Gotte Diagnose: Bilder, symptomer og tester

Beskrivelse

Gikt er en form for leddgikt som plutselig og alvorlig manifestert. Det kan påvirke alle med en akkumulering av urinsyre i ledd.

Det er mange former for leddgikt. De fleste typer deler vanlige symptomer, inkludert ledsmerter og betennelse. Imidlertid krever forskjellige typer leddgikt ulike typer behandling. Det som fungerer for slitasjegikt, kan ikke hjelpe din guty artritt. Derfor er en nøyaktig diagnose avgjørende.

COS’er gikt? »

Goth Signs

Gouts tegn manifesterer seg vanligvis uten varsel, ofte om natten. Symptomene kan omfatte:

  • Felles smerte: Gikt ledsmerter er ofte intens. Er mer alvorlig innen de første 12 timene fra # 8217; oppstart av symptomer og slår vanligvis den store leddet av # 8217;. Andre ledd med føtter, hender, knær, ankler og håndledd kan også bli påvirket.
  • Betennelse og rødhet: De berørte leddene blir ofte røde, hovne og holder kontakten.
  • Redusert mobilitet: Med giktfremgang kan det begrense mobiliteten din.
  • Generelt ubehag: Etter at den sterke smerten av et giktangrep ble redusert, kunne du føle smerte og plage ledd i flere dager eller uker senere.

Alle disse symptomene vil hjelpe legen din diagnostisere gikt.

Tilleggsinformasjon: Årsaker til GOUT »

Giktbilder

Test og diagnose av gikt

Gikt er vanligvis diagnostisert etter et akutt angrep av gikt symptomer. Mange leger vil ikke gjøre en positiv giktdiagnose til du har hatt minst to episoder av akutte symptomer.

Etter en fysisk undersøkelse og A’Anamnesis, kan legen bestille tester for å bekrefte diagnosen.

Blodanalyse av’urinsyre

Det første trinnet for å diagnostisere gikt er vanligvis en blodprøve av urinsyren. Høye nivåer av urinsyre er forbundet med gikt. Det er imidlertid viktig å merke seg at du kan ha høye nivåer av urinsyre og ikke få gikt. Også 8217; urinsyre i blodet kan være normalt under et akutt angrep. Denne testen er et godt utgangspunkt. Kan brukes til å overvåke fremdriften din i # 8217; senk nivået av urinsyre, men det er ikke diagnostisk i seg selv.

Felles aspirasjon

L’Artikulær aspirasjon er vanligvis det neste trinnet. Denne testen innebærer fjerning av en fluidprøve fra # 8217; berørt ledd og mikroskopeksamen for uratokrystaller.

X-ray

Hvis du har en vedvarende felles sykdom eller tofi under huden, og legen din mistenker kronisk gikt, kan en radiografi hjelpe med diagnosen. Dette vil vise om det er skader eller permanent skade.

Double Energy TC Scan

Denne TC-skanningen kan oppdage URATO-krystaller i A’artikulasjon. Imidlertid er det ikke brukt rutine på grunn av sine utgifter.

Ultralyd

Ultrasounds kan oppdage uratokrystaller i A’bekymret ledd. Denne diagnostiske teknikken er mer populær i Europa enn i USA.

Leger som behandler gikt

Grunnleggende Doctor

En grunnleggende lege er vanligvis legen som tar vare på gikt. De kan bestille urinsyre blodprøver, utføre artikulære ambisjoner og foreskrive legemidler for å behandle sykdom.

reumatolog

En revmatolog er en lege med spesifikk trening i behandlingen av felles sykdommer og bindevev. En revmatolog kan gi mer spesialisert behandling hvis gutten din er spesielt alvorlig eller innebærer leddskader.

Narkotika for gikt rehabiliteringer »

Tips for å holde seg frisk med gikt

Endre kostholdet ditt og noen livsvaner kan hjelpe deg med å beskytte deg mot fremtidige giktangrep. Her er noen forslag til å prøve:

  • Hold deg hydrert: Drikk rikelig med vann og andre avvikede væsker eller med svært lavt sukkerinnhold.
  • Unngå alkohol: Alkohol: Alkohol bør begrenses eller unngås hvis mulig. Nylige søk viser at øl kan øke risikoen for et giktangrep.
  • Begrens kjøttinntaket: Spise for mye kjøtt, inkludert fisk og fjærfe, kan øke nivåene av urinsyre og forårsake et giktangrep.
  • Holde en sunn kroppsvekt: Å gjøre vanlig trening og holde fast på et sunt kosthold, vil hjelpe deg med å opprettholde en sunn kroppsvekt og redusere risikoen for giktangrep.

Gikt behandling og forebygging »