Forstå remisjonen av Crohn og tilbakefallssyklusen

Crohns sykdom er en lidelse som forårsaker irritasjon og hevelse i foringen av fordøyelseskanalen (også kalt mage-tarmkanal eller mage-tarmkanal). L’betennelse i Crohns sykdom kan forekomme hvor som helst langs fordøyelseskanalen.

Det treffer vanligvis enden av seniortarmen (L’ileo) og # 8217; begynnelsen av tykktarmen.

Crohn er en kronisk sykdom, så de fleste vil oppleve symptomer på alternative faser for livet. Periodene der symptomer vises, kalles repercussions. Perioder uten symptomer kalles tilbakemeldinger.

Fortsett å lese for å lære mer om remisjonen av Crohns sykdom og tilbakefallssyklusen.

Remisjon

L’Hovedformålet med behandlingen av Crohns sykdom er å nå og opprettholde remisjon. Dette er når symptomene forbedres eller forsvinner helt. Legene har forskjellige definisjoner for remisjon og forskjellige måter å beskrive det på.

Husker kan bety forskjellige ting basert på parametrene som brukes til å beskrive den. Husk typer inkluderer:

Klinisk remisjon

Dette er begrepet som legen vanligvis vil bruke til å beskrive din remisjon. Det betyr at symptomene dine har forbedret eller forsvunnet. Likevel kan du fortsatt ha en betennelse på 8217; betennelse i mage-tarmkanalen.

Endoskopisk remisjon

Dette betyr at det ikke er noen betennelsestester på tester som koloskopi eller sigmoidoskopi.

Denne typen remisjon er vanskeligere å oppnå enn den kliniske remisjonen, men er målet med behandlingen fordi det betyr at skaden på mage-tarmkanalen stoppet.

Radiografisk remisjon

Det er ingen tegn på betennelse på en magnetisk resonans eller andre avbildningsskanninger av mage-tarmkanalen.

Histologisk remisjon

Selv om det ikke er en avtalt definisjon for denne typen remisjon, refererer det generelt til redusert betennelse og helbredelse i belegget av mage-tarmkanalen.

Normal betennelsesmarkører

Blod og avføring eksamener viser ikke tegn på betennelse.

Symptomer

Symptomer som magesmerter, diaré og blodige avføring skal bli milde eller forsvinne når du er i remisjon.

Varighet

Husk perioder kan vare noen måneder til flere år. Likevel kommer symptomene vanligvis til et bestemt punkt.

Terapi

Å være i remisjon betyr ikke at du bør avbryte behandlingen. Fortsett å ta medikamentet kan bidra til å forhindre en ny forverring av symptomer og komplikasjoner.

Narkotika som brukes til å opprettholde remisjon inkluderer:

 • Aminosaliclati (5-asa) som sulfasalazin (Azulfidin). Disse stoffene blokkerer noen veier for å redusere betennelsen i jakken på # 8217;.
 • Immunomodulatorer som L’Azathioprina (Azasan). Disse stoffene reduserer responsen til immunsystemet for å stoppe betennelsen. Du kan ta en av disse stoffene hvis Aminosaliclati ikke fungerte for deg.

Kosthold

Noen dietter har blitt foreslått for å opprettholde remisjon:

 • Glutenfri diett. Gluten er et protein tilstede i korn som korn, bygg og rug. Noen mennesker med Crohns sykdom tror at eliminering av gluten fra deres kostholdshjelpemidler med symptomer.
 • Dårlig fiber diett. Reduser fiberrike matvarer som helkorn, valnøtter og popcorn kan lindre symptomer som mage smerte og løse intestinale bevegelser.
 • Lav fodmap diett. FODMAP er en snarvei for fem sukkerarter som tarmen din ikke kan absorbere godt. Du vil finne dem i matvarer som inneholder naturlige sukkerarter som sorbitol og xylitol, så vel som i kikærter, linser, i # 8217; hvitløk og korn.
 • Lavt innhold diett av rødt kjøtt. Noen mennesker finner at når de reduserer biffen og det andre røde kjøttet, samt lunsjkjøtt, pølser og bacon, ikke får så mye raketter.
 • Middelhavet diett. Denne dietten er rik på frukt, grønnsaker, fisk, olje d’oliven og melkebunn av fett og dårlig rødt kjøtt.
 • Spesifikt kosthold basert på karbohydrater. Denne dietten eliminerer noen sukkerarter, fibre og noen kornblandinger.

Så langt har ingen av disse diettene vist seg å opprettholde remisjon, men kan jobbe for noen mennesker. Snakk med legen din eller en diettist før du endrer måten du spiser.

Tilbakefall

Selv med behandling, vil folk med Crohns sykdom trolig oppleve rehabilitering eller tidsperioder der symptomene på sykdommen er aktive.

Det er ikke alltid mulig å vite hva som forårsaker en flare. Raketer kan også oppstå mens du tar medisiner som foreskrevet.

Forebygging

Noen faktorer har en tendens til å utløse raketter. Her er noen ting du kan gjøre for å unngå retur av symptomene dine:

 • Sjekk stresset. Stressende situasjoner eller sterke følelser kan føre til flammer. Det er umulig å slette alle hendelsene som produserer stress i livet ditt, men du kan bruke avslapningsteknikker som dyp pust og meditasjon for å endre måten kroppen din reagerer på stressende situasjoner.
 • Ta alle stoffene dine. Mange mennesker med Crohns sykdom tar av medisiner på daglig basis, selv i perioder med remisjon. Det er ikke uvanlig å miste noen doser med narkotika, men lange perioder med ikke-ansettelsesforeskelige legemidler kan føre til rehabilitering.
 • Unngå ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans). Noen vanlige stoffer, inkludert aspirin, naproxens (alevers) og ibuprofen (Motrin, Advil), utløsende faktorer er mulige for raketter.
 • Begrense antibiotika. L’Bruk av antibiotika kan forårsake endringer i bakterier som normalt bor i # 8217; tarmene. Dette kan føre til betennelse og re-oppkjøp av symptomer hos noen mennesker med Crohn.
 • Ikke røyking. Folk som røyker har en tendens til å ha flere raketter enn ikke-røykere.
 • Se på kostholdet ditt. Noen mennesker har utveksling utløst av diett. Ingen type mat forverrer symptomene i noen med Crohn. Hold en matdagbok for å identifisere eventuelle utløsende faktorer kan hjelpe deg med å forstå hvordan kostholdet ditt refererer til symptomene dine.

Symptomer

Symptomene på et tilbakefall kan variere fra små kramper og diaré til sterk magesmerter eller tarmblokker. Du kan ha de samme typene fordøyelsesproblemer du hadde når du har blitt diagnostisert med første gang, eller du kan ha nye symptomer.

Typiske symptomer under en bluss inkluderer:

 • diaré
 • Hyppige intestinale bevegelser
 • Blod i avføringen
 • bellyache
 • Kvalme og oppkast
 • Vekttap

Varighet

Rehancies av symptomene kan vare i uker til måneder.

Behandling

Det er to hovedtyper av behandling for Crohns sykdom: narkotika og kirurgi.

Medisinering

De fleste stoffer for Crohns sykdom tar sikte på å redusere betennelse i mage-tarmkanalen. Noen stoffer håndterer raketter, mens andre bidrar til å holde Crohn i remisjon når symptomene har forsvunnet.

De vanligste stoffene som brukes til å behandle Crohn inkluderer:

 • Aminosaliklater. Disse stoffene bidrar til å redusere betennelse. De jobber godt for mild til moderate sykdommer og for å hindre konsekvenser. De er mer effektive for Crohns sykdom som ligger i tykktarmen.
 • Kortikosteroider. Disse er kraftige antiinflammatoriske stoffer. Bidra til å administrere raketter, men er konstruert for å bare brukes på kort sikt på grunn av risikoen for bivirkninger som vektøkning, svinger D’humør og svekkede bein.
 • Immunmodulatorer. Disse stoffene demper responsen til immunsystemet for å redusere betennelsen. Legen din kan anbefale et av disse stoffene hvis aminosaliklater ikke fungerte for deg.
 • Organiske stoffer. Denne nye gruppen medisiner retter seg mot noen kroppsproteiner som forårsaker betennelse. Den biologiske kommer som en injeksjon eller en infusjon på 8217; infusjon som er oppnådd under huden.
 • Antibiotika. Disse stoffene bidrar til å forhindre og behandle infeksjoner i mage-tarmkanalen.

Kirurgi

Kirurgi er et alternativ, men det er vanligvis reservert for folk som ikke forbedrer medisiner eller slutter å svare. Så langt som 75 prosent av folk med Crohns sykdom på slutten trenger kirurgi.

Kirurgi kan brukes til å åpne en del av # 8217; tarmene som har blitt blokkert. Det kan også brukes til å fjerne en skadet del av tarmen. Noen forskjellige typer kirurgi avtale med Crohns sykdom:

 • Reseksjonen fjerner bare den skadede delen av # 8217; tarmene.
 • ProCToColektomi fjerner det skadede kolon og endetarm.
 • Colectomy fjerner tykktarmen.
 • RE-fjerningen av fistelen behandler en unormal tunnel som danner mellom to områder av # 8217; tarmene eller mellom tarmen og et annet organ som endetarm og skjeden.
 • Drenering av # 8217; abscess fjerner A’unormal samling av pus som har akkumulert i magen.
 • Stenoplasty utvider en del av’smal eller låst tarm.

Kirurgi bryr seg ikke om Crohns sykdom, men kan lindre symptomene og bidra til å forbedre livskvaliteten.

L & # 8217;

Crohns sykdom kan være uforutsigbar og er ikke det samme for alle. Din tilbakefallssyklus og remisjon vil variere avhengig av symptomene og miljøutløsende faktorer.

Samarbeide med legen din for å hindre konsekvenser og administrere dem når de oppstår.