Brystkreft diett: mat mat, mat å unngå og mer

Beskrivelse

Kvalme, oppkast og munnsår er alle vanlige bivirkninger av brystkreftbehandling. Når du føler deg syk i magen og munnen gjør vondt, kan du begynne å frykte måltidene nå.

Men etter et balansert kosthold er spesielt viktig når du har brystkreft. Riktig ernæring hjelper kroppen din å helbrede fra behandlingen. Spis godt vil holde deg med en sunn vekt og vil bidra til å bevare muskelstyrken.

Hvis du har problemer med å spise nok, bruk disse forslagene til å legge til mer næring til ditt daglige kosthold.

Mat mat

Noen mat valg er bedre enn andre for folk med brystkreft. Her er en rask guide.

 • Frukt og grønnsaker. Fargede frukter og grønnsaker er rike på næringsstoffer for planter som kalles fytokjemikalier. Cruciferous grønnsaker som brokkoli, blomkål, kål og brusselspirer kan velges spesielt bra fordi de har anti-strengegenskaper. Selv bær, epler, hvitløk, tomater og gulrøtter er gunstige valg. Prøv å spise minst fem porsjoner frukt og grønnsaker om dagen.
 • Helkorn. Hele hvetebrød, havregryn, quinoa og andre hele korn er rike på fiber. Å spise mer fiber kan hjelpe deg med å unngå forstoppelse at noen anticancer-stoffer kan forårsake. Prøv å spise minst 25 til 30 gram av fiber om dagen.
 • Linser og bønner. Disse belgfruktene er rike på proteiner og dårlig fett.
 • Protein. Velg kilder til sunne proteiner, som vil hjelpe deg med å holde kroppen sterk. Eksempler inkluderer lærfri kylling og kalkunbryst og fettfisk som tunfisk og laks. Du kan også få proteiner fra ikke-dyrkilder som tofu og valnøtter.

Mat å unngå

D’En annen del, det er noen typer matvarer du bør vurdere å begrense eller helt unngå. Dette inkluderer:

 • Rik fett kjøtt og meieriprodukter. Disse matene er rike på usunn mettet fett. Begrenser fett rødt kjøtt (burgere, organer), helmelk, smør og krem.
 • Alkohol. Øl, vin og likører kan samhandle med anticancer-stoffene du tar. Drikke alkohol er også en risikofaktor For utvikling av brystkreft.
 • Desserter. Kjeks, kaker, candies, brus og andre sukkerkaker forårsaker vektøkning. De vil også forlate mindre plass i sunn mat diett.
 • Lite kokte matvarer. Behandlinger mot kreft kan redusere antall hvite blodlegemer. Uten nok av disse cellene som kjemper immunforsvaret, er kroppen din mer sårbar for infeksjoner. Unngå rå matvarer som sushi og østers under behandling. Kok alle kjøtt, fisk og fjærfe i en sikker temperatur før du spiser dem.

Keto diett

Hvis du har lest noe om brystkreft, kan du ha uovertruffen i nettbaserte historier som hevder at en diett eller en andre kan ta vare på. Feil disse svært overdrevne utsagnene.

Noen typer matplaner, som for eksempel Middelhavet eller lavt fett & # 8211 diett; kan bidra til å forbedre prospekter for noen kreft. En studie Han koblet et fettfattig kosthold for bedre sannsynlighet for overlevelse etter en diagnose av brystkreft.

Tvert imot er det ketogene dietten et høyt fettprogram og lavt karbohydratinnhold som har fått ny popularitet. Drastisk redusere karbohydrater for å sette kroppen din i en ketosens tilstand, hvor han er tvunget til å forbrenne lagrede fettstoffer for å produsere energi.

Selv om A få studier De viste at det ketogene dietten er lovende for noen typer kreft, det har ikke vist seg at det foreslår brystkreft. Og kan endre den kjemiske balansen i kroppen din, som kan være risikabelt.

Eventuelle diett du føler bør inneholde en sunn balanse mellom næringsstoffer, proteiner, kalorier og fettstoffer. Gå for mye til ekstreme kan være farlig. Før du prøver et nytt kosthold, må du sjekke med dieter og lege for å sikre at det er trygt for deg.

Vegetabilsk-basert diett

Et vegetabilsk-basert diett betyr at du spiser hovedsakelig matvarer som frukt, grønnsaker, frokostblandinger, valnøtter og frø. Dette ligner på en vegetarisk eller vegansk diett, men mange som følger vegetabilske dietter, spiser fortsatt animalske produkter. Men de begrenser rekruttering.

L’American Institute for Cancer Research anbefale Etter et vegetabilsk-basert kosthold for kreftforebygging. Deres forskning viser at selv kreftoverlevende kan dra nytte av denne dietten. Denne dietten lar deg motta fibre, vitaminer, mineraler og fytokjemiske stoffer fra vegetabilske matvarer, mens du også får proteiner og næringsstoffer fra animalske produkter.

Prøv å fylle de to tredjedeler av tallerkenen med vegetabilsk mat og en tredjedel med fisk, fjærfe, kjøtt- eller meieriprodukter. Prøv å unngå eller begrense rødt kjøtt og kjøttarbeid.

Fordeler med sunn mat

Å spise et sunt kosthold er nyttig hvis du bor sammen med brystkreft, spesielt under og etter behandling av kreft. God ernæring holder kroppen din sunn og sterk og hjelper deg å føle deg bedre raskere.

Et sunt kosthold kan hjelpe deg:

 • Hold en sunn kroppsvekt
 • Hold kroppsvev sunt
 • Redusere symptomene på kreft og bivirkninger av behandlingen
 • Hold immunforsvaret sterkt
 • Hold din styrke og redusere tretthet
 • Forbedre kvaliteten på livet ditt

Forslag til sunn mat

Symptomene på brystkreft og bivirkningene av behandling kan få deg til å føle deg så ille for matlaging, planløsning eller spise hvordan du normalt gjør. Her er noen forslag til å gjøre det lettere å spise sunt.

Reduser størrelsen på måltidene dine

Kvalme, hevelse og forstoppelse kan gjøre det vanskelig å spise tre rikelig måltider om dagen. For å få kaloriene du trenger, spis mindre porsjoner fem eller seks ganger om dagen. Legg til snacks som frokostblandinger, yoghurt og peanøttsmør på kjeks eller epler.

Møt en registrert dietitian

En dietitian kan hjelpe deg med å designe en sunn matplan som passer til dine matpreferanser og dine ernæringsmessige behov. De kan også lære deg hvordan du håndterer bivirkningene av kreftbehandling som kvalme for å kunne følge et mer balansert kosthold.

Hvis du kan, jobbe med en dieter opplevd i behandlingen av mennesker med brystkreft. Spør din onkolog eller sykepleier om å anbefale noen.

Bruk forskjellige verktøy

Noen ganger kjemoterapi kan gi en dårlig smak i munnen som gir mat en ubehagelig smak. Noen matvarer, som kjøtt, kan ta en metallsmak.

For å forbedre smaken av maten din, unngå metallredskaper og kjøkkenutstyr. Bruk i stedet plast bestikk og kokker med gryter og glass panner.

Planlegge og forberede måltider på forhånd

Behandlingen av kreft kan okkupere mye av dagen og få deg til å føle deg utmattet. Forberedelse av måltider kan hjelpe deg med å spise lettere. Også, hvis du forbereder de tidlige måltidene, er det mer sannsynlig å ta deg til en sunn matplan.

Lag et matprogram for hele uken. Be din diettist å gi deg råd om sunne oppskrifter og mot kreft eller å finne forslag gjennom organisasjoner som American Cancer Society.

Kjøkken måltider av A’hele uken i helgen når du har mer tid. Hvis du er for trøtt for matlaging eller ikke kan stå det, lukter du, spør en venn eller i forhold til å tilberede måltider for deg.

Legg til mer væske

Hvis munnen din er så ille å spise faste matvarer, matet med væsker. Drikk smoothies eller næringsstoffer.

Videre kan bivirkningene av behandling som oppkast og diaré dehydrere. Prøv å drikke i det minste Fra 2 til 3 liter av vann, fruktjuicer og andre koffeindrikker hver dag. Hvis du føler deg syk, drikk en urtete med ingefær eller peppermynte for å roe magen.

Ta bort

Spis et næringsrikt kosthold når du har brystkreft har mange helsemessige fordeler. Ikke bare kan du føle deg bedre raskere, men kan styrke immunforsvaret ditt og holde deg stramt. Hvis du tenker på å prøve et nytt kosthold eller du har problemer med å følge en sunn matplan, snakk med legen din eller en dietiker.

Det kan også være nyttig å kontakte andre for å motta støtte. Vår gratis app, brystkreft Healthline, setter deg i kontakt med tusenvis av andre kvinner som sameksisterer med brystkreft. Angi diettspørsmål og still råd til kvinner som får det. Last ned L’app for iPhone eller Android.