Halsakkumulering: Symptomer, årsaker, behandling og forebygging

Cos’er hodebunnen akkumulering?

Hvis du finner døde hudflak i håret eller skuldrene, kan du tenke på å ha flass, en tilstand også kjent som seborrheic dermatitt.

Det er en vanlig tilstand som kan forårsake skalering av hodebunnen huden. Men det er også mulig at du har å gjøre med litt’andre.

Andre forhold, som psoriasis, L’eksem og # 8217; Akkumulering av hodebunn har lignende symptomer, men forskjellige årsaker som krever forskjellige behandlinger for å løse.

L’Akkumulering av hodebunn kan ofte forårsake en skakisk hodebunn. Det er en lett behandlingsbar tilstand. Den deler mange av de samme flass-symptomene.

I stedet for å flakes forårsaket av den oppgraderingene i / med hodebunnen, er gjerdet forårsaket av en akkumulering av ting som kan forårsake buer som:

 • Hårpleieprodukter
 • hudceller
 • svette
 • Oljer
 • En kombinasjon av stoffene som er oppført ovenfor

L’hodebunnsakkumulering kan forårsake hårtap?

Kort sagt: Ja. L’hodebunnsakkumulering kan føre til at håret faller hvis det ikke er behandlet og dødt hud, olivenolje og svette hindrer hårsekkene. Dette kan føre til en tilstand av ubehag kalt follikulitt.

Follikulittet forårsaker betennelse i hårsekkene som noen ganger forårsaker infeksjoner. Alvorlige tilfeller av follikulitt kan forårsake sprø sår som ikke ser ut til å helbrede. Disse sårene kan forårsake permanent hår og arrdannelse.

Hvis du lurer på om opphopningen i hodebunnen forårsaker din skakiske hodebunn, er det hva du trenger å vite.

Hva forårsaker hodebunnen akkumulering?

Det er flere årsaker til opphopning av hodebunnen. Det er viktig å vite hvilken du må gjøre.

Dette vil hjelpe deg med å finne riktig behandling. Vil også gi deg den nødvendige informasjonen om hvordan du bedre kan forhindre desquamation av hodebunnen i fremtiden.

L’naturlig akkumulering og # 8217; produktakkumulering er de to hovedårsakene til opphopning av hodebunnen.

Naturlig akkumulering

L’Naturlig opphopning på hodebunnen innebærer flere faktorer.

Dødshudceller

Hudceller som dekker kroppen din dør og regrow hele tiden. Når de dør, bør de bli kvitt. De nye skal vokse for å erstatte de gamle.

Men for noen mennesker frigjør de døde hudcellene ikke ganske raskt, og dette kan føre til en opphopning på hodebunnen. En opphopning av døde hudceller forårsaker vanligvis fallet av mange flager fra hodebunnen.

Sebum

Hodebunnen gir en naturlig og voksaktig olje som kalles sebum fra kjertlene under huden. Noen mennesker produserer mer enn denne oljen enn andre.

Sebum spiller en viktig rolle i å beskytte huden mot infeksjoner og holde den fuktig. Men når kroppen produserer for sebum, kan det akkumulere på hodebunnen.

Svette

I tillegg til døde sebum og hud, produserer hodebunnen svette. Dette kan også øke hodebunnen akkumulering.

Noen mennesker plutselige naturlig mer enn andre. Hvis du er spesielt aktiv, kan du også svette mer enn de fleste. En svett hodebunn forårsaker ofte fetthår og kan emanere en ubehagelig lukt.

Produktakkumulering

Hårprodukter Rester er den andre sannsynlige årsaken til opphopning av hodebunnen.

Mange hårprodukter inneholder voksagtige stoffer som kan holde seg til hår og hodebunn hvis de ikke er rushed grundig under vasking.

Eksempler er:

 • sjampo
 • klimaanlegg
 • Creme, oljer, geler og skum for styling

Hvordan bli kvitt’Akkumulering av hodebunnen

Hvis du har å gjøre med hodebunnen, er det en rekke ting du kan gjøre hjemme for å redusere peeling, ubehag og # 8217; lukt det kan forårsake.

Noen alternativer inkluderer:

Finn riktig sjampo og balsam for hårtypen din

Hvis du vil velge sjampo som kan hjelpe deg med å minimere L’hodebalkulasjon, er det viktig å vurdere hårtypen din. Sjampo er solgt i mange formuleringer:

 • middels hår
 • Tørket og skadet hår
 • fett hår
 • dyprensing
 • barn
 • Medicati

Hvis du ikke er sikker på hvilken sjampo som er best for hårtypen din, ta en titt på listen over ingredienser. Pluss en ingrediens er oppe i # 8217; listen, jo mer rikelig i en sjampo.

Her er en liste over hårtyper og de viktigste ingrediensene i sjampoen du bør se etter i hver:

 • Fett hår: sjampo med laurilsolfater eller sulfosuksinat, som virker for å fjerne håret sebum
 • Middels tørt hår: Sjampo med Laureth Solfates, som fjerner en PO & # 8216; avhåret sebum
 • Tørket eller skadet hår: sjampo med sarkosin, ammoniomesteri, alkanolamider, natriumlauraminopropionat, Ivy Agave og silikon, som avskrekker håret uten å fjerne veldig talg og ikke tørke dem

Hvis du har sensitiv hud, bør du unngå sjampo som inneholder:

 • formalin
 • paraben

Vanlig og nøyaktig vasking

Hvis du bruker hårpleieprodukter, er det også viktig å vaske håret regelmessig og nøye for å eliminere akkumuleringen. Du kan vaske den hver dag eller noen få dager, avhengig av typen hår.

Noen antyder anekdotisk at middels fett hår kan vaskes hver 1 eller 2 dager, mens skadet tørt hår kan vaskes hver 3. eller 4 dager.

Hva en nøyaktig vask er?

Her er noen forslag for å hindre opphopningen og holde håret rent:

 • Skyll håret helt før du legger til sjampoen. Sjampoen gleder seg bedre på vått hår og sprer seg lettere, noe som gjør at du kan bruke mindre produkt.
 • Før sjampoen med vann; vann. Før du gni sjampoen på håret og hodebunnen, kan du prøve å legge til litt og # 8216; D’vann. Dette bidrar til å gjøre det lettere å spre og redusere mengden sjampo du bruker.
 • Bruk varmt vann til din første skylling. L’Varmtvann bidrar til å åpne den ytre delen av hvert hår (kutiklet) slik at sjampoen kan trenge inn i alt’bedre fjerne smuss og # 8217;. Dette hjelper også balsam og produkter til å fungere bedre.
 • Konsentrert på hodebunnen. Det er mer sannsynlig at hårtipsene vil bringe etter sjampoen og er vanligvis de reneste delene av håret ditt. Konsentrert på sjampoen i hodebunnen, siden denne prosessen vil rengjøre håret mer effektivt uten å tømme dem.
 • vær forsiktig. Unngå å gni håret kraftig med en sirkulær eller frem og tilbake bevegelse, fordi du kunne bryte dem. Vask forsiktig fra røttene til spissen av håret med fingrene og palmer. Ikke gni hodebunnen med neglene, da dette kan forårsake skade som omdannes til skorpe og irriterende sår.
 • Sett balmen bare på endene dine. Din hodebunn trenger ikke mer fuktighetsgivende krem. L’Lagt til hodebalsal vil bare forårsake flere akkumuleringer. I stedet konsentrert på’anvendelse av balmen på tipsene, som trenger mer fuktighet.

Eple cider eddik

Det er ingen vitenskapelig bevis på at 8217; Apple eddik kan redusere hodebunnen akkumulering. Men C’Undersøkelser Dette viser at det kan drepe bakterier.

Det er ingen nok undersøkelser å foreslå at dette kan forhindre follikulitt i hodebunnen, A’infeksjon av hårsekkene i hodebunnen.

Noen foreslår anekdotisk som skyll håret med eple eddik fortynnet med vann, kan bidra til å drepe bakterier som kan føre til denne komplikasjonen.

Det er noen bevis på at 8217; Apple eddik kan også dra nytte av hårhelse på andre måter.

Hold håret ødelagt

Børsting av hår hver dag kan hjelpe deg med å knuse håret ditt. Dette kan redusere og bryte hodebunnen akkumulering. En pensel med børster er et flott verktøy for å holde håret uten tangles.

Passer for alle typer hår, børstens børster er laget med naturlige børster (villsvin) eller syntetiske børster som bidrar til å distribuere oljer mer jevnt på håret. Dette kan også bidra til å redusere hodebunnen akkumulering.

Mange mennesker med grovt hår foretrekker å pusse håret når de er våte. Dette kan være nyttig, men sørg for at du vasker håret ditt med varmt og ikke-kaldt vann, som kan bidra til den frizzy effekten og brudd.

Når du vasker håret ditt, er du snill. Børste fra endene til hodebunnen i små seksjoner, slutter på røttene.

Hvis du skal gjøre håret ditt, kan du se etter en børstebørste som kan hjelpe deg med å få litt utseende. Noen alternativer inkluderer:

 • Pute børste eller «tallerken»: ideell for fint hår, spesielt hvis du har tenkt å glatte dem.
 • Spatel Pensel: Flott for utjevning av hår, spesielt hvis du har tykt hår
 • Rund børste: det kan krølle håret ditt hvis du bruker en under de smale krøllene, gå med en mindre børste og for større krøller, gå med en større børste)
 • Ventilert børste: de har hull, eller sockets d & # 8217, på deres siv, som lettere kan tillate luften på håret ditt å nå håret ditt mens du børster deg

Exforger i hodebunnen

Du er sikkert kjent med hvordan du skal exfoliere våpenhud, ben og andre deler av kroppen. Men du har tenkt på exfolly hodebunnen?

Det ser ut til at eksfolieringen kan bidra til å redusere hodebunnen akkumulering hvis det utføres en eller to ganger i uken.

L’hodebunnseksempel anbefales for friske mennesker uten aktive hodebunnsinfeksjoner, som ringorm, åpne sår eller lus.

Det er mange eksfoliatorer for hodebunnen.

Citronella Oil

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at citrongololjen kan være en effektiv behandling for flass. Blant tonics for hår som brukes i studien, har løsningen som inneholdt 10% av Citronella, vist seg å virke bedre som behandling mot flass.

Du kan forhindre opphopning av hodebunnen?

Den beste måten å behandle hodebunnen akkumuleringen på er å stoppe den før du begynner. Hvis du er helling all’Akkumulering av hodebunnen, her er noen anekdotiske forebyggende tiltak du kan ta:

 • Unngår overdreven bruk av produktene. Hårprodukter kan være et flott verktøy for å holde håret sunt og frisyr. Men du kan ha for mange gode ting. Når du bruker produkter, bruk dem med parsimoni og legg dem så lite som mulig i hodebunnen.
 • Hold håret ditt sunt. Beskytt håret ditt fra # 8217; tørr. Dette betyr å unngå bruk av aggressive kjemikalier som kjemiske plater.
 • Hold en sunn hårrutine. Selv om du ikke vet L’vanlig hodebunn, børsting og vask kan bidra til å forhindre dem fra akkumuleringen. Bruk en sjampo som fungerer best for hårtypen din.
 • Vask håret ditt etter trening. Når du trener dem, svetter du gjennom hodebunnen. Dette kan bidra til hodebunnen akkumulering hvis du lar det hvile. Hindrer håret ved å vaske håret ditt etter hver treningsøkt.

Når skal du se en lege

Hvis L’hodebunnsakkumulering hindrer hårforvaltning og nytelse og hjemmebehandlinger virker ikke, konsulter en lege. Beskriv dine symptomer og behandlinger du har prøvd.

De vil bestemme årsaken og skape en behandlingsplan som best tilfredsstiller dine behov. Hvis du har flass eller psoriasis i hodebunnen, kan de for eksempel anbefale sjampo og aktuelle produkter på resept.

Ta bort

Le’hodebunn akkumulering er forårsaket av’akkumulering av for mange stoffer i hodebunnen. Det kan lett forveksles med flass fordi begge forholdene deler noen av de samme symptomene.

Imidlertid er disse forholdene forskjellige og krever forskjellige behandlingsmetoder.

Å holde sunt hår gjennom god hygiene og tilstrekkelig hårpleie regime kan bidra til å forebygge og kurere hodebunnen akkumulering.

Konsentrerer seg om både naturlig naturlig og produktakkumuleringsreduksjon. Så bruk våre forslag til forebygging for å holde en sunn hodebunn og flakless.