Helsemessige fordeler av rødvin og tarm

Del på PinterestEksperter sier at hvis du velger å drikke alkohol, er rødvin sannsynligvis det beste valget. Getty bilder

  • Forskere sier at folk som drikker moderate mengder rødvin har bedre tarmhelse.
  • De legger til at rødvin også er assosiert med lavere BMI og lavere nivåer av dårlig kolesterol.
  • Eksperter advarer om at alkoholforbruk generelt øker en persons risiko for alle typer kreft.

Hvis du planlegger å drikke alkohol, lag rødvin.

Dette har vært den økende konsensus en stund og en ny studie legger til dette argumentet.

Forskere i Storbritannia sier at personer i studien deres som drakk rødvin hadde sunnere nivåer av bakterier i tarmen enn folk som drakk andre typer alkohol.

De fant også at å drikke rødvin var assosiert med en lavere kroppsmasseindeks – et mål på fedme – og lavere nivåer av LDL (dårlig) kolesterol.

Funnene bygger på tidligere funn om potensielle helsemessige fordeler ved å konsumere rødvin, i det minste sammenlignet med fordelene ved å konsumere andre typer alkohol.

«Hvis jeg måtte velge en type alkohol, ville rødvin være den jeg skulle velge», Caroline Le Roy, PhD, en forsker ved King’s College London og hovedforfatter av den nye studien, fortalte Healthline.

«Vi så også at selv en liten mengde rødvin så ut til å ha en effekt,» la han til. «Så hvis du velger å drikke rødvin, drikk med måte, for det er sannsynligvis alt du trenger.»

Alkohol – inkludert rødvin – kan øke sjansene dine av ulike typer kreft.

«Jo mindre alkohol du drikker, jo lavere er risikoen for kreft,» sier Centers for Disease Control and Prevention.

Etaten sier også langvarig alkoholbruk kan lede problemer med hjerte, lever, tarm og hukommelse. Det kan også føre til sosiale problemer, som tapt produktivitet eller arbeidsledighet.

Det amerikanske landbruksdepartementet kostholdsråd anbefaler at «hvis du drikker alkohol» bør det ikke være mer enn én drink per dag for kvinner og ikke mer enn to drinker per dag for menn.

De anbefaler også at folk som ikke drikker alkohol ikke begynner – «uansett grunn».

Fordeler med rødvin

Hvis du drikker, ser den nye konsensus ut til å være å lage disse én eller to drinkene rødvin.

TIL å anmelde nylige studier i fjor fant for eksempel at ett eller to glass vin om dagen har vært assosiert med «fremme av menneskers helse», så vel som med forebygging og utfall av sykdommer.

TIL 2016 studie fant at personer med tilstander som hypertensjon og høyt blodsukker så forbedringer i nivåene av nyttige bakterier i tarmen etter å ha drukket rødvin.

Å ha en bedre «mikrobiota» av bakterier i tarmen har vært knyttet til bedre hjertehelse og metabolisme.

I den siste studien sa Dr.Le Roy og hennes kolleger fant at folk som drakk rødvin ikke bare hadde forbedret tarmmikrobiota, men hadde lavere kroppsmasseindeks (BMI) og lavere nivåer av LDL (dårlig) kolesterol, som kan forårsake sykdom.

Disse to siste observasjonene, sa han, «kan delvis skyldes mangfoldet i tarmmikrobiotaen.».

Men, sa Le Roy, «Vi tror det henger sammen fordi vi vet at tarmmikrobiotaen er involvert i hjertesykdom.».

Den potensielle koblingen mellom rødvin og tarmhelse kan bidra til å forklare den andre store potensielle fordelen for rødvin, som er hjertehelse.

Noen studier har funnet at personer som drikker moderate mengder rødvin har lavere forekomst av hjertesykdom og høyt blodtrykk.

Men som andre vinhelsepåstander, er denne fortsatt et spørsmål om debatt.

American Heart Association Han sier at «koblingen rapportert i mange av disse studiene kan skyldes andre livsstilsfaktorer i stedet for alkohol. Slike faktorer kan inkludere økt fysisk aktivitet og et kosthold rikt på frukt og grønnsaker og lavere innhold av mettet fett.

Kraften til polyfenoler

Dette siste punktet er det Le Roy sannsynligvis mener forklarer fordelene forbundet med rødvin i studien hans.

Polyfenoler, et kjemikalie med antioksidanter og andre gunstige egenskaper, finnes i rødvin i mye større mengder enn andre typer alkohol, inkludert hvitvin.

Dette skyldes sannsynligvis det faktum at hvitvin vanligvis lages uten drueskall, sa Le Roy.

Han sa at det er syv ganger flere polyfenoler i rødvin enn i hvit og mener at det er dette som forklarer sammenhengen med bedre tarmbakterier.

«Mange studier har vist at polyfenoler har en effekt på tarmmikrobiotaen,» sa Le Roy.

Men polyfenoler finnes også i bær, sjokolade, bønner og en rekke frukt og grønnsaker.