Half Moon Nails: Fordi du gjør det eller ikke CE # 039; Du har, symptomer for å holde D & # 039;

Hva er en halv månen form på neglene mine?

Halvmåneformen i bunnen av # 8217; neglen er kjent som Lunula. Lunules dekker bunnen av # 8217; neglen, like over cuticle.

Lunules er en del av neglematrisen. Matrisen refererer til stoffet like under L’negl. Inneholder nerver, sap og blodårer. Det produserer også cellene som blir den herdede ubrukelige lamina, som er det du ser.

Selv om alle har en neglematrise, vil ikke alle se eller ha en lunula på hver negl. De som har en Lunula, kan legge merke til at de varierer i # 8217; utseendet på hver negl.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan disse mezzelunene er, når deres utseende kan være en grunn til bekymring og når du konsulterer legen din.

Hva ser jeg ut som sunn Luna?

Sunn lunules er generelt hvitaktig farge og okkupere en liten del av den nedre delen av # 8217;. De er vanligvis mer synlige på tommelen.

Du kan legge merke til at de vises mindre på pekefingeren, gradvis reduserer størrelsen til du når din lillefinger hvor de bare kan være synlige.

Og hvis lunules endret farge?

Noen ganger, L’Lunula eller # 8217 utseende; nagel generelt kan være et tegn på en tilstand nedenfor.

Blå Blågrå Blå Blå Marronono Rød Hvit (hele spiker) gul gul (hele nagel) syndrom; gul negl ✓

Hva er årsakene til unormal farge?

Her er noen av de vanligste årsakene til unormale høyttalere:

Tetracyklinterapi

Tetracyklinbaserte stoffer er antibiotika som vanligvis brukes til å behandle akne og hudinfeksjoner. Langvarig bruk kan føre til Lunules blir gule.

Diabetes

Lyseblå Lunue Det kan være et tegn av diabetes ikke diagnostisert eller ukontrollert. Dette er en kronisk og permanent tilstand som påvirker kroppens evne til å kontrollere blodsukkeret.

Overdreven inntak av fluor

Ta for fluor, som den som er i tannkremet, kan snu Le Lunule Brown eller Black.

Sølvforgiftning

Lunule Grey-Blue kunne vært Et tegn på sølvforgiftning.

Dell’gul spiker

Denne tilstanden produserer generelt tykke og sakte voksende negler. Halvparten av # 8217; neglen kan begynne å heve seg selv, noe som forårsaker den fullstendige forsvinden av lunulen. L’hele neglen vil ta et gult utseende.

Det er ikke klart hva dette syndromet forårsaker, men det er slik kan være knyttet fra:

 • Kronisk bihulebetennelse
 • Pleural betaling
 • Tilbakevendende lungebetennelse
 • Lymphedem
 • leddgikt
 • Immundefektforstyrrelser

Terrys negler

Denne tilstanden forårsaker det meste av # 8217; neglen vises hvit, helt sletting av Lunula’s utseende. Det er preget av et rosa eller rødt separasjonsbånd i nærheten av # 8217; nagelbue. Selv om det kan skje på en enkeltfinger, den Det slår vanligvis Alle fingrene dine.

I eldre er denne tilstanden som regel Et naturlig tidsskilt.

I noen tilfeller kan det være et tegn på:

 • diabetes
 • Hepatiske sykdommer
 • nyresvikt
 • Kongestiv hjertesvikt

Wilsons sykdom

Dette er sjelden arvelig sykdom som oppstår når det oppstår en overdreven mengde kobber i organene. Det er kjent å forårsake blå lunules.

Alvorlig nyresykdom

Delen av # 8217; spiker inneholdende lunula kan snu Hvit, noen ganger skaper en spiker halv brun og halv hvit. Dette kalles noen ganger negler i halv og halvparten og kan være et tegn på nyresykdom.

Kronisk nyresvikt

Folk som lider av kronisk nyresvikt kan produsere Mer melanin, som kan gjøre din ungueal seng brun.

Hjertefeil

Hvis din Lunula blir rød da kunne vært Et tegn på hjertesvikt.

Hva det betyr hvis lunules er små eller mangler?

De små eller manglende munts er vanligvis ikke en årsak til bekymring. De er som regel Bare skjult under kutikulaen eller huden ved fingården.

I noen tilfeller kan de manglende lunules være et resultat av et traumer eller et tegn på:

 • anemi
 • underernæring
 • Depresjon

Hvis du finner andre uvanlige symptomer, for eksempel tretthet eller generell svakhet, fikser du en avtale med legen din. De kan utføre en fysisk undersøkelse for å diagnostisere årsaken til symptomene og gi deg råd om de neste trinnene.

Og hvis lunules er flotte?

Forskere vet ikke hva Lunula har en betydelig del av # 8217; spiker.

Noen forhold Foreslå at Lunules kan rapportere problemer med kardiovaskulærsystemet, hjertesykdommer og lavt blodtrykk.

Ikke-vitenskapelige teorier bekrefter at de store ferskeene kan være vanlige i idrettsutøvere og folk som utøver mye fysisk aktivitet. Dette kan skyldes fysisk stress forbundet med høyeffektiviteter, men for tiden er det ingen forskning som støtter disse uttalelsene.

Når du skal se legen din

De misfargede eller manglende færre er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Men hvis kjente endringer i # 8217; nagelaspektet og finn andre uvanlige symptomer, fikse en avtale med legen din.

Du bør umiddelbart søke etter medisinsk behandling hvis hendene og føttene dine blir blå. Dette kan være et tegn på cyanose, en tilstand som kommer fra en dårlig sirkulasjon eller fra A’utilstrekkelig blodoksygenering.

Legen din kan evaluere symptomene og gi deg råd om behandlingsalternativer. Behandling av den underliggende tilstanden vil vanligvis gjenopprette neglasset og forbedre ditt generelle trivsel.