Hvilke tårer er laget og hvorfor de skjer? 17 fakta

Du smakt sannsynligvis tårene dine og du forstår at de inneholder salt. Hva du kanskje ikke forstår er at tårer inneholder mye mer enn dette og tjener til svært forskjellige formål!

La oss gi en’se på hvilke tårer som er, hvordan de jobber og noen overraskende fakta.

1. Tårene dine er hovedsakelig bestående av vann

Tårene dine har en struktur som ligner på spytt. De består hovedsakelig av vann, men inneholder også salt, fettete oljer og over 1500 Forskjellige proteiner.

Elektrolytter i tårer inkluderer:

 • natrium, som gir tårer den karakteristiske salte smaken
 • bikarbonat
 • klorid
 • Kalium

Tårer inneholder også lavere magnesium og fotballnivåer.

Sammen danner disse ting tre forskjellige lag i tårene dine:

 • Slimete laget holder tårene festet til øyet.
 • Det vandige laget, det tykkeste laget, fukter øyet, fjerner bakteriene og beskytter hornhinnen.
 • Det oljeaktige laget hindrer de andre lagene av fordamping og holder også overflaten av den glatte tåken, slik at du kan se gjennom den.

2. Ikke alle tårene er de samme

Du har tre forskjellige typer tårer:

 • Basale tårer. Disse er alltid i dine øyne for å beskytte dem mot rusk og holde dem smurt og matet.
 • Reflekterte tårer. Disse dannes når øynene dine er utsatt for irriterende stoffer, for eksempel røyk og løk damper.
 • Følelsesmessige tårer. Disse er produsert når du er trist, glad eller føler andre intense følelser.

3. Dine vannrike øyne kan være et tegn på Dell’tørt øye

Dell’tørt øye er en felles tilstand som oppstår når en utilstrekkelig mengde eller kvalitet på tårer ikke klarer å smøre øynene tilstrekkelig. Syndromet til’tørt øye kan forårsake brennende i øynene, brennende eller følelse av irritasjon.

Det kan virke rart, men også tørre øyne forårsaker ofte å rive. L’vanning er et svar alle’irritasjon.

Noen årsaker til / Tørrøye er visse medisinske forhold, tørr luft eller vind og fikser skjermen på en datamaskin i lengre perioder.

4. Gråt hvor mye du vil ha & # 8211; Du vil ikke være tårefri

Sekund American Academy of Ophthalmology (AAO), Lag 15-30 liter tårer hvert år.

Tårene dine er produsert av lakrimale kjertlene som ligger over øynene dine. Tårer spredt på overflaten av # 8217; øye når du slammer øyelokkene. Tørk deretter i små hull i hjørner av de øvre og nedre øyelokkene før du reiser gjennom små kanaler og langs tårekanalerne i nesen.

Selv om produksjonen av tårer kan bremse på grunn av visse faktorer, for eksempel helse og # 8217; aldring, tårer ikke faktisk løper ut.

5. Vi produserer mindre tårer når vi blir eldre

Med l’Dell’alder produserer mindre basale tårer, hvorfor tørre øyne er vanligere hos eldre. Dette gjelder spesielt for kvinner etter overgangsalderen på grunn av hormonelle endringer.

6. En irriterende gass er hvorfor løkene får deg til å gråte

Syn-propanethialt-S-oksid er gassen som gjør at du rive når du kutter løkene. Den kjemiske prosessen som skaper gassen er en PO & # 8216; komplisert, men også veldig interessant.

La oss finne det ut:

 • Svovel i bakken hvor løkene vokser med løk for å skape sulfidesamin, som blir til en gass som beskytter voksende løk mot skapninger på jakt etter en matbit.
 • Gassen blandes med løkenzymer som frigjøres når en løk er hognet, skaper sulfensyre.
 • L’Sulfensyre reagerer med løk enzymer og skaper sin-propanetisk oksid, som irriterer øynene.
 • Øynene dine produserer tårer som beskyttelse mot irriterende stoffer.
 • Her er hvordan og hvorfor hogge løkene gjør at du gråter.

  7. Jeg er ikke bare løk som kan forårsake reflekterte tårer

  Alt som forårsaker øyeirritasjon, kan forårsake tårne ​​av tåren. Noen mennesker er mer følsomme for andre irriterende stoffer.

  Sammen med løkene kan øynene dine også rive fra:

  • Sterke lukt, som parfymer
  • Strålende lys
  • å kaste opp
  • støv
  • Kjemikalier, som klor og rengjøringsprodukter
  • for lenge på skjermen
  • Les små eller lese tegn i lengre perioder

  8. Tårer er formålet med å tømme nesen og halsen

  Dine øyne og nesepassasjer er forbundet. Når tårkjertlene produserer tårer, drenerer du gjennom tårne ​​kanaler, som også kalles Nasolacry Dotti. Dette fører til at tårene går ned gjennom nesebenet og på baksiden av nesen og ned i halsen.

  Når du gråter, produserer mange tårer, blander tårer med slim i nesen, og det er derfor nesen Cola når du gråter.

  9. Emosjonelle tårer kan faktisk hjelpe deg

  Formålet med følelsesmessige tårer er fortsatt gjenstand for forskning, men det antas å bli påvirket av organiske, sosiale og psykologiske faktorer.

  Noen forskere mener at gråt er et sosialt signal for å få hjelp fra andre når du prøver smerte, tristhet eller noen form for angst eller ekstrem følelse. Ofte, når du gråter, skyver den andre til å tilby støtte, noe som gjør at du føler deg bedre.

  Det er bevis på at emosjonelle tårer inneholder ekstra proteiner og hormoner som ikke er i de to andre typer tårer. Disse kan ha avslappende effekter eller smertestillende midler som hjelper til med å justere kroppen og hjelpe deg med å gå tilbake til sin normale tilstand.

  Selv om juryen fortsatt er ute av formålet med følelsesmessige tårer, er fordelene med gråt godt dokumentert.

  10. Dine tårer inneholder meldinger som kan hentes av andre

  The Cry sender noen visuelle signaler. Når du ser noen gråter, er det et tegn som føles trist eller distressert. En 2011 studere Han oppdaget at tårene vi gråter, vil også sende tegn på at andre kan føle lukten selv om tårer faktisk er luktfrie.

  Studien brukte både saltvann og tårer høstet av kvinner mens du så på en trist film. Mali-deltakere kunne ikke høre forskjellen mellom ekte tårer og saltoppløsning. Men de som snuset tårer rangert mindre attraktive kvinnelige ansikter og rapporterte mindre seksuell spenning, som ble bekreftet ved å teste spyttnivåer og bruk av magnetisk resonans.

  Det er interessant å merke seg det 2012 studie undersøkte testosteronnivåer hos menn som svar på simulerte baby tårer. Mennene som hadde A’Effektivt næringsstoffer svar på ropene har opplevd en dråpe i testosteron. De som ikke har opplevd en økning.

  Mens begge disse studiene beskriver effekter som ikke er helt forstått, gjenstår faktum: Tårer sender meldinger til andre.

  11. Krokodillens tårer er ekte hvis du er en krokodille

  Begrepet & # 8220; krokodille tårer & # 8221; Det brukes til å beskrive noen som later til å gråte. Stammer fra myten som krokodiller gråter når de spiser mennesker, laget av boken & # 8220; The Voyage og Travel of Sir John Mandeville & # 8221; publisert i 1400.

  Ifølge en 2007 studere, Krokodiller kan faktisk gråte når de spiser. I stedet for krokodiller ble alligatorer og caimaner observert, strengt knyttet til krokodiller. Da de ble matet, har dyrene helles tårer, selv om årsaken til tårer ikke er helt forstått.

  12. Nyfødte produserer ikke tårer når de gråter

  Nyfødte produserer ikke tårer når de gråter fordi deres tårkjertler ikke er helt utviklet. De kan gråte uten tårer for den første måneden eller så av livet.

  Noen barn er født eller utviklet kanaler blokkert. I disse tilfellene kan barnet produsere tårer, men en eller begge Dotts kan ikke være helt åpne eller kunne blokkeres.

  1. 3. Planting i søvn er ekte

  Selv om det skjer oftere i nyfødte og barn, kan folk i alle aldre gråte i søvn.

  De tingene som kan forårsake gråt i søvn eller våkne gråt inkluderer:

  • mareritt
  • nattlige terrors
  • smerte
  • Depresjon
  • stress og angst
  • Kronisk smerte
  • allergier

  14. Dyr helle tårer, men følelser har ingenting å gjøre med dette

  Dyr produserer tårer for å smøre og beskytte øyet. Selv om tårer kan helle i svar på irriterende og skader, produserer de ikke følelsesmessige tårer som de gjør mennesker.

  15. Kvinner gråter mer enn menn

  Det er mange uttalelser, noen støttet av Undersøkelser & # 8211; at kvinner gråter mer enn menn. Men gapet synes å variere avhengig av verdens del, kanskje på grunn av kulturelle standarder.

  Ingen vet nøyaktig fordi kvinner kan gråte over menn. Det kan ha noe å gjøre med menn som har mindre tåre og følelsesmessige tårer som inneholder prolactin, som er et hormon som fremmer produksjon av morsmelk. Kvinner har det 60 prosent mer prolactin enn menn.

  16. Ukontrollable tårer

  L’pseudobulbar kjærlighet (PBA) er en tilstand som kan forårsake ukontrollable tårer. Det er preget av episoder av gråt eller ukontrollabel plutselig latter. Latter blir vanligvis tårer.

  PBA påvirker vanligvis folk med visse nevrologiske forhold eller skader som endrer måten hjernen styrer følelser. Eksempler på disse er slag, Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom og multippel sklerose (SM).

  17. Mangelen på tårer kan skade øynene dine alvorlig

  Tårer holder overflaten av dine glatte og klare øyne mens du beskytter infeksjonene samtidig. Uten ganske tårer er øynene dine i fare for:

  • Skader, som hornhinnen slitasje
  • Infeksjon Alle’øye
  • Hornhinnen
  • Se lidelser

  L & # 8217;

  Dine tårer jobber hardt for å beskytte øynene dine, eliminere irriterende stoffer, berolige følelser og til og med sende meldinger til de rundt deg.

  Selv om det er mange grunner til at vi gråter, er tårer et tegn på helse og på en eller annen måte & # 8211; I hvert fall i form av følelsesmessige tårer & # 8211; unikt menneskelig.