Hva det betyr å ha et barn fra den solfylte siden?

Del på PinterestIllustrasjon av Alyssa kiefer

Den solfylte siden opp høres intensivt munter, fremkaller bilder av lys morgen frokost og sommerdager. Men følelsen av at barnet du bærer er plassert for en solfylt fødsel er mye mindre munter.

Søket etter informasjon fremkommer induksjonshistorier, intens bakover og perineal tåre. Plutselig virker den solfylte siden ikke så glad.

Men ikke bekymre deg, bare 5 prosent 8 av alle fødsler står overfor mot l & # 8217;. Selv om barnet ditt kanskje ikke er i den ideelle stillingen for fødselen, er det mye du kan gjøre for å gjøre deg klar og klare & # 8211; Og kanskje til og med unngå / # 8211; Noen problemer.

Hva det betyr hvis barnet er & # 8220; Sunny & # 8221;?

Også kjent som bakposisjonen til occipite (OP), eller bakposisjon, et barn med den solfylte siden mot # 8217; Høy er et barn plassert opp ned, men står overfor mors mage, så er barnets oksipitale bein (skallen) mot baksiden av bassenget.

Fordi en baby født for Vaginal Street i denne stillingen kommer inn i verden som vender mot toppen & # 8220; solrik side mot den høye & # 8221; Det brukes ofte på disse leveringene.

Etter 34 uker med graviditet vil din prenatale bistand inneholde legen din, lege eller jordemor som styrer barnets posisjon. De estimerer ofte posisjonen ved å berøre ytre av magen, men den mest nøyaktige og pålitelige måten å bestemme barnets stilling er med en ultralyd.

På et tidspunkt kunne de fortelle deg at barnet ditt er i denne posisjonen.

Hva med denne stillingen gjør det mindre ønskelig?

I solrik beliggenhet mot den høye, er barnets rygg forlenget langs den vertebrale kolonnen til moren og barnets hake er lettet, noe som gjør at det store hodet ser ut som i bassenget i forhold til hvis barnet er foran. (Omkretsen av hodet større enn baksiden sammenlignet med den fremre).

Hvis du lærer at barnet ditt er i denne stillingen, ta et dypt pust. Det blir bra! Du kan fortsatt ha en helt vellykket vaginal fødsel, til tross for den ekstra innsatsen som et ansikt til ansikt kan bringe.

Også, husk at mens mange kvinner blir fortalt at deres kortsiktige barn er i denne stillingen, beveger de fleste barn naturlig til den foretrukne frontposisjonen før fødselen.

Hva er de andre mulige stillingene?

Det er flere stillinger hvor barnet ditt kunne finne over graviditeten.

tidligere

Den beste posisjonen for fødsel er den fremre opphevelsen (OA) eller & # 8220; ansiktet ned og # 8221;. Dette er også angitt som en cephalic presentasjon. Dette er når barnet er opp ned og kroppen står overfor min mors rygg. I denne posisjonen er det lettere å krølle barnets rygg og bøye haken mens du reiser gjennom bassenget.

Culata

Hvis barnet står opp i # 8217; mors livmor, føttene tar sikte på å komme inn først i bassenget, dette kalles Podalica-posisjon. De fleste barna vender opp og ned naturlig innen 34 uker.

Men hvis barnet ikke har vendt seg innen 36 uker (når C & # 8217, det er lite eller ingen plass til å squirm), vil legen din diskutere alternativene for å skyte barnet og for levering.

Transversal løgn

Ekstremt sjeldne og også kjent som en side- eller skulderposisjon, når barnet ligger på tverrgående, ligger horisontalt (tverrgående) i # 8217; livmor.

Dette betyr at barnets skulder kan komme inn i bekkenet, noe som forårsaker barnet potensielt mer traumer ved fødselen. Hvis en eksamen oppdager at barnet ditt fortsatt er i denne posisjonen innen 38 uker, legen eller jordmoren; den obstetriske oppfatningen vil diskutere fødselsalternativene som er tilgjengelige for deg.

Risikoen for den solfylte siden mot det høye

Når det gjelder alt i livet, innebærer arbeid noen risiko. Den solfylte siden mot L’høy, eller bakposisjonen, setter babyens hode der det er mer sannsynlig å rote opp mot pubic beinet.

Når dette skjer, utøves trykket på ryggraden og på # 8217; hellig bein og kan forårsake en lengre og mer smertefull fødsel.

De potensielle komplikasjonene til en solrik barndom inkluderer:

  • Tilbakearbeid (mer ryggsmerter enn alle abdomen)
  • Travaglio og langvarig fødsel
  • Alvorlig perineal rive
  • Økt risiko for vitne vaginal fødsel (tang eller tomrom)
  • Større behov for en keisersnitt
  • Start og avbryt arbeidsmodellen
  • Mindre engasjement fra barnet under trykkfasen
  • Lengre neonatal sykehus (sykehusinnleggelse i neonatal intensiv omsorg) på sykehuset

Hvis du setter deg selv til testen du eller barnet ditt under arbeid, vil legen din, lege eller jordemor bestemme om du trenger en vaginal assistent fødsel eller en keisersnitt.

Hvis du nærmer deg slutten og barnet ditt er i ryggen, prøv ikke å stresse. Menneskekroppen er i stand til mange ting. DePare A PO & # 8216; av tid til å diskutere de potensielle risikoene i detalj både for deg og for barnet ditt med legen din før du godtar en prosedyre.

Hva du kan gjøre hvis barnet ditt er solfylt?

Vær oppmerksom på kroppen din. Din anatomiske struktur, din stilling og aktivitetsnivået ditt, spiller en viktig rolle i hvordan man skal utvikle seg under arbeidskraft og fødsel.

Mødre for første gang og kvinner med en Android-basseng (en smal bekkenkanal) er mer sannsynlig å ha et barn med den solfylte siden mot L & # 8217;. Selv om det ikke er mulig å endre bekkenformen, kan du være oppmerksom på de mulige utfordringene og diskutere alternativene med legen din.

Sannsynligvis tilstede i høyere kvinner, har en androidformet dock en hjerteformet eller trekantet oppføring, som kan gjøre leveransen vanskeligere. I motsetning til kvinner med gynekoidvask (optimal bekkenform for å få barn), må kvinner med Android-bassenget generelt presse sterkere, flytte mer og kan møte større vanskeligheter i arbeidskraft og fødsel.

En god holdning spiller også en nøkkelrolle i måten barnets stilling presenteres på tidspunktet for arbeidskraft og fødsel.

Hold deg i riktig justering mens du flytter leddene i hoften og bassenget vil hjelpe barnet til å flytte til en mer optimal posisjon. For å hjelpe deg med å lette en naturlig rotasjon av lokasjonen, stå opp og være aktiv. Bruk en sneaker i stedet for en stol (Force korrekt justering). Ta en tur rundt # 8217; isolert.

Hvis du sitter i timer om dagen, hold begge føttene godt sparket til bakken, strekker ryggraden som halsen på en giraffe og holder skuldrene tilbake

Når aktivt arbeid har startet, føles ikke forpliktet til å holde seg i en stilling. En 2014 Studio Det har oppdaget at rotasjonen mot frontposisjonen er mindre sannsynlig hos kvinner som bruker minst 50% av arbeidstiden i liggende stilling (liggende på baksiden eller siden).

Kvinner som foretrekker andre stillinger, som firbenet, hekker og sitter på en ball, kan ha flere sjanser til å rotere barnet i en frontposisjon før fødsel. Som en ekstra bonus, plasseringen av hendene og knærne, hvor du hevder barnets trykk som skyver mot ryggraden, kan også bidra til å gi smertelindring.

Det er mulig at legen i arbeidet foreslår å bruke en tykkelse eller en støvsuger når et barn utsatt for solen forblir låst mot bekkenbenet. Noen leger og jordmødre vil også utføre manuell rotasjon fra en bakposisjon til en front på full ekspansjon.

En lys dag (lys), lys sol

Hver kvinne, hvert barn og enhver fødsel er annerledes.

Til tross for vanskelighetene, kan du ha en sunn vaginal fødsel med et solfylt barn. Arbeide med legen din og diskutere alternativene dine er nøkkelen til din suksess.

Hvis du har en solsiden opp, baby, blir det bra! være positiv.

Og ikke glem å stå opp.