22 ting å vite for å skape den beste omsorgsrutinen for hårtypen din

Del på Pinterest

Å gå inn i en rutine for hårpleie er hvordan man skal gjennomføre en hudpleie. Når du finner det som fungerer for deg, kommer du sjelden bort.

Men prøven for å finne at rutinen kan virke litt og # 8216; skremmende, spesielt når det er mange alternativer for folk med samme type hår.

Her er en sammenbrudd av alt du trenger å vite for å finne ritualen for hårpleie som er for deg.

Din individuelle rutine er til slutt avhengig av noen faktorer

Fra følelsen av håret ditt til favorittstilene dine, vil disse elementene endre rutinen du vil ende opp med å velge.

Din struktur eller type naturlig hår

Typer av hår har en tendens til å være bra, tykk eller grov og fall i en av de fire kategoriene:

 • rett
 • bølgepapp
 • krøllete
 • eksentrisk

Alle har sine positive og negative sider. For eksempel virker det rette håret vanligvis og føler seg ubarmhjertig Raskere enn krøllete hår På grunn av’olje som raskt strømmer langs hårakselen.

Hvis håret ditt har blitt bleket, farget eller behandlet kjemisk

Hvis håret ditt har kommet i kontakt med fargestoffer, blekemiddel eller kjemikalier, må du kanskje tenke mer intensivt på din rutine.

Vi anbefaler folk med farget hår for ikke å vaske dem hver dag for å hindre Prematur farge fading og tørrhet.

Og bleket hår kan trenge det Ekstra næring I form av balsam eller hårmasker.

Hvordan vil du ta med håret ditt hver dag

Du liker jevnt hår? Krølle ham? La det være helt naturlig?

Det er en’En annen ting du må vurdere, spesielt hvis du er en fan av’bruk av skadelige varmeverktøy.

Hvis du har spesifikke tvil du vil møte

Det er normalt å finne problematisk minst ett aspekt av håret ditt, enten det er frizz, skakket hodebunn eller tørket og skadet låser.

Vet hva som er problemet er halvparten av oppgaven. Resten er å finne den beste løsningen.

Men hver rutine deler noen grunnleggende komponenter

Selv om håret ditt og dine bekymringer noen ganger hårpleie rutinen, er det noen grunnleggende trinn som hver person kan dra nytte av.

Å vaske

Rengjøring er en balanse mellom fjerning av ting som Døde hud og produktresterUten å frata håret av sine naturlige oljer.

Uten en god vask, akkumulerer sebum, forlater uønsket greasiness.

Så den døde huden hvis den ikke er fjernet. Huden fornyes ca 28 dagerOg dette kan være tydelig hvis håret ikke er rent.

Og hvis du er en lidenskapelig svømmer, vil du ikke forlate klor på tråder. Lengre er det, mer tid må stripe hennes naturlige elementer hår og forårsake skade.

Tilstand

Balmer har et myriade av fordeler. Hovedet er fuktighetsgivende, men andre inkluderer intricant, glans og reduksjon av frizz;.

L’hovedbestanddelen i en balsam kalles a kationisk overflateaktivt middel.

Når håret er vått, stikker dette til dem, og belegger strengene for å reintegrere fuktigheten som sjampoen kan ha fjernet.

Hydrat og forsegling

For å legge til ytterligere hårhydrering, vil du kanskje ta en tofaset prosess kjent som hydrater og forsegling.

Dette kan være spesielt nyttig for frizzy eller frizzy hår som pleier å være bøtter.

L’Lens er tett fuktighet, ikke blokkere tørrhet, ved hjelp av fuktighetsgivende produkt og en tetningsmasseolje.

Disentangle

District er viktig for å stoppe pause og forenkle livet ditt.

Men du må bruke det riktige verktøyet, som en stor tenner, for å unngå å rive håret ved en feil.

Avhengig av typen hår, kan det være nødvendig å forvride hver dag eller mye mindre ofte.

Stil og beskyttelse

Takket være en serie verktøy og triks som voluminerende og gel, kan du modellere håret ditt praktisk som du foretrekker.

Men hvis du er en fan av oppvarmede verktøy, må du beskytte disse ledningene med en beskyttende spray mot varme.

Spot-Treat

Behandling av hår betyr ganske enkelt å velge A’bestemt område som irriterer deg og gjør noe for å fikse det.

For eksempel er du lei av hvordan frost håret ditt er, så prøv en proteinbehandling.

Eller du la merke til at hodebunnen føles veldig tørr, og deretter påfør et super næringsrikt produkt designet for det området.

Produktene og verktøyene som brukes i hver fase varierer sterkt

Selv om de fleste er religiøst til de forrige trinnene, er det ikke noe produkt eller et fast verktøy som du må holde fast på.

I stedet, eksperimenter for å finne de som jobber for deg.

Vaskemiddel og kondisjonering

 • Lightening sjampo. En sjampo med dyp handling, arbeider lysformulene for å fjerne hårakkumulasjonen. Begrens bruken på omtrent en gang i måneden, siden de kan fjerne naturlige oljer.
 • «Daglig» sjampo. Brukes til vanlig vask, trenger du kanskje ikke å bruke denne sjampoen hver dag som foreslår navnet, men hver gang håret ditt trenger god rengjøring.
 • «Daglig» eller skyll balsam. Det er sannsynlig at balmen du bruker mer, er den som skyller etter et par minutter. Det er bedre å bruke det til sentrum og på slutten, siden rotapplikasjonen kan forårsake en fettete hodebunn.
 • Forlatt balsam. Med denne typen balsam gjelder den det på samme måte, men skyller ikke. Dette gir et større nivå av næring.
 • Dyp balsam. For en’enda større hydrering, prøv en dyp balsam. Utmerket For utsatt for tørrhet er disse balmene designet for å bli igjen lenger.

Fuktighetsgivende og tetningsmasse

 • Hårkarsjon. Når håret har blitt renset og betinget, kan en krembasert lotion tilby en’ytterligere beskyttelse mot pauser og tørrhet. Det gir også et lys og ikke-stivt grep.
 • Olje. Når det gjelder olje, litt og det gjøres mye. Forbedre naturlige oljer i håret ditt, blokkerer fuktighet og forsterker tråder.

ødelegge

 • Hår kam. Våt hårkanne slå opp Når børstet, selv om dette ikke gjelder for strukturert eller strengt krøllete hårtyper. En stor tenner kam kan være en «8217; alternativ mindre skadelig.
 • Børste. Det finnes forskjellige typer børster. Noen finner at børstene er for harde for håret, og deretter velge en plastversjon. Prøv å ikke pusse håret ditt også. Det er vanligvis tilstrekkelig en gang om dagen.
 • Sprøyte. Hvis du skjønner at du drysser tårer under børsting eller frisyre, gjelder den først en ødeleggende spray.
 • Serum. En rikere måte å håndtere disse noderen, kan et distrikts serum ytterligere påvirke håret og gjøre dem mykere slik at kammen blir tatt bort uten problemer.

Styling og beskyttelse

 • Mousse. Det ser super retro, men den moderne mousse legger til konsistens og volum til håret og kan til og med forbedre krøllene. Videre forlater det ikke en klebrig eller grumøs følelse.
 • Voks. Et tettereprodukt, hårvoks gir mer forsegling mens du øker glansen. Videre bør det ikke forlate de stive låsene.
 • Salve. For et varig og super strålende aspekt, velger du salven. Dette produktet for styling skal brukes på vått hår, siden det ikke tørker, og etterlater en elegant finalen.
 • Gel. Stylinggelen kan gi håret noe, fra en lettvekt til en super sterk, avhengig av produktet du bruker. Alle geler gir imidlertid en åpenbar konsistens og glans.
 • Tørr sjampo. Hvis håret ditt blir raskt nok, men du vil ikke vaske dem hver dag, kan det eliminere den uønskede oljens tørr sjampo. Men det har en tendens til å samle seg i hodebunnen, så prøv å ikke bruke den for mye.
 • Volum. Håret ser mykt ut? Volumisene hevder håret fra hodet for å få deg til å se mer tykk ut mens du gjenstår lys.
 • Texturizer. Denne kategorien kan inkludere alt, fra saltvannsprayer til krøllete deficrikes, og er designet for å legge til tekstur til hår og bevare stil.
 • Polert serum eller spray. Disse produktene sitter på håroverflaten, noe som gir et glatt og skinnende utseende. Påfør fra endene til senteret.
 • Spray for hår. Dagens hårspray er tilgjengelig på ulike tetningsstyrker og kan til og med sikte på problemer som den krefterte effekten. I motsetning til de siste årene, forlater de ikke håret stivt.
 • Beskyttende varmeespray. Enten du bruker en hårføner, en krølleplate eller jern, må du beskytte disse ledningene. Disse sprayene Skape en barriere For å unngå ekstreme varmeeksponering.

Behandlinger

 • Hodebunnsbehandling. Exfoliating hodebunnsbehandling kan låse opp follikler, stimulere sirkulasjon for vekstOg rolige problemer som kløe. Bruk en eller to eller to ganger i måneden.
 • Proteinbehandling. CRESPI eller ødelagt hår kan kreve en ekstra proteindose. Disse månedlige behandlingene fyller kutikulene, forsterker og utjevner tråder.
 • Målrettet maske. Ofte infundert med næringsrike ingredienser, har hårmasker en tendens til å bli igjen i flere minutter for å rekonstituere dypt hår og fikse tørr, doble spikes eller pannekaker.

Rekkefølgen av rutinen er viktig og konsistensen er nøkkelen

Du vil ikke ha eksepsjonelle resultater fra # 8217; i dag i morgen, selv om effektene av masker og noen stylingprodukter kan være umiddelbart åpenbare.

Det tar tid fordi håret ditt blir vant til nye produkter. I noen tilfeller kan det være en uke.

Men tørket eller skadet hår kan ta minst en måned for å samle frukt.

Sjampo, balsam og ethvert produkt i dusjen må påføres først, etterfulgt av beskyttelse mot varme, en volumisering eller en mousse og et strålende serum.

Slik at du kan tørke og forme håret ditt, fikse dem med en gel (eller et lignende produkt) og et hårlakk.

Pass på at produktet ditt for endelig styling er en som holder fuktighet og bidrar til å holde håret ditt sunt.

Men med hensyn til bruksfrekvensen er det bedre å konsultere en profesjonell

Det er ingen stive regler for hvor ofte du bør bruke hvert produkt.

Noen mennesker vasker håret tre ganger i uken, mens andre rydder opp en gang i uken. Og noen gjør det enda mindre.

I tvilstilfeller, spør et hår profesjonelt en personlig konsulenttjeneste rettet mot produktene du bruker og behovene til håret ditt.

Dine individuelle hårbehov vil forandre seg naturlig over tid

Det sies at håret endrer konsistens hvert år 7. I motsetning til de fleste elementer som sirkulerer på Internett, har dette et element av sannhet bak dem.

Håret vokser i bunter og disse bjelkene starter igjen hvert 7. år.

Over tid, Mindre ledninger vises, Med konsekvent tynning, svakere hår ofte forbundet med aldring.

Hormoner kan også endre håret.

Under graviditeten kan det for eksempel øke østrogenivåene Sakte hårtap, som resulterer i tykkere og skinnende hår.

Når nivåene av disse typer hormoner reduseres, kan hårtap forekomme. Overgangsalder, for eksempel, er ofte knyttet til slike hårproblemer.

Legg merke til disse endringene og reagere hensiktsmessig kan holde håret ditt sunt.

En god praktisk regel er å bytte ut produktene når sesongene endres

Du må kanskje også endre rutinen i enkelte deler av året;.

Når vintermånedene kommer, må mange velge produkter med ekstra fuktighetsgivende egenskaper. De tette kremer er også foretrukket.

Men i den heteste sommersesongen kan du velge lettere formler for å hjelpe håret til å holde seg elastisk foran fuktighet.

Noen forslag og generelle triks til fordel for alle hårtyper

Til slutt er det verdt å vite noen nyttige ting som gjelder for enhver hårkonsistens og bekymring.

Få regelmessige finish

Hvis håret ditt ser usunn ut, kan det være fordi de trenger et kutt.

Skjære håret hver 6-8 uker anses å være nyttig for å redusere brudd, dobbelt tips og vekst.

Bruk varmt vann, ikke varmt

Farging hår i varmt vann kan tørke dem og, hvis farget, kan raskt fade fargen.

Du trenger ikke å tåle en dusj eller et frostet bad. Pass i stedet ALLE’varmt vann.

Pass på at du tar disse næringsstoffene i kostholdet ditt

Dietten din kan også være til nytte for håret ditt.

Proteiner, også kjent som bestanddelte hårelementer, vil bare komme til håret hvis de blir brukt nok.

Hvis du savner deg, vent på å legge merke til skjørhet og tørrhet.

Iron er også en «8217; viktig kilde til livet for hår. Når kroppen ikke har nok, hårvekst Det kan bli påvirket.

Selv vitaminer A og C fortjener oppmerksomhet. Den første er nødvendig Produsere naturlige håroljer, Mens den andre Hjelpe produksjonen av kollagen, Dermed styrker håret.

Og ikke glem omega-3 fettsyrer. Disse er nødvendige for hydrering og generell helse i hodebunnen.

Vær naturlig hvor mulig

La håret puste kan mirakler. Dette kan føre til begrensning av # 8217; varmebruk, slik at den tørker til luften og unngår plater og krølling.

Selv sette håret i en smal hestehale kan Spenninger, Så la ham senke for å stoppe skuddet.

Og hvis du ikke trenger å bruke et stylingprodukt, ikke bruk det. På denne måten vil jeg redusere residuet akkumulering.

Bunnlinjen

Etablering av en hårpleie rutine kan ta noen dager, om ikke noen få uker.

Men en gang løst, er du på riktig måte for å få håret du fortjener.

Lauren Sharkey er journalist og forfatter som spesialiserer seg på feminine problemer. Når det ikke prøver å finne ut en måte å forvise migrene, kan det bli funnet å finne svar på dine spørsmål om helse lurking. Han skrev også en bok som han vogner de unge aktivistene rundt om i verden, og bygger for tiden et fellesskap av slike motstandsdyktige. Ta det Twitter.