Hud gurkemeie: Det er gunstig?

Gurkemeie

I hundrevis av år har folk rundt om i verden koblet gurkemeie til helbredende egenskaper og kosmetiske fordeler. Den lyse gule-oransje krydderet er knyttet til ingefær. Den er tilgjengelig som hakket krydder eller kosttilskudd og andre skjønnhetsprodukter og dermatologi.

Gurkemeie får helsemessige fordeler hovedsakelig på grunn av curcumin, en bioaktiv komponent. Curcumin har antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper.

Moderne vitenskapelig forskning begynner bare å studere l’positiv gurkemeieffekt, men mange tror at det har forskjellige bruksområder for huden. Her er noen måter som gurkemeie kan dra nytte av huden din.

Prøv gurkemeie umiddelbart.

Inneholder egenskaper som bidrar til en naturlig lysstyrke

Gurkemeie inneholder antioksidanter og antiinflammatoriske komponenter. Disse funksjonene kan gi lysstyrke og glans til huden. Gurkemeie kan også gjenopplive huden din som forbedrer sin naturlige lysstyrke.

Du kan prøve en gurkemeie maske hjemme for å se om krydder har positive effekter på huden din. Du kan blande små mengder gresk yoghurt, honning og gurkemeie sammen og bruke dem på ansiktet. Hold masken i 15 minutter og skyll deretter med vann.

Kan kurere sår

Curcumina tilstede i gurkemeie kan hjelpe helbredet sår ved å redusere betennelse og oksidasjon og # 8217. Reduserer også kroppens svar på hudsår. Dette oversetter til en raskeste helbredelse av sår.

Studier har oppdaget at gurkemeie kan påvirke vev og kollagen positivt. Magazine Life Sciences anbefaler at du bruker curcumin som en optimalisert formel for å fungere best på hudårene.

Kan hjelpe din psoriasis

Antioxidant og antiinflammatoriske egenskaper av gurkemeie kan hjelpe din psoriasis ved å sjekke raketter og andre symptomer.

National Psoriasis Foundation sier at du kan bruke den som et supplement eller legge det til mat. Før du prøver det, anbefaler grunnlaget å diskutere den riktige dosen med en profesjonell.

Kan hjelpe med akne arr

Du kan prøve en gurkemeier maske for å redusere akne og arr som kommer fra det. Anti-inflammatoriske egenskaper kan slå porene og roe huden. Gurkemeie er også kjent for å redusere arr. Denne kombinasjonen av bruksområder kan hjelpe ansiktet ditt til å bli kvitt akneutløp.

Har vært knyttet til behandling av scabies

I en av de første studiene som ble gjennomført i India, var en kombinasjon av gurkemeie og neem, en plante som stammer i & # 8217, India, effektivt i behandlingen av scabies. Scabies er en tilstand forårsaket av mikroskopiske mider som forlater A’utslett.

Kan hjelpe med en rekke andre dermatologiske forhold

Det er ingen tilstrekkelige studier for å gi avgjørende bevis på hvordan gurkemeie kan hjelpe andre hudforhold. Det foreslås imidlertid at det kan hjelpe med eksem, alopecia, Lichen Planus og andre hudproblemer.

En studie i fytoterapi forskning anbefaler videre forskning på effekten av gurkemeie på ulike hudforhold. L’Renter for studiet av gurkemeie som en hudbehandling øker.

Risiko for å bruke gurkemeie for huden din

Det er risiko i # 8217; bruk gurkemeie. Når du bruker gurkemeie, må du være oppmerksom på doseringen, typen produkt du bruker og hvordan det kan reagere på andre legemidler du tar.

Gurkemeie har en lav biotilgjengelighet. Dette betyr at stoffskiftet ditt brenner raskt og kroppen din absorberer mye.

Unngå å ta for mye gurkemeie om gangen, og vent på å se hvordan kroppen din reagerer før du tar Dell av & # 8217;. Hvis du tar andre medisiner, diskuter den gurkemeie bruken med legen din.

Hvis det brukes på huden, kan gurkemeie midlertidig flekke huden eller legge igjen en gul rest. Og & # 8216; normal. Men hvis du er allergisk, kan direkte kontakt med hud forårsake irritasjon, rødhet og hevelse.

Prøv gurkemeie på # 8217; underarmen, bruk en liten mengde og vent fra 24 til 48 timer for å se om de reagerer før du bruker den på ansiktet ditt. Ikke bruk gurkemeie på huden hvis du er allergisk mot krydder i mat.