Ginger for ondt i halsen: Fordeler, bruksområder og oppskrift

Beskrivelse

Ginger er A’krydret og skarp gress som brukes til matlaging og kur. Medisinsk bruk av ingefær, støttet både fra vitenskapelige studier og tradisjon, er for behandling av ondt i halsen.

Ginger kan hjelpe sår i halsen på forskjellige måter. For eksempel kan det gi smertelindring som antiinflammatorisk. Øker også L’immunitet for å bekjempe infeksjoner som forårsaker ondt i halsen.

C’Det er enda mer ingefær som kan gjøre for å lindre ondt i halsen. Denne artikkelen forklarer fordelene med ingefær å behandle og lindre ondt i halsen og hvordan du tar det.

Ginger medisinske egenskaper

Ginger inneholder bioaktive forbindelser. Bioaktive forbindelser er phytonutrients tilstede i noen matvarer som har helsepersonell. De viktigste bioaktive forbindelsene i ingefær er pepperoler og shogaoli (1, 2).

Studier viser at disse forbindelsene har antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å håndtere eller redusere risikoen for mange forhold, inkludert ondt i halsen. Imidlertid er det nødvendig med en mer kontrollert vitenskapelig forskning for å fullt ut forstå rollen som ingefær i behandling og i beroligende ondt i halsen. (3).

Det er også antatt at ingefær har antimikrobielle egenskaper som kan bidra til å bekjempe infeksjoner (bakteriell eller viral), inkludert de som forårsaker ondt i halsen (4, 5).

I en vitro-studie (i testrøret) ble det funnet at en løsning med 10% ingefærekstrakt hemmer Streptococcus mutans, Candida albicans og Enterococcus faecalis. Disse tre mikroorganismer er ofte ansvarlige for orale infeksjoner. Ytterligere søk er nødvendig for å spesifikt undersøke ingefærvirkninger på kjente bakterier og virus for å forårsake ondt i halsen (6).

Til slutt har ingefær antioksidantegenskaper. Antioksidanter kan gi beskyttende og helbredende fordeler mot sykdommer. I en studie ble det funnet at fersk ingefær gir flere antioksidant fordeler enn tørket ingefær (7, 8, 9).

Ginger har antiinflammatoriske effekter

Smerten du føler med ondt i halsen kommer fra # 8217; betennelse og kløe til halsen. Denne betennelsen kan være resultatet av kroppens immunrespons på en irriterende infeksjon eller substans, for eksempel postnasal drypp.

Ginger anti-inflammatoriske effekter kan hjelpe beroligende sår hals ved å lindre betennelsen. Forskning tyder på at ingefær kan gjøre det blokkere pro-inflammatoriske proteiner i kroppen. Disse proteinene forårsaker inflammatorisk smerte og kløe (4).

Videre viser forskning i to forskjellige studier at ingefær har hjulpet tonsillitt og faryngitt smerte i kombinasjon med andre urter. I en studie har 7 deltakere av 10 med kronisk tonsillitt sett en reduksjon i akutte tonsillitt symptomer. L’annen studie ble utført i testrør i et laboratorium, men viste lovende resultater (10, 11).

Ginger forsterker immunforsvaret

Ingefær kan bidra til å lindre ondt i halsen og forbedre gjenopprettingstider. Årsaken: Gingerforbindelser kan øke immuniteten (4).

Det meste av sår halsen er forårsaket av virus. Dette inkluderer forkjølelse, influensa og mononukleose. Narkotika for forkjølelse kan ikke drepe virus. Men Ginger kunne.

En laboratorieundersøkelse viste at ingefær har stimulert immunforsvaret til å drepe virus. Disse resultatene antyder at ingefær har potensial til å redusere sår hals, gi raskere lettelse fra symptomer og forbedre utvinningstider. Test på mennesker er nødvendig for å bekrefte disse resultatene (12).

Ginger beskytter mot patogene agenter og toksiner

Ingefær kan hjelpe sår hals å beskytte den mot bakterier, patogener og toksiner. Disse er kjent som mikrober (1. 3).

Noen av disse mikrober forårsaker sår hals. Dette inkluderer Streptococcus, som er forårsaket av bakterien Streptococcus pyogenes.

En studie sammenlignet effektiviteten av ingefærekstraktet med antibiotika på bakterier som forårsaker streptokokker. Som en del av studien ble ingefæren ekstrahert i forskjellige mengder fra roten og bladene av planten og fortynnet med vann eller etanol (14).

Løsningsmidlene oppnådd fra bladene og røttene var like effektive i # 8217; hemme bakteriene og var sammenlignbare med antibiotika. Etanolbaserte løsningsmidler var mer effektive enn vannbaserte løsningsmidler. Denne undersøkelsen ble gjort alt i testrøret. Videre forskning er nødvendig for å forstå antimikrobielle effekter av ingefær hos mennesker (14).

Hvordan ta ingefær for ondt i halsen

For å ta vare på sår halsen, kan du ta ingefær på forskjellige måter.

Rå ingefærrot

Den rå ingefærroten finner du i produktseksjonen i enkelte matbutikker. Det ser ut som en lysebrun rot og kan kjøpes i forskjellige størrelser.

For å bruke den, begynner den å fjerne den ytre overflaten som ligner barken. Du kan forsiktig gni en skje på rotflaten.

Deretter, skjær et stykke 1 cm frisk rå ingefærrot og tygger over. Det er greit å svelge roten mens du vender seg til massen, eller du kan spytte den hvis massen irriterer deg.

Tygge et stykke ingefærrot to eller tre ganger om dagen for å få lettelse.

Dette er den mest intense måten å ta ingefær på grunn av krydret varme i gresset. Kan ikke være for alle.

Ginger Candies, Chewing eller Losanga

En mindre intens måte å konsumere ingefær er sugende en ingefærpute. Du kan kjøpe dem fra din matbutikk eller lokalt apotek. De er også tilgjengelige online fra Amazon.

Les nøye instruksjonene og advarslene på pakken og følg indikasjonene knyttet til størrelsen på delen.

Også, sørg for at produktet du kjøper inneholder ekte ingefær. Den rå ingefæren er den beste.

Ingefærte

Nipper til en varm ingefærte er et populært og effektivt hjem middel for ondt i halsen. Den varme væsken kan berolige den betente halsen og teen er en enkel måte å konsumere ingefær og la den komme i kontakt med halsen.

Ingefærte er lett å forberede. Du kan også kjøpe poser med ferdigpakket ingefærte.

For å forberede ingefærte i hjemmet, legg til 2 ts (9.8 ml) fersk eller tørket ingefær i 1 kopp kokende vann. La det i infusjon i fem minutter, og filtre væsken for å eliminere ingefær før du drikker. Drikk ingefærte opp til tre ganger om dagen for lettelse.

Pulver eller krydder ingefær

Du kan bruke pulveret ingefær til å seastere måltidene dine. Powder Ginger er tilgjengelig i krydderdelen av mange dagligvarebutikker.

For å bruke den, legg til omtrent to teskjeer (9.8 ml) per måltid. Du kan legge til del’andre hvis du liker smaken. Du kan også ta 2 ts støv (9.8 ml) uten mat opp til tre ganger om dagen. Når det blandes med varmt vann, gjør det det lettere å svelge.

Du kan også erstatte pulverisert ingefær med hakket rårot som ønsket.

i ingefærpulver supplement

Ginger er tilgjengelig som et supplement i pille eller kapsel. Gingertilskuddene er produsert ved hjelp av pulverisert ingefær.

Les nøye instruksjonene på etiketten på & # 8217;. Doseringsanbefalinger på «Etiketten kan ikke være basert på studier på’mann. Den optimale dosen for kosttilskudd er ofte ukjent, og varierer avhengig av produktet som brukes i testene. Snakk med en lege eller en apotek for å bestemme den beste dosen for deg.

Hvordan skrelle ingefær

Ginger og honning for ondt i halsen

L’å legge til ingefær honning kan bidra til å myke smaken og eliminere bitt og krydder. Honning har også antimikrobielle egenskaper, så det kan gi ekstra helbredende fordeler (15).

Mange studier har utforsket de antimikrobielle fordelene med honning og har vist seg å lovere i # 8217; hemme en rekke bakterier og virus. Imidlertid har de fleste studier vært studier in vitro. Ytterligere søk er nødvendig for å støtte honningen med et bredt spektrum antimikroby (15).

En studie fant noen tester som tyder på at antimikrobielle effekter av ingefær og honning kan forbedres hvis de brukes sammen. Studien undersøkte effekten av ingefær og honning på karies som forårsaket bakterier i tennene. Resultatene var kontrasterende, men viste lovende resultater for forbedrede effekter på # 8217; inhibering av noen bakterier (16).

Ta ingefær og honning sammen i juice, bristly infusjoner eller andre oppskrifter. Du kan også legge til 1 skje (5 ml) honning til ingefæren Hot Herbal Tea.

Ting å vite før du tar ingefær

Ginger regnes som trygt for de fleste, men du kan ha en’ingefærallergi. Det er også viktig å merke seg at ingefær ikke skal brukes som en erstatning av forkjølelse for forkjølelse, berørt eller antibiotika anbefalt eller foreskrevet av legen.

Vær forsiktig når du bruker te og kosttilskudd regelmessig hvis du er gravid. Noen ganger forårsaker ingefær gastrisk ubehag. Avbryte L’Jeg bruker hvis dette skjer (17, 18).

Gingerbaserte produkter blir ikke undersøkt av FDA. Deres sikkerhet, kvalitet og renhet er ikke evaluert.

Av denne grunn anskaffet ingefærprodukter bare fra pålitelige selskaper. Søk etter kvalitetssertifiseringstetninger i USP (USA Pharmacopeia), NSF International eller Consumer Lab. Disse selene indikerer at produktene har tilfredsstilt kvalitetsstandardene for tredjeparter. (19).

Du kan også holde fast ved varemerkene som anbefales av legen din eller apoteket. Pass på at produktene du velger, inneholder ekte ingefær. (20).

Hvis du tar medisiner, snakker du alltid med legen din før du bruker ingefær eller andre kosttilskudd. Interaksjoner er mulige (18).

Bunnlinjen

Ginger kan gi lettelse til ondt i halsen. Det kan også bidra til å forhindre ondt i halsen på grunn av antioksidant og antimikrobielle egenskaper.

Kliniske studier er begrenset, men in vitro-studier viser mange løfter for medisinsk bruk av dette gresset. Ginger bør ikke brukes som en erstatning for medisiner som anbefales eller foreskrevet av legen, men kan bidra til å støtte en helhetlig behandlingsplan.

Det er mange måter å konsumere ingefær på. Opplev ulike metoder for å finne det som fungerer best for deg.