Forslag til selvhjelp for kvinner som bor med metastatisk brystkreft

Hvis du har blitt diagnostisert med metastatisk brystkreft (MBC), er det en av de viktigste tingene du kan gjøre. Å ha støtte fra dine kjære er viktig, men med tiden lærte jeg at det å være snill mot meg selv er like viktig å klare tilstanden og nyte en god livskvalitet.

Selvomsorg varierer fra person til person, men her er det åtte ting som hjelper meg egentlig hver dag.

1. Ta vare på håret ditt

Nei, det er ikke overfladisk. Jeg mistet håret mitt to ganger fra diagnosen. Å være Bald kunngjør verden du har kreft. Du har ikke noe valg.

Jeg gjør fortsatt kjemo, men det er ikke den typen som får meg til å falle håret mitt. Etter mastektomi og kirurgi i leveren, fant jeg det vanskelig å holde armene på toppen lenge nok til å tørke håret mitt, som er den eneste måten jeg kan sjekke dem på (jeg har lenge, veldig tykt og krøllet hår). Så, jeg gir meg en ukentlig vask og en brast med min stylist.

De er håret ditt. Vær forsiktig som du ønsker! Selv om dette betyr å nyte en burst av og til.

2. Gå ut

Å ha kreft kan være undertrykkende og skremmende. For meg, gå en tur alle’åpen hjelper på en måte som ingen andre kan gjøre. Lytt til fuglene og lyden av elva, se på skyene og solen, lukt regndråpene på fortauet og # 8211; Det er alt veldig stille.

Å være i naturen kan hjelpe deg med å sentrere deg selv. Stien vi finner oss selv er en del av’naturlig rekkefølge av ting.

3. Invester i en rengjøring

Kreftbehandling kan forårsake anemi, noe som vil få deg til å føle deg veldig trøtt. Behandling kan også redusere antall hvite blodlegemer, noe som utsetter deg for større risiko for kontraktsinfeksjoner.

Føler seg utmattet og har større risiko for å få inngå infeksjoner, kan få deg til å bekymre deg for å rengjøre det skitne badet gulvet. Videre, de som ønsker å tilbringe den dyrebare tiden til å rengjøre badet gulvet?

Investering i en månedlig rengjøring eller å finne en husholderske kan løse mange problemer.

4. Lær dine grenser

Etter ni års behandling, er jeg ikke lenger i stand til å gjøre noen av de tingene jeg kunne gjøre. Jeg kan gå på kino, men ikke middag og i kinoen. Jeg kan gå ut til lunsj, men ikke gå ut til lunsj og handle. Jeg må begrense meg til A’aktivitet om dagen. Hvis jeg overdriver, vil jeg betale det med kvalme og hodepine som kan gå videre i flere dager. Noen ganger kan jeg ikke komme seg ut av sengen.

Lær grensene dine, godta dem og ikke føle seg skyldig i det. Det er ikke din feil. Også, sørg for at dine kjære også er klar over grensene dine. Dette kan forenkle de sosiale situasjonene i tilfelle du ikke føler deg alt og høyde, eller du må gå snart.

5. Finn hobbyer

Hobbyer er en fin måte å avlede tankene dine på fra ting når du føler deg nede. En av de vanskeligste tingene med behovet for å forlate jobben, hadde ingenting å fokusere på min tilstand.

Sitter hjemme og tenker på sykdommen din er ikke bra. DIGRATS med forskjellige hobbyer eller dedikere tiden din til en du virkelig elsker, kan hjelpe deg å føle deg bedre.

Ta noe så enkelt som fargestoffer. Eller kanskje prøvd i scrapbooking! Hvis C’det er noe du vil lære å gjøre, nå er det en flott tid å starte. Kan være? Du kan til og med lage en ny venn underveis.

6. Hjelpe de andre

Å hjelpe andre er en av de mest givende tingene som en person kan gjøre. Selv om kreft kan sette fysiske grenser, er tankene dine fortsatt sterke og i stand til.

Hvis du liker å strikke, kan du kanskje lage et strikket teppe for et syk barn av kreft eller en pasient på sykehuset. Det er også veldedighetsorganer som kan kontakte deg med nye diagnostiserte kreftpasienter, slik at du kan sende dem brev og hjelpe dem i løpet av behandlingsprosessen. Hvis du kan, kan du frivillig for en «8217 organisasjon som American Cancer Society Eller til og med gjøre hundekjøtt for et tilfluktssted for lokalt dyr.

Uansett hvor du tar med hjertet ditt, er det noen som trenger. Vær oppmerksom på helsen din (gå hjem hvis du hører deg på nesen din!), Men ikke C’Det er grunn til at du ikke kan hjelpe andre.

7. Godta din tilstand

Kreft skjer, og det skjedde med deg. Ikke l’du spurte, eller # 8217; du forårsaket, men du må godta det. Kanskje du ikke kan komme til det ekteskapet over hele landet. Kanskje du må legge igjen en jobb du elsker. Godta det og gå videre. Det er den eneste måten å gjøre fred med tilstanden din og finne lykke med de tingene du kan gjøre, selv om det bare handler om å pusse ditt favoritt-tv-program.

Tidsstrømmer. Ingen er mer klar over de av oss med MBC. Fordi kaste bort tid for å føle seg trist for noe helt ut av kontrollen din? Setter pris på tiden du har tilgjengelig og dra nytte av det.

8. Vurder økonomisk hjelp

Krefts omsorg og behandling vil utvilsomt teste din økonomi. Også, du har sikkert måtte forlate jobben din for å konsentrere deg om helsen din. Det er forståelig hvis du er bekymret for økonomi og føler at jeg ikke har råd til ting som en husholdningsservice eller et ukentlig utbrudd.

I så fall er det økonomiske programmer til din disposisjon. Disse nettstedene tilbyr økonomisk bistand eller gir mer informasjon om hvordan man får økonomisk hjelpemiddel: