Grunner til keisersnitt: Doktor og valgfag

Del på Pinterest

En av de første viktige avgjørelsene du vil ta som en fremtidig mor, er hvordan du skal levere barnet ditt.

Selv om en vaginal fødsel anses som den sikreste, utfører legene i dag keisersnitt.

En keisersnitt, også kalt keisersnitt, er en vanlig, men komplisert prosedyre som øker risikoen for moren til mor og barn.

COS’er en planlagt keisersnitt?

Selv om keisersnitt levering er vanlig og generelt sikker, har det flere risikoer enn vaginal fødsel. Av denne grunn anbefales vaginale fødsler. Men du kan programmere en keisersnitt på forhånd av medisinske grunner.

For eksempel, hvis barnet ditt er podalisk og ikke endrer posisjonen på # 8217; tilnærming fødselsdatoen, kan legen planlegge en keisersnitt. Videre er Cesarean ChildArings generelt programmert av medisinske årsaker som er oppført nedenfor.

Du kan også planlegge en keisersnitt for ikke-medisinske grunner, men dette anbefales ikke. En keisersnitt fødsel er en viktig operasjon og C’er en større risiko for komplikasjoner, inkludert:

 • Tap av blod
 • Organskade
 • Allergisk reaksjon Alle’anestesi
 • infeksjoner
 • Blodkoaguli

Du bør planlegge en valgfri keisersnitt?

Programmert kirurgi for ikke-medisinske grunner kalles valgt keisersønn og legen kan tillate dette alternativet. Noen kvinner foretrekker kirurgisk å føde fordi det gir dem større kontroll i å bestemme når barnet er født. Det kan også redusere litt & # 8216; venter på begynnelsen av travaglio.

Men bare fordi du får muligheten til at en valgfri keisersnitt ikke betyr at det er fri for risiko. Det er fordeler i en planlagt keisersnitt, men det er også imot. Noen helseforsikringsplaner vil også ikke dekke den valgte keisersnittet.

Pro av en valgfri keisersnitt

 • Lavere risiko for inkontinens og seksuell dysfunksjon etter fødselen av barnet.
 • Lavere risiko for at barnet er fratatt oksygen under fødsel.
 • Lavere risiko for at barnet lider av et traumer i løpet av passasjen gjennom leveringskanalen.

Ulemper med en valgfri keisersnitt

 • Det er mer sannsynlig at du trenger en keisersnitt, gjentatt med fremtidige graviditeter.
 • C’er en større risiko for komplikasjoner med keisersnitt levering.
 • Du vil ha et lengre sykehusopphold (opptil fem dager) og en lengre gjenopprettingsperiode.

Hva er medisinske årsaker til en keisersnitt?

En keisersnitt fødsel kan programmeres av legen før utløpsdatoen. Eller det kan bli nødvendig under arbeidskraft på grunn av en nødsituasjon.

Nedenfor er noen av de vanligste medisinske årsakene til en keisersnitt.

Langvarig arbeid

Langvarig arbeidskraft & # 8211; kalt også & # 8220; mangel på fremgang & # 8221; O & # 8220; Arbeid i Stall & # 8221; & # 8211; Det er grunnen til nesten en tredjedel av keisesmannene, andre Sentrene for kontroll og forebygging av sykdommer. Det skjer når en neomamma er i arbeid i 20 timer eller mer. Eller 14 timer eller mer for mødre som fødte før.

Barn som er for store til fødselskanalen, den langsomme livmorhalsen og flere transport kan alle forlenge travailen. I disse tilfellene vurderer legene en keisersnitt for å unngå komplikasjoner.

Anomaløs posisjonering

Å ha en vaginal vellykket fødsel, bør barn plasseres opp ned i nærheten av fødselskanalen.

Men barn blir noen ganger tilbake skriptet. De kan plassere føttene eller sitte mot kanalen, kjent som en podals fødsel, eller først plasser skulderen eller siden, kjent som tverrgående fødsel.

Et keisersnitt kan være den sikreste måten å føde i disse tilfellene, spesielt for kvinner som bærer flere barn.

Føtal lidelse

Legen kan velge å føde gjennom en nødsøkende keisersnitt hvis barnet ikke mottar nok oksygen.

Fødselsskader

For å redusere leveringskomplikasjoner, vil legene velge å føde barn som er diagnostisert med visse fødselsskader, for eksempel L’Overskudd av væsker i hjernen eller medfødt hjertesykdom, gjennom en keisersnitt for å redusere komplikasjonene av fødsel.

Gjenta keisersnittet

Om lag 90% av kvinnene som har lidd en keisersnitt, kan føde vaginalt for deres neste fødsel, andre L’American Gravident Association. Dette er kjent som vaginal fødsel etter keisersnitt (VBAC).

Fremtidige mødre bør snakke med legen din for å bestemme om en VBAC eller en keisersnitt gjentatte er det beste og sikreste alternativet.

Kronisk helsetilstand

Kvinner kan føde gjennom en keisersnitt dersom de lever med visse kroniske helsemessige forhold som hjertesykdom, hypertensjon eller svangerskapsdiabetes. Vaginal fødsel med en av disse forholdene kan være farlig for mor.

Legene vil også foreslå en keisersnitt hvis den fremtidige moren har HIV, HIV, # 8217; genital herpes eller annen infeksjon som kan overføres til barnet gjennom vaginal fødsel.

Prolaps av navlestrengen

Når navlestrengen glir gjennom livmorhalsen før babyen er Nasca, kalles det ledningen. Dette kan redusere blodstrømmen til barnet, og sette barnets helse i fare.

Selv om sjeldne, er en prolaps av margen en alvorlig tilstand som krever en nødsituasjon keisersnitt.

CefalOpelvica disproportion (CPD)

En CPD er når bassenget i en fremtidig mor er for liten til å føde det vaginale barnet, eller hvis babyens hode er for stort for leveringskanalen. I begge tilfeller kan barnet ikke gå gjennom skjeden trygt.

Placenta problemer

Legene vil utføre en keisersnitt når den lave placenta delvis eller helt livmorhalsen (placenta tidligere). En keisersnitt er også nødvendig når moderkaken skiller seg fra livmorbelegget, noe som forårsaker at babyens oksygentap (placenta løsrivelse).

Sekund L’American Gravident Association, Placenta Previa forekommer i 1 gravid kvinne på 200. Om L’1% av gravide opplever placenta løsrivelse.

Ta med flere

Flere transport kan innebære ulike risikoer under graviditeten. Det kan forårsake langvarig arbeidskraft, som kan sette moren i vanskeligheter. En eller flere barn kan også være i en unormal posisjon. I alle fall er en keisersnitt ofte den sikreste ruten for fødsel.

Ta bort

Fordi graviditet og fødsel kan noen ganger være uforutsigbar, bør fremtidige mødre være forberedt hvis en keisersnitt er nødvendig. Fødsel er en vakker og mirakuløs ting, og det er bedre å være mest forberedt som mulig for det uventede;.

Spørsmål:

Fordi mange flere kvinner i dag programdeler c valg? Det er en farlig trend?

Anonym tålmodig

TIL:

Tendensen til å velge Cesarean Fødsel vokser. En studie har vist det 8 prosent Mødre ba om en valgfri keisersnitt. Selv om det er populært, kan denne trenden ha alvorlige komplikasjoner, inkludert risikoen for blodtap, infeksjoner, blodpropper og bivirkninger Alle’anestesi. Det er viktig å huske at en keisersnitt er en viktig abdominal kirurgi og har generelt en lengre gjenoppretting enn en vaginal fødsel. Hvis du tenker på å planlegge en valgfri keisersnitt, bør du snakke med legen din mer om risikoen og fordelene.

Katie Mena, MDSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.