Graviditetsdiagram: Hva du kan forvente hver uke

Graviditet er en spennende tid i livet ditt. Det er også et øyeblikk når kroppen din gjennomgår mange endringer. Her er en ordning av hvilke endringer du kan forvente å eksperimentere som graviditeten utvikler seg, i tillegg til retninger på når du skal programmere avtaler og tester fra legen.

Din første kvartal

Del på Pinterest

Din graviditet (forventet bursdag) beregnes ved å legge til 280 dager (40 uker) til den første dagen i din siste menstruasjonsperiode.

Og fosteret begynner å utvikle seg på tidspunktet for unnfangelsen. Så kroppen din begynner å produsere hormoner av graviditet.

Så snart du finner ut at du er gravid, er det på tide å eliminere usunn vaner og begynne å ta prenatale vitaminer. Du kan også ta folsyre kosttilskudd: de er viktige for utviklingen av føtalhjernen.

Før slutten av første kvartal bør du ha en lege som planlegger å se under graviditeten.

Her er en sammenbrudd av hva du må forvente!

Uke hva du kan forvente 1in dette øyeblikket din kropp forbereder seg på unnfangelse.2k Tid til å begynne å følge et sunt kosthold, ta prenatale vitaminer og avbryte noen usunn vane.3 I denne perioden er egget befruktet og implantert i livmoren din, og du kan ha en liten kramper og ekstra vaginale tap.4 Du har sikkert lagt merke til at du er gravid! Du kan ta en graviditetstest hjemme for å finne ut med sikkerhet.5 Du kan begynne å demonstrere symptomer som brystspenning, tretthet og kvalme.6 Hei morgen kvalme! Den sjette uken har mange kvinner som kjører på badet med magesmerter.7 morgen sykdom kan være i full gang og slimhyllen i livmorhalsen har nå dannet for å beskytte livmoren din. 8 livmoren din vokser, brystene dine er ømme og kroppen din produserer mer blod.8 Ved første besøk vil legen utføre flere tester, for eksempel blodprøven og urinen. Du vil også snakke om livsvaner og genetiske tester.12.9 Du vil begynne å tjene noen få pund. Hvis du ikke allerede har hatt ditt første besøk til legen din, kan du motta de første ultralyd- og blodprøver i løpet av denne uken.10 De kan også virke mørke flekker på ansikt og nakke, calloasma eller masken av graviditet. Det er L & # 8217; forrige uke i første kvartal! Brystene dine blir større nå, mens de første fasene av brystmelk, kalt Colostrum, begynner å fylle dem.

Ditt andre kvartal

Del på Pinterest

Kroppen din endrer seg mye i andre kvartal. Bytte fra å føle seg spent på overveldet er ikke uvanlig. Legen vil besøke deg en gang hver fjerde uke for å måle barnets vekst, sjekk hjerterytmen og utfør blod- eller urineksamenene for å sikre at du og barnet er bra.

Ved slutten av andre kvartal har magen din vokst betydelig, og folk begynte å legge merke til at du er gravid!

Uke hva du kan forvente 14 du nådde andre kvartal! Det er på tide å fjerne disse maternity klærne (hvis ikke «8217; du allerede har gjort) .15 Legen din kan foreslå en blodprøve for genetiske sykdommer, kalt Maternal Serum Screening eller Firedoble Screen.16 Hvis du har en familiehistorie av genetiske feil, som ned syndrom, cystisk fibrose eller bifida plugg, er dette også tid til å diskutere amniocente-test med legen din.17 På dette punktet hevet du sannsynligvis en eller to bh-størrelse.18 personer kunne virkelig begynne å merke seg at du er gravid! 19 Du kan begynne å føle at allergiene dine oppfører seg litt i løpet av disse ukene.20 du ankom halvveis! A & # 8217; ultralyd under dette prenatale besøket kan fortelle barnets kjønn.21 For de fleste kvinner er disse ukene hyggelige, med bare små ulemper. Du kan legge merke til litt & # 8216; av akne, men dette kan løses med vanlig vasking.22 timer er det en god tid å starte fødselskursene, hvis du skal ta dem.23 Du kan begynne å ha problemer med å sove om natten på grunn av de vanlige ulempene i graviditet Hvordan du urinerer ofte, halsbrann og benkramper.24 Legen din kan be deg om å planlegge en blodsukkertest mellom uker 24 og 28 for å se om du har svangerskapsdiabetes.25 Ditt barn kunne nå være ca 13 tommer og 2 pund lang.26 I de siste ukene i andre kvartal, har du sannsynligvis tjent fra 16 til 22 pounds.

Tredje kvartal

Del på Pinterest

Du er nesten der! Du vil begynne å øke vekten i tredje kvartal mens barnet ditt fortsetter å vokse.

Når du begynner å nærme seg arbeidskraft, lege eller mellomvekt, kan du også utføre en fysisk undersøkelse for å se om livmorhalsen er tynnere eller begynner å åpne.

Legen kan anbefale en ikke-stresstest for å sjekke barnet hvis du ikke går inn i arbeidskraft ved utløpsdatoen. Hvis du eller barnet du er i fare, kan Travaglio bli indusert med narkotika eller i en nødsituasjon, leger kan utføre en keisersnitt.

Uke hva du kan forvente 27 Velkommen til ditt tredje kvartal! Hør at barnet beveger seg mye nå, og legen kan be deg om å holde styr på hans aktivitetsnivå.28 besøk fra legen blir hyppigere nå, omtrent to ganger i måneden. Legen kan også gi deg en stressende test for å kontrollere barnets helse.29 Du kan begynne å merke seg ulempe som forstoppelse og hemorroider.30 Hormonene som kroppen din produserer i denne fasen, forårsaker at leddene løsnes. I noen kvinner betyr dette at føttene dine kan vokse av en & # 8217; hele skostørrelsen! 31a Dette punktet kan du føle tap. Mens kroppen din forbereder seg på arbeidskraft, kan du begynne å ha Braxton-Hicks sammentrekninger (False).32 På dette punktet tjener du mest sannsynlig en halv kilo per uke.33 Nå har kroppen din ca 40-50% mer blod! 34 trøtt på dette punktet, på grunn av søvnforstyrrelser og andre smerter og normal smerte av graviditet. Du kan også føle deg kort pust mens livmoren presser mot thoracic buret. 35 Det er målstreken! De prenatale besøkene er nå ukentlig til fødselen. Dette inkluderer en vaginal buffer for å teste bakterielle gruppen Streptococcus.36 Denne uken kan du passere mucushetten, som blokkerte livmorhalsen for å holde ut uønskede bakterier. Å miste pluggen betyr at du er et skritt nærmere Travaglio. Du kan merke hevelse. Fortell legen din dersom du oppdager en ekstrem hevelse i hendene, føttene eller anklene, fordi dette kan være et tegn på arteriell hypertensjon forårsaket av graviditet. På dette tidspunktet bør livmorhalsen være klar for fødselen på fødselen og åpnes. Braxton-Hicks sammentrekninger kan bli mer intens med l & # 8217; nærmer seg travaglio. 37 Gratulerer! L & # 8217; du gjorde det! Hvis du ikke har hatt barnet ditt ennå, vil du sannsynligvis komme en dag eller # 8217; andre.

Forslag til en sunn og lykkelig graviditet