Antirøykekampanjer og Big Tobacco

Den amerikanske regjeringen kunngjorde i juli at de planlegger å redusere nikotinet i sigaretter til ikke-avhengighetsskapende nivåer.

I tillegg lovet Marlboro sigarettprodusenter 1 milliard dollar tidligere denne måneden for anti-røyking.

Big Tobacco kaster endelig inn håndkleet etter flere tiår med røykeslutt i USA?

Eller er det bare mer røyk og speil ettersom tobakksselskaper ser etter nye produkter på markedet for både røykere og ikke-røykere?

FDA ser etter nikotin i sigaretter

I juli ble US Food and Drug Administration (FDA) annonserte et veikart for å redusere tobakk og tobakksrelaterte sykdommer.

Ifølge byrået forårsaker tobakksbruk mer enn 480 000 dødsfall hvert år.

Nikotin, det vanedannende kjemikaliet i sigaretter, er kjernen i denne planen.

«Å senke nikotinnivået kan redusere sannsynligheten for at fremtidige generasjoner vil bli avhengige av sigaretter og tillate flere for tiden avhengige røykere å slutte,» heter det i uttalelsen.

For noen tobakksforskere er dette et skritt i riktig retning.

«Det er veldig viktig å redusere nikotinavhengighet for å redusere nikotininnholdet i sigaretter,» sa Jennifer Tidey, PhD, førsteamanuensis i psykiatri og menneskelig atferd og atferds- og samfunnsvitenskap ved Brown University, til Healthline.

I en 2015 flerstedsstudie Publisert i New England Journal of Medicine fant Tidey og hennes kolleger at personer som fikk sigaretter med lavt nikotin i seks uker reduserte antallet sigaretter de røykte hver dag.

Det var også mer sannsynlig at de sluttet å røyke.

De var alle personer som ved starten av studien hadde sagt at de ikke hadde tenkt å slutte.

Å redusere nikotinnivået kan også forhindre at folk blir avhengige av nikotin i utgangspunktet, spesielt blant tenåringer som eksperimenterer med sigaretter.

FDA rapporterer at nesten 90 % av voksne røykere ble vane før de fylte 18.

Nikotin er vanedannende, men det er ikke det eneste trekket i Big Tobaccos lekebok.

«Vi vet ikke hva tobakksselskapene kan gjøre for å prøve å omgå nikotinkuttet. De kan øke andre sigarettkomponenter for å prøve å engasjere tenåringer med sigaretter, «sa Tidey.

FDA har ennå ikke en spesifikk tidslinje for når nikotinnivået vil reduseres.

«Vi er begeistret over FDAs kunngjøring. Men vi håper tidsrammen var litt klarere, sier Robin Koval, administrerende direktør for nonprofit Truth Initiative, til Healthline.

Koval er også bekymret for at FDA har utsatt reguleringen av sigarer, pipetobakk og vannpipetobakk til 2021 og e-sigaretter til året etter.

«Hvis disse produktene ikke er fullstendig regulert før i 2022,» sa Koval, «er dette en hel generasjon med unge mennesker som vil vokse opp med at disse produktene – som vi vet tiltrekker dem – ikke er fullt og godt regulert.».

Big Tobacco kan virkelig være anti-røyking?

Tidligere denne måneden, Philip Morris International Inc. forlovet 80 millioner dollar i året over 12 år for å skape en stiftelse som tar sikte på å redusere røyking av tradisjonelle sigaretter.

De Grunnlaget for en røykfri verden finansiere forskning, vurdere hvilke alternativer til sigaretter som hjelper folk å slutte å røyke, overvåke fremskritt mot røykereduksjon og bidra til å forberede tobakksdyrkere på redusert etterspørsel.

Ironien til et selskap som selger sigaretter ved å skape et grunnlag for å slutte med sigarettrøyking har ikke unngått mange eksperter.

«Det er dyp skepsis blant tobakkskontrolleksperter og tobakksforskere til dette nye initiativet,» sa Tidey. «Tobakksselskaper er i stor grad drevet av et profittmotiv. Og de har lang erfaring med svik og løgner for å selge dette produktet.

Koval sa at det virker som en «motsigelse i termer, for tobakksselskaper å støtte en røykfri verden, mens de aggressivt markedsfører drivstoffproduktene deres med milliarder av dollar i året som dreper halvparten av forbrukerne deres. Alt dette samtidig som man aktivt motarbeider samfunnets innsats for å kontrollere tobakk ved enhver anledning. «

Stanton Glantz, PhD, professor i medisin og direktør for Center for Tobacco Control Research and Education ved University of California i San Francisco, verdsatt at Philip Morris’ bidrag til den nye stiftelsen utgjør bare 0.1 % av selskapets inntekter og 1 % av overskuddet.

Noen helseeksperter frykter at tobakksselskaper vil finne nye produkter for å erstatte svinnende fortjeneste fra sigaretter.

Ifølge Bloomberg, 3 millioner røykere har allerede byttet til Philip Morris sin IQOS-enhet, som varmer opp i stedet for å brenne tobakk.

Selskapet har søkt om FDA-godkjenning for å markedsføre enheten som en måte for folk å redusere risikoen for røykerelaterte sykdommer.

Det er en viss sannhet i dette. Men det er et spørsmål om hva som er verre: å puste inn mange giftige kjemikalier, eller bare noen få.

Sekund Nasjonalt kreftinstitutt, tobakksrøyk inneholder mer enn 7000 kjemikalier. Minst 250 av dem er kjent for å være skadelige.

Philip Morris markedsfører IQOS-enheten som inneholder færre giftstoffer, noe som gir brukerne smaken av tobakk uten sigarettrøyk eller aske.

Men testene utført av uavhengige forskere fant at IQOS-røyking fortsatt inneholdt skadelige kjemikalier, om enn i lavere nivåer enn de som finnes i sigarettrøyk.

Noen lurer også på om IQOS faktisk vil hjelpe folk med å slutte å røyke eller bare bli en ny nikotinkilde for nåværende røykere og nye brukere.

«Vi vet ikke på lang sikt om disse produktene vil ha betydning for å hjelpe røykere – som ikke har vært i stand til eller ikke ønsket å slutte av andre grunner – til å faktisk slutte,» sa Koval. «Eller hvor mange yngre mennesker de kunne fange.»

Hun er også bekymret for at de Marlboro-merkede varmestavene som brukes i IQOS bare er en annen måte å holde merket i live.

«Dette skaper potensielle nye veier for å annonsere Marlboro-merket,» sa Koval. «Og også å heve merkenavnet og plassere det på steder der det kanskje ikke tidligere har vært tillatt».

Vi vil se en røykfri generasjon?

I følge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Sigarettrøyking blant amerikanske voksne har gått jevnt ned de siste 50 årene, fra 42 % i 1965 til 16 % i 2014.

Etter å ha økt på begynnelsen av 1990-tallet, falt røykefrekvensen blant elever på videregående skoler fra det høyeste på 36 % i 1997 til 15 % i 2013.

«Jeg synes det er gjort store fremskritt», sa Koval og pekte på innsats som f.eks folkeopplysningskampanjer, sigarettavgifter og lover om ren luft.

Men «denne fremgangen kan skje enda raskere hvis industrien sluttet å motsette seg ting som vi vet faktisk fungerer,» la han til.

Ikke alle grupper i USA har sett så dramatiske reduksjoner i røykefrekvensen.

Forskere aktelse at mennesker med psykiske lidelser konsumerer nesten halvparten av alle sigaretter som røykes i USA. Det er også mindre sannsynlig at de slutter å røyke enn personer uten psykiske lidelser.

Det er mange grunner til at denne gruppen fortsatt er belastet med tobakk.

«Ingen behandlinger tilbys. Det er flere barrierer for at de får behandling. Og de ser ikke ut til å lykkes med ting som er lett tilgjengelige, som å slutte med vitser eller å gå kaldt tyrker, sa Tidey.

Det har også vært bekymring for at en persons symptomer på psykiske lidelser vil bli verre hvis de prøver å slutte å røyke. derimot, Undersøkelser viser at dette ikke stemmer.

For personer som har problemer med å slutte å røyke, kan alternativer til tradisjonelle sigaretter være et viktig springbrett.

«Dette er en skadereduksjonstilnærming,» sa Tidey, «som søker å holde folk borte fra brente produkter ved å gjøre dem mindre avhengige og dermed flytte folk til et tryggere produkt. Så nedover linjen, prøver å overbevise dem om å gi opp det alternative produktet «.

Når det gjelder om vi vil oppnå en røykfri generasjon, sa Tidey: «Jeg er veldig selvsikker, men jeg holder ikke pusten.».

Det er imidlertid en endring som kan føre oss dit mye tidligere.

«Hvis Philip Morris og andre tobakksselskaper ønsker en røykfri verden, er det i deres makt å skape den i morgen,» sa Koval. «Slutt å selge brennbare sigaretter, og vi ville være der.»