Herpes Zoster uten utslett: Hva du bør vite

Beskrivelse

L’Herpes Zoster uten utslett kalles & # 8220; Zoster Sine Herpete & # 8221; (Zsh). Det er ikke vanlig. Det er også vanskelig å diagnostisere fordi den vanlige utbruddet av herpes zoster ikke er tilstede.

Varicella-virus forårsaker alle former for brann i Sant’Antonio. Dette viruset er kjent som et virus av Zoster Varicella (VZV). Hvis du hadde vannkoppen, vil viruset forbli sove i nerveceller. Eksperter forstår ikke fullt ut hva som forårsaker reaktivering av viruset og fordi det bare er reaktivert hos noen mennesker.

Når VZV reagrears som en brann i Sant’Antonio, er viruset kjent som Herpes Zoster. Fortsett å lese Finn ut mer om denne tilstanden og hva du kan forvente hvis du utvikler L’Herpes Zoster uten kutane utbrudd.

Hva er symptomene på ilden i Sant’Antonio uten utslett?

ZSH symptomer ligner symptomene på ilden i Sant’Antonio, men uten kutane utbrudd. Symptomene er generelt isolert på den ene siden av kroppen og forekommer ofte på ansikt, nakke og øye. Symptomene kan også forekomme i de indre organene. Typiske symptomer inkluderer:

 • en smertefull brennende følelse
 • klø
 • En følelse av nummenhet
 • hodepine
 • utmattelse
 • En følelse av generell smerte
 • Smerte som utstråler fra ryggraden
 • Taktfølsomhet

Hva forårsaker # 8217; herpes Zoster uten A’utslett?

Ingen forstår hvorfor VZV reaktiveres som en brann i Sant’Antonio i noen mennesker.

L’Herpes Zoster oppstår ofte hos personer med et kompromittert immunforsvar. Ditt immunsystem kan bli kompromittert på grunn av:

 • Kjemoterapi eller radioterapi for kreft
 • Hiv
 • Hjelpemidler
 • Høye doser corticoid steroider
 • En transplantasjon d’organ
 • Høye nivåer av stress

L’Herpes Zoster er ikke smittsom. Du kan ikke gi # 8217; herpes zoster til noen andre. Hvis du har L’Herpes Zoster og du er i kontakt med noen som ikke har hatt vannkopper eller ikke blitt vaksinert for vannkoppen, kan du gi den personen vannkoppen. Den personen burde komme i direkte kontakt med utbruddet fra Herpes Zoster.

Hvis du har L’Herpes Zoster uten utslett, bør du ikke kunne sende den til andre. Det er imidlertid en god ide å unngå kontakt med folk som ikke har hatt vannkopper og med gravide til andre symptomer er løst.

Hvem er i fare for herpes zoster?

Du kan ta bare # 8217; herpes zoster bare hvis du hadde varicella i fortiden. Du har størst risiko for Herpes Zoster SE:

 • de er mer enn 50 år gamle
 • De har et svekket immunforsvar
 • Jeg er under stress på grunn av kirurgi eller traumer

Hvordan diagnostisert L’Herpes Zoster uten A’utslett?

L’Herpes Zoster uten utslett er ikke vanlig, men kan være mer vanlig enn tidligere antatt fordi det ofte ikke ble diagnostisert. L’Herpes Zoster uten A’utslett er vanskelig å diagnostisere bare i henhold til symptomene.

Legen kan teste blod, cerebrospinal væske eller spytt for å identifisere tilstedeværelsen av VZV-antistoffer. Dette vil tillate dem å bekrefte en branndiagnose av Sant’Antonio uten kutane utbrudd. Disse testene er imidlertid ofte ufullstendige.

Din medisinske historie kan gi ledetråder som tyder på at du har l’herpes zoster uten kutane utbrudd. Legen din kan spørre deg om du har lidd A’nylig drift eller hvis du er under stress.

Hvordan det blir behandlet L’Herpes Zoster uten utslett?

Når legen mistenker at du har VZV, vil det bruke antivirale legemidler som Aciclovir (Valtrex, Zovirax) for å behandle herpes zoster. De kan også foreskrive smerte medisiner.

Andre behandlinger vil variere basert på symptomets stilling og alvorlighetsgrad.

Hva er perspektivet?

L’Herpes Zoster med A’utslett løser vanligvis innenfor XNUMX-XNUMX uker. Hvis du har L’Herpes Zoster uten utslett, bør symptomene løses i en lignende tidsbegrensning. I noen tilfeller kan smerte vedvare etter brannutbruddet av Sant’Antonio er helbredet. Dette kalles Posterpetic Nevralgia (Phn).

en studere tilfelle antyder at folk som har l’Herpes Zoster uten A’utslett er mer sannsynlig å utvikle Phn med hensyn til folk som har utslett. Hvis du har et svekket immunsystem og # 8217; herpes zoster uten kutane utbrudd, kan du til og med være mer sannsynlig å ha l’herpes zoster.

Generelt mottar folk vaksinen mot # 8217; herpes zoster har mindre alvorlig herpes zoster og mindre sjanse for å ha phn. Vaksinen mot # 8217; herpes zoster anbefales for folk fra 50 år oppover.

Hva du kan gjøre hvis du tror du har # 8217; herpes zoster?

Hvis du mistenker at du har # 8217; herpes zoster, er det viktig å gå til legen så snart som mulig. Hvis du har L’Herpes Zoster, kan legen din gi deg et antiviralt stoff som reduserer smerten og varigheten av den.

Hvis du er mer enn 50 år gammel, blir vaksinert. Zoster (Shingrix) vaksinen kan redusere risikoen for herpes zoster, men hindre ikke det. Vil også redusere alvorlighetsgraden og varigheten av symptomene. Denne vaksinen anbefales for personer over 50 år, med unntak av dem med et kompromittert immunforsvar.

Det er sannsynlig at Sant & # 8217 branndiagnose; Antonio uten utslett vil bli lettere som videre forskning på tilstanden utføres. Og også sannsynlig Man hånd at flere mennesker blir vaksinert mot # 8217; herpes zoster, vil antall tilfeller reduseres.