Grunner til at behandling av ulcerøs kolitt endres over tid

Når du lider av ulcerøs kolitt (CU), angriper en feil på immunforsvaret at kroppsforsvaret angriper belegget på # 8217; tarmkrasso (kolon). Intestinale belegget Inflammer og danner plager kalt sår, noe som kan føre til symptomer som blodig diaré og et presserende behov for å gå.

UC manifesterer ikke på samme måte i hver person. Forblir heller ikke det samme over tid. Dine symptomer kan manifestere for en PO & # 8216;, for å forbedre og deretter gjenta.

Hvordan leger håndterer ulcerøs kolitt

L’Legenes mål i herding holder symptomer i sjakk. Disse periodene uten symptomer kalles tilbakemeldinger.

Stoffet du tar først, avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene dine.

 • Mild: Du har opptil fire myke avføringer om dagen og en liten smerte i magen. Feces kan være blodige.
 • Moderat: Du har fire til seks myke avføring om dagen, som kan være blodig. Du kan også ha anemi, mangel på sunne røde blodlegemer.
 • Alvorlig: Du har mer enn seks blodige og myke avføring om dagen, så vel som symptomer som anemi og akselerert hjerterytme.

De fleste med CU har en mild til moderat sykdom med vekslende perioder med symptomer, kalt raketter og remisjoner. Ta deg til Remisjon er målet om behandling. Som sykdommen forverres eller forbedrer, må legen kanskje endre stoffene.

Her er åtte grunner til at behandling for CU kan endres over tid.

1. Den første behandlingen du prøvde, hjalp ikke

Den første behandlingen som mange mennesker med mild til moderat Provano er et antiinflammatorisk legemiddel som kalles aminosaliklatisk. Denne klassen av narkotika inkluderer:

 • Sulfasalazin (Azulfidin)
 • Mesalamine (Asacol HD, Delzicol)
 • Balsalazide (colazal)
 • Olsalazina (dybde)

Hvis du har tatt en av disse stoffene for en bit & # 8216; og har ikke forbedret symptomene dine, kan legen din bytte til en annen medisinering av samme klasse. A’annet alternativ for stædige symptomer er tilsett et annet stoff, som et kortikosteroid.

2. Din sykdom har forverret seg

L’UC kan bli verre over tid. Hvis du startet med en mild form, men nå er symptomene dine alvorlige, og legen vil justere medisinene dine.

Dette kan bety å foreskrive et annet stoff, som et kortikosteroid. Eller du kan starte med en anti-tnf medisinering. Disse inkluderer adalimumab (Humira), Golimmab (Simponi) og infliximab (Remicade). Anti-TNF-legemidler blokkerer et protein av immunsystemet som fremmer betennelsen i mage-tarmkanalen (GI).

3. Du er i en aktiv krise

UC symptomer går og kommer over tid. Når du har symptomer som diaré, magesmerter og haster, betyr det at du opplever en forverring. Under en eksacerbasjon må du kanskje justere dosen eller endre typen medikament du tar for å styre symptomene.

4. Du har andre symptomer

L’Å ta et UC-stoff vil hjelpe deg med å håndtere sykdommen din og forhindre rehabilitering. Du må kanskje integrere den med andre stoffer for å håndtere spesifikke symptomer som:

 • Feber: Antibiotika
 • Artikulasjon smerte eller feber: ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som aspirin, ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproser (Aleeve)
 • Anemia: Jerntilskudd

Noen av disse stoffene kan irritere mage-tarmkanalen og bli verre. Derfor er det viktig å konsultere legen din før du ansetter noe nytt stoff, selv hva du kjøper på det lokale apoteket uten medisinsk resept.

5. Du har bivirkninger

Ethvert stoff kan forårsake bivirkninger og behandlinger for UC, er ikke forskjellige. Noen som tar disse stoffene, kan oppleve:

 • kvalme
 • hodepine
 • feber
 • utslett
 • nyreproblemer

Noen ganger kan bivirkningene bli ganske irriterende fra å måtte forstyrre stoffinntaket. Hvis dette skjer, vil legen flytte til et annet stoff.

6. Orale steroider i lang tid

Kortikosteroidpiller er nyttige for behandling av re-oppkjøp eller moderat til alvorlig CU-kontroll, men er ikke for langsiktig bruk for L & # 8217. Legen din bør foreskrive kortikosteroider bare for å sjekke symptomene dine og deretter fjerne dem fra dem.

L’Bruk av langsiktige steroider kan forårsake bivirkninger som:

 • Svakede bein (osteoporose)
 • vektøkning
 • En økning i risikoen for grå stær
 • infeksjoner

Å huske uten risiko for bivirkninger av steroider, kan legen bytte til en anti-tnf medisinering eller en annen type legemiddel.

7. Narkotika styrer ikke sykdommen din

Stoffene kan holde symptomene på Cu Bay for en PO & # 8216; men noen ganger kan de slutte å jobbe senere. Eller du kan prøve noen forskjellige stoffer uten flaks. På det tidspunktet kan det være på tide å vurdere kirurgi.

Typen operasjon som brukes til å behandle UC kalles proktocolektomi. Under denne prosedyren blir både tykktarmen og endetarmen fjernet. Kirurgen skaper da en pose, alle «8217; innsiden eller # 8217; eksteriør av kroppen, for å bevare og fjerne avfall. Kirurgi er et stort skritt, men kan lindre UC-symptomer mer permanent enn narkotika.

8. Du er i remisjon

Hvis du er i remisjon, gratulerer! Du nådde behandlingsmålet.

Å være i remisjon betyr ikke nødvendigvis å forstyrre stoffinntaket. Det kan imidlertid tillate deg å redusere dosen eller forlate steroider. Legen kunne holde deg i noen form for langsiktig behandling for å hindre nye rehaustisasjoner og sørge for at du husker.

Ta bort

L’UC kan endres over tid. Sammen med vekslende rehabilitering og remisjoner, kan sykdommen gradvis bli verre. Kontakt legen din for regelmessige kontroller kan sikre at du oppdager og behandler eventuelle nye eller forverrede symptomer.

Hvis du tar en medisinering og du fortsatt ikke føler deg bra, la legen din vite det. Du trenger ikke å leve med diaré, kramper og andre irriterende symptomer.

Legge til et nytt stoff til gjeldende behandling eller endring av stoffet, legen din skal kunne finne noe som fungerer best for deg. Hvis du har prøvd flere behandlinger uten suksess, kan kirurgi gi deg en mer permanent løsning på symptomene dine.