Galangal rot: Fordeler, bruksområder og bivirkninger

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Galanga Root er et krydder som opprinnelig kommer fra Sør-Asia. Det er nært knyttet til ingefær og gurkemeie og har blitt brukt i århundrer i ayurvedisk og tradisjonell kinesisk medisin (1).

Ordet Galanga refererer til roten til forskjellige planter av familien Zingiberaceae. Den mindre galanga eller alpinia officinarum, er mer vanlig brukt.

På samme måte som Ginger og Gurkemeie, kan Galanga konsumeres fersk eller tilberedt og er en «8217, lagt til populær til mange kinesiske, indonesiske, malaysiske og thailandske retter (2).

Dette krydderet brukes også til å forbedre noen lidelser, siden det antas å bidra til å behandle infeksjoner, redusere betennelse, øke mannlig fruktbarhet og til og med bekjempe ulike typer kreft.

Denne artikkelen undersøker fordelene og sikkerheten til Galanga-roten og sammenligner den med ingefær og gurkemeie.

Del på Pinterest

Potensielle fordeler

Galanga-rotet har blitt brukt i tradisjonell medisin som et middel for ulike forstyrrelser, og et økende antall vitenskapelige studier støtter disse bruksområdene.

Rik på antioksidanter

Galanga-rotet er en rik kilde til antioksidanter, fordelaktige vegetabilske forbindelser som bidrar til å bekjempe sykdommer og beskytte celler fra skadelige frie radikaler.

Det er spesielt rik på polyfenoler, en gruppe antioksidanter knyttet til helsemessige fordeler, for eksempel bedre minne og lavt blodsukkernivå og LDL-kolesterol (dårlig) (dårlig) (3, 4, 5, 6).

Det antas også at polyfenoler beskytter mot mental nedgang, type 2 diabetes og hjertesykdom. Både ingefær og gurkemeie & # 8211; To nære slektninger av Galanga Root & # 8211; De er også rike på polyfenoler og har vært forbundet med disse fordelene (7, 8, 9, 10, 11).

Imidlertid har ingen studie direkte koblet galangalroten til disse effektene, slik at ytterligere forskning er nødvendig før du kan tegne sterke konklusjoner.

Kan beskytte mot noen typer kreft

Galanga Root kan bidra til å beskytte kroppen din mot noen typer kreft.

Testede studier tyder på at den aktive forbindelsen i galangalroten, kjent som Galangina, kan drepe kreftceller eller forhindre at de sprer seg (12, 1. 3, 14, 15, 16).

Nærmere bestemt har en studie fremhevet krydretets kapasitet for å drepe to tumorceller i humant kolon. Andre studier tyder på at det kan bekjempe brystkreftceller, galle, lær og lever leger (12, 17, 18, 19, 20).

Når det er sagt, gjelder resultatene av testrørene ikke nødvendigvis for mennesker. Selv om resultatene av studien har vært lovende, er det nødvendig med videre forskning på mennesker.

Det kan øke mannlig fruktbarhet

Emerging tester tyder på at galangalroten kan øke mannlig fruktbarhet.

I et studio på dyr økes antall spermatozoer og motilitet hos rotter behandlet med Galanga Root Extract (21).

Også i et 3 måneder gammelt studio på 66 menn med lav kvalitet på sæd, L’antagelse av et daglig supplement som inneholder Galanga rot og granateple ekstrakt registrert en 62% økning i sperma motilitet, sammenlignet med en 20% økning i de av placebo-gruppen (22).

Selv om denne oppdagelsen er interessant, er det ikke klart hvis effekten skyldtes Galanga eller All & # 8217-roten; granateple frukt ekstrakt.

Flere søk er nødvendig på # 8217; mannen for å bestemme effekten av galangalroten på mannlig fruktbarhet.

Kan bekjempe betennelsen og smerten

Galanga Root kan redusere betennelsen som forårsaker sykdommen, siden den inneholder HMP, et naturlig fytokjemisk som studier på testrør og dyr har antydet, øker kraftige antiinflammatoriske egenskaper (23, 24, 25, 26).

Faktisk synes plantene i Zingiberaceae-familien, inkludert Galanga, noe som synes å redusere smerten, et vanlig symptom på betennelse (27).

For eksempel, i et 6-ukers studio på 261 personer med slitasjegikt i kneet, rapporterte 63% av de som har tatt en ingefærekstrakt og Galanga daglig en reduksjon i knæresmerter, sammenlignet med 50% av de som de tok en placebo (28).

Imidlertid er det behov for ytterligere studier på effekten av å redusere smerten i Galanga-roten, spesifiserer før du kan tegne sterke konklusjoner.

Kan beskytte mot infeksjoner

De essensielle oljene som er hentet fra Galanga-rotet, kan kjempe mot en serie mikroorganismer.

Som sådan kan Galanga-rotet forlenge levetiden til bevaring av noen matvarer. Også tillegget av fersk galangarot til oppskrifter kan redusere risikoen for Vibrosi, A’infeksjon forårsaket av forbruket av små krepsdyr (29, 30).

I tillegg antyder testrørstudier at Galanga-roten kan drepe skadelige bakterier, inkludert og. Cololi, Staphyloccocus Aureus og Salmonella Typhi, selv om effektiviteten ser ut til å variere mellom studier (4, 31, 32).

Endelig antyder noen undersøkelser at Galanga-roten kan beskytte sopp, gjær og parasitter. Men ikke alle studier enig (4, 33).

Hvordan sammenligne ingefær og gurkemeie?

Galangal er nært knyttet til ingefær og gurkemeie, og alle tre røttene kan brukes friskt eller tørket for å legge til smak i dine retter.

Gingeren tilbyr en frisk, søt, men krydret smak, mens smaken av Galanga er kortere, mer krydret og litt mer peppery. Gurkemeie har den mest skarpe og bittere smaken av de tre.

Forskningen knytter alle tre krydder til lignende helsemessige fordeler. Som Galanga-roten er ingefær og gurkemeie rik på antioksidanter og har antiinflammatoriske egenskaper som kan redusere leddstivhet og smerte (28, 34, 35, 36).

Videre inneholder alle tre krydderforbindelser som kan forhindre eller bekjempe forskjellige former for kreft (37, 38).

Imidlertid er galangalroten den eneste av de tre som har vært i stand til å potensielt øke mannlig fruktbarhet. Tvert imot må den anti-kvalme og tømmekapasiteten til ingefærmagen fortsatt være lik av Galanga-roten eller av gurkemeie (21, 22, 39, 40, 41).

Ingefær og gurkemeie har vært knyttet til en redusert risiko for type 2 diabetes og hjertesykdom, minne tap forebygging og beskyttelse mot tap knyttet til tapene alle «8217; alder i hjernefunksjoner (7, 8, 9, 10, 11).

På grunn av deres likheter kan Galanga Root tilby sammenlignbare fordeler.

Forholdsregler og bivirkninger

Galanga-rotet ble brukt i ayurvedisk og tradisjonell kinesisk medisin i århundrer og er sannsynligvis sikker på om det er forbrukes i mengdene som vanligvis finnes i mat (1).

Når det er sagt, er det begrenset informasjon om en sikker dose eller potensielle bivirkninger av forbruket i større mengder, for eksempel de som er funnet i kosttilskudd.

En studie på dyr bemerket at doser på 909 mg per pund (2000 mg per kg) kroppsvekt har forårsaket alvorlige bivirkninger, inkludert en dråpe i energinivåer, mangel på appetitt, overdreven urinering, diaré, koma og til og med døden (42).

Disse bivirkningene var fraværende ved signifikant mindre doser enn 136 mg per pund (300 mg per kg) kroppsvekt (42).

Imidlertid mangler informasjon om sikkerhet og potensielle bivirkninger av Galanga Root Supplements i mennesker.

Bunnlinjen

Galanga-roten er et krydder nært knyttet til ingefær og gurkemeie og et middel som vanligvis brukes i ayurvedisk og tradisjonell kinesisk medisin.

Det kan legge til smak, antioksidanter og antiinflammatoriske forbindelser til dine retter og kan gi en rekke helsemessige fordeler. Disse inkluderer L’økt mannlig fruktbarhet og beskyttelse mot infeksjoner og potensielt selv fra noen former for kreft.

Selv om du sannsynligvis vil måtte besøke et asiatisk eller spesialisert marked for å få hendene på den friske Galanga-roten, er tørkede skiver og hakket støv allment tilgjengelige, inkludert på nett.

Alt i alt er dette krydderet verdt å legge til oppskriftene dine.