Hvordan ketogen diett fungerer for type 2 diabetes

Hva er keto dietten?

Spesielle dietter for type 2 diabetes fokuserer ofte på vekttap, så det kan virke som folkemengden som et fettrikt kosthold er et alternativ for «8217. Det ketogene dietten (keto), rik på fett og dårlig karbohydrater, kan potensielt endre måten kroppen din lagrer og bruker energi, lindrer diabetes symptomer.

Med keto dietten, konverterer kroppen din fett, i stedet for sukker, i energi. Kostholdet ble opprettet i 1924 som behandling for epilepsi, men effekten av denne matmodellen studerer også for type 2 diabetes.

Det ketogene dietten kan forbedre glukosenivået (sukker) i blodet, og reduserer også behovet for insulin. Men dietten innebærer risiko. Pass på at du diskuterer med legen din før du tar med drastiske endringer i kostholdet.

Forstå & # 8220; høyt fettinnhold & # 8221; I det ketogene dietten

Mange mennesker med type 2 diabetes er overvektige, så en diett rik på fett kan virke unødvendig.

L’Målet med det ketogene dietten er at kroppen bruker fett for å produsere energi i stedet for karbohydrater eller glukose. Med keto dietten, få mesteparten av energien din fra fett, med svært lite kosthold fra karbohydrater.

Men det ketogene dietten betyr ikke at du skal fylle opp med mettet fett. Sunn fett er nøkkelen til å støtte generell helse. Noen sunne matvarer som vanligvis blir konsumert i det ketogene dietten, inkluderer:

 • egg
 • Fisk som laks
 • ricotta-ost
 • Avokado
 • oliven og olje d’oliven
 • Valnøtter og valnøtter smør
 • frø

Effekter på glykemi

Det ketogene dietten har potensial til å redusere blodsukkernivået. Ledelsen av’karbohydratinntak anbefales ofte for personer med type 2 diabetes fordi karbohydrater blir til sukker og i store mengder, kan forårsake topper av blodsukker.

Imidlertid bør karbohydratstelling bestemmes på en individuell base med legenes hjelp.

Hvis du allerede har et høyt nivå av glukose i blodet, kan det være farlig å spise for mange karbohydrater. Beveger fett oppmerksomheten, noen mennesker opplever en reduksjon i blodsukkeret.

Atkins diett og diabetes

Atkins dietten er en av de mest kjente lavkarbohydratdietene og høyt proteininnhold som ofte er forbundet med keto dietten. Imidlertid har de to diettene noen viktige forskjeller.

Dr. Robert C. Atkins opprettet Atkins dietten gjennom årene og # 8216; 1970. Det er ofte fremmet som en måte å miste vekt på som også kontrollerer mange helseproblemer, inkludert type 2 diabetes.

Selv om overskytende karbohydrater er et sunt skritt, er det ikke klart hvis dette dietten alene kan hjelpe diabetes. Det vekttap av noe slag er gunstig for diabetes og høyt blodsukkernivå, enten det er Atkins dietten eller et annet program.

I motsetning til Cheto dietten, støtter Atkins dietten ikke nødvendigvis en økning i fettforbruket. Du kan imidlertid øke fettinntaket ved å begrense karbohydrater og spise mer animalske protein.

De potensielle ulempene er like.

Bortsett fra et høyt bidrag av mettet fett, C’Det er muligheten for at et lavt blodsukkernivå, eller hypoglykemi, for mye karbohydratgrenser. Dette gjelder spesielt hvis du tar medisiner som øker insulinnivåene i kroppen og ikke endrer dosen.

Redusere karbohydrater i Atkins dietten kan potensielt hjelpe vekttap og hjelpe deg med å kontrollere diabetes symptomer. Imidlertid er det ingen tilstrekkelige studier for å foreslå at Atkins og Diabetes Control går hånd i hånden.

Potensielle farer

Endre kroppens primære energikilde fra fettkarbohydrater forårsaker en økning i blodetoner. Denne & # 8220; mat ketosis & # 8221; Det er forskjellig fra ketoacidose, som er en ekstremt farlig tilstand.

Når du har for mange ketoner, kan du være i fare for å utvikle diabetisk ketoacidose (DKA). DKA er mer utbredt i type 1 diabetes når glukose i blodet er for høyt og kan skyldes mangel på insulin. Selv om sjeldne, er DKA mulig i type 2 diabetes hvis ketonene er for høye. Være syk Under et lavt karbohydrat diett Det kan også øke risikoen for DKA.

Hvis du følger det ketogene dietten, må du sørge for at du tester blodsukkernivået i løpet av dagen for å sikre at de er tilbake i målintervallet. Vurder også å teste ketonnivåene for å sikre at du ikke er i fare for DKA.

De American Diabetes Association anbefaler testing av ketoner hvis blodsukkernivået er høyere enn 240 mg / dl. Du kan teste hjem med urinstrimler.

DKA er en medisinsk nødsituasjon & # 8217;. Hvis du finner symptomene på DKA, kontakt legen din umiddelbart. Komplikasjoner kan forårsake diabetisk koma.

DKA Fare Signals inkluderer:

 • Stadig høyt blodsukker
 • tørr i munnen
 • hyppig urinering
 • kvalme
 • Oks som har en lukt som ligner på frukt
 • respiratoriske vanskeligheter

Overvåk diabetes

Det ketogene dietten virker enkelt. I motsetning til en typisk kalori diett, krever imidlertid et fettrikt kosthold forsiktig overvåking. Faktisk kan du starte dietten på et sykehus.

Legen må overvåke både blodsukkernivåer og ketonnivåer for å sikre at dietten ikke forårsaker negative effekter. Når kroppen din har blitt vant til kostholdet, må du fortsatt kontakte legen din en eller to ganger i måneden for tester og narkotikamjustering.

Selv om symptomene forbedres, er det imidlertid viktig å følge med med vanlig blodsukkerovervåking. For type 2 diabetes varierer hastighetsfrekvensen. Pass på at du konsulterer legen din og bestem det beste testprogrammet for din situasjon.

Søk, diett keto og diabetes

I 2008 førte forskerne til 24-ukers studie Å bestemme effekten av et lavt karbohydrat diett på personer med type 2 diabetes og fedme.

På slutten av studien så deltakerne som fulgte det ketogene dietten, flere forbedringer i glykemisk kontroll og reduserende stoffer i forhold til de som fulgte en lav glykemisk indeksdiett.

TIL 2013 Gjennomgang Rapportert at et ketogent diett kan føre til mer signifikante forbedringer i glukosekontroll, A1C, vekttap og insulinkrav avbrutt i forhold til andre dietter.

TIL 2017 Studio Det fant også at det ketogene dietten har overpasset et konvensjonelt kosthold for fettfattig diabetes i 32 uker med hensyn til vekttap og # 8217; A1C.

Andre fordelaktige dietter

C’er en undersøkelse som støtter det ketogene dietten for diabetes management, mens andre undersøkelser synes å anbefale motsatte kostholdsbehandlinger som en vegetabilsk baserte diett.

TIL 2017 Studio har oppdaget at personer med diabetes som har fulgt et plantebasert kosthold, har opplevd betydelige forbedringer i blodsukker og A1C, risikofaktorer av kardiovaskulære sykdommer, intestinale bakterier som er ansvarlig for følsomhet for følsomhet for følsomhet, insulin og inflammatoriske markører som protein C -treativ.

Outlook

Det ketogene dietten kan tilby håp til folk med type 2 diabetes som har problemer med å kontrollere symptomene sine. Ikke bare mange mennesker føler seg bedre med mindre diabetiske symptomer, men de kan også være mindre avhengige av narkotika.

Men ikke alle lyktes med denne dietten. Noen kan finne restriksjoner som er for vanskelige å respektere langsiktige.

Yo-yo dietten kan være farlig for diabetes, så du bør bare starte det ketogene dietten hvis du er sikker på at du kan begå det. Et vegetabilsk-basert diett kan være mer fordelaktig for deg å være kort og lang sikt. Din dietiker og lege kan hjelpe deg med å bestemme det beste kostholdet for å administrere tilstanden din.

Selv om du kunne bli fristet til å behandle deg selv med en sti mer & # 8220; naturlig & # 8221; Gjennom endringer i kostholdet, sørg for at du diskuterer dietten Keto først med legen din. Kostholdet kan senke blodsukkernivået, noe som forårsaker ytterligere problemer, spesielt hvis du tar medisiner for diabetes.