Morgenpustet: Forebygging, årsaker, behandling og andre

Å våkne med morgenpusten er ikke en morsom måte å starte dagen på. Men det er ekstremt vanlig, og de fleste eksperimenterer med det på et tidspunkt. Heldigvis kan den behandles som alle de andre årsakene til halitose (halitose).

Hva forårsaker morgenpustet?

Det er flere årsaker til morgenpustet, men de to hovedårsakene er tørr munn og en dårlig oral hygiene.

Tørr i munnen

Hvis du har god oral hygiene, er det svært sannsynlig at feilen er av tørr munn. Saliva er ansvarlig for å fjerne bakterier som kan forårsake halitose. Når vi sover, reduseres spyttproduksjonen betydelig. Noen stoffer kan forårsake tørre munner, forverring videre l’morgenpustet.

Dårlig oral hygiene

Dårlig oral hygiene er en annen vanlig årsak. Munnene våre er den perfekte fruktbare bakken for bakterier. Hvis du ikke børster eller bruker den interdentale tråden effektivt, kan matpartiklene forbli låst i sporene på overflaten av tungen, mellom tennene eller langs gingivalvevet.

Bakteriene i munnen din vil bryte ned de matpartiklene, noe som frigjør det deilige dårlige pusten om morgenen.

L’Morgenpustet kan være et symptom på periodontal sykdom, spesielt hvis dårlig oral hygiene ikke kontrolleres. Periodontal sykdom treffer tannkjøttet, forårsaker infeksjoner i lommene under tennene som kan forårsake sterk og vedvarende halitose. Periodontal sykdom, som begynner som gingivitt, må behandles av tannlegen.

Spis visse matvarer

Det du legger i kroppen din, kan forårsake matisk pust. Spise mat fra’sterk lukt om kvelden som hvitløk eller rå løk kan forårsake morgenen fremmed neste dag, selv om du vasker tennene dine godt.

Tobakk

L’Tobaksbruk, spesielt røyk, er også direkte tilkoblet både alle’Morgenpustet ALL’Generell alitose. Det kan tørke opp munnen og gjøre deg mer utsatt for tannkjøttsykdommer. Legg til l’lukt av røyk øverst og kan være en oppskrift på et kraftig pust.

GERD

Personer med gastrointestinal reflux (GERD) & # 8211; Også kjent som Acid Reflux & # 8211; kan advare halitosen på grunn av surheten i magen som stiger i # 8217; esophagus når de sover om natten.

Hvordan det behandles L’Morgenpust?

I mange tilfeller kan morgenpusten behandles hjemme med en kombinasjon av bedre oral hygiene og livsstilsendringer.

Å holde en uklanderlig oral hygiene er både den beste raske løsningen enn langsiktig løsning for halitosen av noe slag. Vask tennene umiddelbart før du går i seng om kvelden og ikke spis eller drikk noe senere. Dette kan introdusere matpartikler som vil bli skuffet om natten. Bruk tanntråd og en antiseptisk munnvann etter bruk av en språkskraper.

Hvis du bærer en inneslutningsenhet eller et annet ortodontisk utstyr, rengjør det daglig. Vask tennene så snart du våkner for å eliminere gjenværende morgenpust.

Hvis du røyker eller bruker tobakk, stopper du umiddelbart.

Selv sukkerfrie dekk kan være nyttig, spesielt hvis du beveger deg og lider av tilbakevendende halitose sammen med mattetisk pust. Sukkerfrie dekk gir ikke sukker til munnbakterier. Det kan også bidra til å stimulere strømmen av spytt og oppdatere pusten samtidig.

Tannlegen din må behandle periodontal sykdom med dyp rengjøring. Dette vil trolig inkludere en resizing og poleringsprosedyre av røttene, hvor tannlegen fjerner plakk og tartar fra tenner og tannkjøtt. Avhengig av hvor mye L & # 8217 er avansert; kirurgi kan trenge.

For de som lider av halitose på grunn av GERD, kan legen foreskrive legemidler for reduksjonen av # 8217, surhet du kan ta natten før du sover. De kan også råde deg til å sove i en mer reist posisjon for å redusere syren i spiserøret.

Hindre morgenpusten

L’Morgenpustet kan behandles, men de fleste foretrekker å unngå det helt.

Det du legger i kroppen din er veldig viktig:

  • Drikk mye vann, spesielt før du går i seng om kvelden. Dette holder deg hydrert, og forhindrer tørr munn og den tilhørende halitosen.
  • Unngå mat fra # 8217; sterk natt lukt, som hvitløk eller løk, og hopper kaffen (til og med koffeinfri) en gang på ettermiddagen er over. Til slutt vil et sunt og balansert kosthold hjelpe din generelle helse og kan redusere morgenpustet.
  • Slutte å røyke kan forbedre pusten din umiddelbart, dag og natt.

Det er viktig å øve god oral hygiene regelmessig for å behandle og forhindre morgenpustet. Vask tennene i to minutter før du går i seng før du går forbi tanntråd og bruk en antiseptisk munnvann for å eliminere overflødige bakterier. Du bør også bruke en skrape for å holde språket rent.

Hvis du har fulgt alle forebyggingsmetoder og hjemmebehandlinger, og ingenting ser ut til å fungere, fikse en avtale med tannlegen din. Kan hjelpe deg med å bestemme årsaken til morgenen pusten og identifisere de beste behandlingsalternativene i fremtiden.