker.

Du vil kanskje dele sannheten hvis din eks løy til deg, lurte eller ellers tok du feil, men redd frustrasjonen din for private meldinger med folk du stoler på.

Ikke endre din sentimental stat nå

Hvis du og din tidligere partner du har brukt staten & # 8220; i en rapport & # 8221; På Facebook kan det virke logisk (og ærlig) endre statusen din i & # 8220; Single & # 8221; Når forholdet er over.

A’beste alternativet er å skjule statusen fra profilen din (eller sette den slik at du bare kan se den). Hvis du tar en pause av sosiale medier, kan du for eksempel skjule det til retur. Folk kan ha mindre sjanser til å legge merke til endring etter at tiden har gått.

Hvis de merker det, vil din pause være en gammel nyhet, så det vil ikke være bra. Venter på å endre staten din vil også redusere mulighetene som din tidligere partner blir skadet av endringen.

Ikke følg din eks

Du trenger ikke nødvendigvis å fjerne … vennskap til en tidligere hvis:

 • Rapporten endte i gode relasjoner
 • Ønsker å bli venner
 • Du har andre sosiale forbindelser

Men de fleste sosiale medier apps lar deg nå stille eller skjule folk uten å måtte slutte å følge dem. Dette forhindrer deg i å se innholdet de deler. Hvis du ikke vil se din tidligere partner i andres innlegg, kan det også hjelpe deg med å slutte å følge folket til hvem de er nært knyttet til, inkludert intime og familie venner.

På Facebook kan du bruke personverninnstillingene til å sette inn personer i en begrenset liste, som forhindrer dem i å se alt som ikke er offentlig delt. Dette kan hjelpe, men hvis forholdet var voldelig, er det bedre å låse dem helt slik at de ikke kan se informasjon eller oppdateringer.

Ikke sjekk siden av din eks

Du kan føle seg fristet, spesielt hvis du har sett dem rundt i byen med noen igjen. Kanskje du vil vite om de føler meg så fryktelig som deg, eller kanskje du leter etter den vage oppdateringen av staten som du bare vet at de ønsket å vise deg.

Men spør deg selv: «Hva vil du få ved å se på deres side?& # 8221; Sannsynligvis ikke noe sunt, så det er bedre å motstå pulsen.

Hvis du har bodd sammen

BREAKING MED A COHABITANT PARTNER innebærer en egen rekke utfordringer.

Forny din plass

Etter at partneren din flyttet, kan ditt hjem eller leilighet virke helt annerledes. Din plass kan virke bare. Det kan ikke virke mer & # 8220; Hjem & # 8221;. Du vil kanskje ha vesker og flytte til et sted uten mange smertefulle minner.

Hvis du delte et sted og din ex har flyttet, kan ditt hjem føle deg alene eller full av smertefulle minner. Selvfølgelig kan flytte til et nytt sted hjelpe, men det er ikke alltid mulig. I stedet konsentrert om forfriskende omgivelsene.

Lag en & # 8220; mini remodeling & # 8221;

 • Flytte møbler rundt
 • Ta nye kopper eller retter
 • Invester i noen nye sengetøy
 • Prøv å kvitte seg med et møbel som du enkelt kan erstatte
 • kvitt teppet du alltid har bortskjemt og erstattet det med plaget av forskjellige teksturer og farger
 • Prøv en annen fargekombinasjon i stuen eller soverommet.
 • Mal ditt bord og stoler.
 • Endre tepper, puter, puter og tepper

Forbered deg av minner

Kan hjelpe deg med å pakke betydelige påminnelser om rapporten, inkludert gaver, fotografier eller ting du kjøpte sammen. Du trenger ikke å kaste bort disse tingene. Sett boksen til side hvor du ikke ser det igjen. Underveis kan du gi A’et annet utseende og bestemme hva du vil beholde.

Samle sine eiendeler

Hvis partneren din har glemt ting, er et respektfullt alternativ å sette dem i boksen til ikke-kontaktperioden er gått. Så send en høflig melding for å fortelle dem at du fortsatt har sin egen. Det gir alt de har forlatt forsettlig eller har sagt ikke å ønske.

Hvis du har mange venner til felles

Venner til felles vil nok vite hva som skjedde etter en pause. Det er generelt bedre å unngå å skrive inn detaljene. De kunne ha to helt forskjellige historier og sladder kan bli et problem i noen situasjoner.

Hvis venner har hørt en falsk versjon av hva som skjedde, vil du kanskje dele sannheten. Prøver å unngå en følelsesmessig lastet respons og gi rolige fakta, uten å si noe negativt om din tidligere partner.

Til slutt er det generelt bedre å unngå å spørre venner fra din tidligere partner.

Hvis du har et polymorisk forhold

Når du arbeider med en poly pause, er det viktig å vurdere hvordan brudd med en partner kan påvirke andre relasjoner.

Vær åpen om dine følelser

Etter en pause med en partner, kan du finne deg selv nærmer seg, både fysisk og følelsesmessig, til dine andre partnere.

D’Andre deler, du kan føle:

 • hesitant på’fysisk intimitet
 • sårbar
 • mindre interessert i dine vanlige aktiviteter

Dine følelser og dine følelser er alle gyldige og medfølende partnere vil forstå at du står overfor en vanskelig situasjon. Sannsynligvis vil de ønske å tilby støtte som de kan. Husk at de også kunne lide emosjonelle konsekvenser fra din brudd.

Snakk om de neste trinnene

Som du tilpasser seg å ha en mindre partner, kan du snakke med dine nåværende partnere:

 • måter som ditt forhold kan forandre midlertidig (for eksempel, kan du ha mindre interesse for den fysiske intimiteten for øyeblikket)
 • Noen nye grenser du (eller deres) du vil sette opp for forholdet ditt
 • Hvordan administrere situasjonene du kan se din tidligere partner

Ta hovedveien

Igjen, unngår dårlig å snakke om din ex. Dette er spesielt viktig hvis en av dine partnere fortsatt har et forhold til din ex.

L’unntak? Hvis din eks har vært voldelig eller sette den i fare, kan det være lurt å la andre partnere vite.

Ok, be om hjelp

Brekkasje er ofte vanskelig. Venner og familie kan tilby støtte og hjelpe deg med å føle deg mindre, men noen ganger er det ikke nok.

Vurder ideen om å kontakte en terapeut som kan hjelpe deg:

 • Identifiser usunne håndteringsmetoder og erstatt dem med andre mer positive
 • Ansikt og utfordre vedvarende negative følelser
 • møte effekten av manipulasjon eller # 8217; misbruk
 • Arbeid på en plan for fremtiden

Hvis du lurer på om en pause er en gyldig grunn til å få hjelp, er det definitivt. Faktisk er mange terapeuter spesialisert på # 8217; hjelpe folk å overvinne bryte smerte.

Det er spesielt viktig å be om hjelp:

 • føle
 • har tanker om å skade deg selv eller andre
 • Fortsett å prøve å kontakte din eks eller tenke på å kontakte det ofte

Gjenoppretting fra en pause tar tid, sannsynligvis mer enn du vil. Men prøv å huske at ting blir lettere med tiden til å passere. I mellomtiden, vær forsiktig med deg selv og ikke nøl med å kontakte oss hvis du trenger støtte.