Tilgjengelighet og multippel sklerose: hjemme, arbeid og mer

Multiple sklerose (SM) er en progressiv og potensielt ugyldig tilstand som påvirker sentralnervesystemet, som innebærer hjernen og ryggmargen. MS er en type autoimmun sykdom hvor immunsystemet angriper myelin, et fettbeskyttende belegg rundt nervefibre.

Dette fører til betennelse og skade på nerver, med følgelig symptomer som:

 • nummenhet
 • prikking
 • svakhet
 • kronisk utmattelse
 • Visjonsproblemer
 • svimmelhet
 • Språk og kognitive problemer

Ifølge National Ms samfunn handler om 1 million voksne I USA bor du med MS. Mer eller mindre 85 prosent av mennesker med sm i utgangspunktet har gjentakende flere sklerose-remittent (rrms). Dette er en type MS i hvilke individer opplever perioder med konsekvenser etterfulgt av remisjonsperioder.

Å leve med RRMS kan presentere noen langsiktige utfordringer, inkludert mobilitetsproblemer. Flere ressurser er tilgjengelige for å hjelpe deg med å takle denne sykdommen.

Fra å gjøre hjemmet ditt mer tilgjengelig for å forbedre ditt daglige liv, er det hva du trenger å vite om samliv med rrms.

Gjør ditt hjem mer tilgjengelig

Tilpass ditt hjem for å forbedre tilgjengeligheten er viktig for å holde uavhengigheten din. RRMS kan gjøre daglige aktiviteter vanskelig, hvordan du klatrer opp trappen, bruk på badet og går. Under konsekvensene kan disse oppgavene være spesielt irriterende.

Endringene i stedet lar deg bevege seg lettere. Videre skaper de et tryggere miljø og reduserer risikoen for skade.

Endringer i hjemmet varierer i henhold til dine behov, men kan omfatte:

 • Sikre døren din
 • Heve toalettseter
 • Installasjon av håndtak i nærheten av dusjen, til karet og til WC
 • Senking l’counterhøyde
 • Skaper plass under tellene på kjøkkenet og på badene
 • Senker lysbrytere og termostat
 • Teppeutskifting med harde gulv

Selv l’installere en rullestol rampe eller scooter kan være nyttig hvis du trenger å bruke en mobilitetshjelp. Når du har en dårlig dag på grunn av betennelse eller tretthet, kan mobilitetshjelpene hjelpe deg med å komme inn og forlate hjemmet enkelt og oftere.

Kontakt A’Lokalt selskap med hjemmemobilitetsløsninger i ditt område for å diskutere alternativer og priser. Ramper varierer i størrelse og design. Velg mellom semi-permanente strukturer og folding og lese strukturer. Du kan til og med legge til en heis for deaktiverte scootere til kjøretøyet ditt.

Programmer for å hjelpe deg med å finne tilgjengelige boliger

Hvis du er ute etter et tilgjengelig hus, programmer som Hjemme tilgang kan komme i kontakt med en eiendomsmegler som kan finne annonser som passer for deg.

Eller du kan bruke et program som Tilfelle uten barrierer. Denne organisasjonen har informasjon om rimelige leiligheter og hus til salgs. Du kan se lister over hus, rekkehus og leiligheter i ditt område, inkludert fotografier, beskrivelser og mer. Med et tilgjengelig hjem kan du overføre deg og få få eller ingen endringer.

Finansieringsalternativer for endringer i hjemmet

Gjøre endringer i et hjem eller et kjøretøy kan være dyrt. Noen betaler disse oppdateringene med midlene til en sparekonto. Men en «et annet alternativ er å bruke egenkapitalen i ditt hjem.

Dette kan inkludere å skaffe en kontantfinansiering, som innebærer refinansiering av boliglånet og derfor lånet mot netto eiendeler i ditt hjem. Eller, du kan bruke et andre boliglån som et boliglån (flat-sum) eller en kredittlinje med innenriks rettferdighet (HELOC). Hvis du berører din kapital, må du sørge for at du kan betale tilbake det du har lånt.

Hvis den innenlandske egenkapitalen ikke er et alternativ, kan du kvalifisere deg for et av de mange subsidiene eller finansielle assistanseprogrammene som er tilgjengelige for personer med SM. Du kan søke etter subsidier for å hjelpe med L’leie, offentlige tjenester, narkotika, samt endringer i hjemmet og kjøretøyet. For å finne et program, besøk Stiftelse for multippel sklerose.

Arbeidsterapi

I tillegg til å endre hjemmet ditt, kan du jobbe med en ergoterapeut for å forenkle daglige gjerninger. Med l’fremover av tilstanden din, andre enkle aktiviteter som knapping av klærne, matlaging, skriving og å ta vare på personen kan i økende grad bli en utfordring.

En sysselsettingsterapeut kan lære deg måter å tilpasse miljøet til å bedre tilfredsstille dine behov, så vel som strategier for å imøtekomme tapte funksjoner. Du kan også lære å bruke hjelpemidler for å gjøre personlig pleie.

Disse kan inkludere håndfrie drikkesystemer, knappekroker og spisesteder eller verktøyholdere. ABLEDATA Det er en database for hjelpende teknologiske løsninger som kan hjelpe deg med å finne informasjon om disse typer produkter.

En sysselsettingsterapeut vil først evaluere dine ferdigheter og deretter utvikle en unik plan for din situasjon. For å finne en ergoterapeut i ditt område, spør legen din en utsatt. Du kan også kontakte National MS Society på 1-800-344-4867 for å finne en erfaren terapeut i RRMS.

Assistell teknologi for arbeid

Arbeidet kan ikke skape problemer under remisjonsperioder. Men i løpet av et tilbakefall kan det være vanskelig å jobbe i visse yrker.

For at symptomene ikke forstyrrer for mye med produktiviteten, dra nytte av den hjelpende teknologien som kan hjelpe deg med å utføre visse aktiviteter. Programmer som Viktig tilgjengelighet som du kan laste ned direkte til datamaskinen din, er nyttige når du har problemer med å skrive, lese eller manøvrere datamusen.

Programmene varierer, men de kan inkludere verktøy som talekommandoer, tastatur på skjermen, talesyntesefunksjonalitet og til og med en håndfri mus.

L & # 8217;

RRMS er en uforutsigbar sykdom, og symptomene har en tendens til å forverre lengre du lever med tilstanden. Selv om det ikke er noen kur mot MS, er det flere ressurser som kan forbedre kvaliteten på livet ditt og hjelpe deg med å holde uavhengigheten din. Snakk med legen din for å lære mer om’hjelp til din disposisjon.