Forskjell mellom hørsel og lytte

Beskrivelse

Har du noen gang hørt noen si: Du kan føle deg, men du hører ikke på meg & # 8221;?

Hvis du er kjent med disse’uttrykk, det er en god sjanse for at du vet en eller to om forskjellen mellom å lytte og lytte.

Selv om L’Lytting og L’Lytting kan virke som om de har samme formål, forskjellen mellom de to er ganske signifikante. Vi vil undersøke noen av de viktigste forskjellene, og vi vil dele forslag til hvordan du kan forbedre dine aktive lytteferdigheter.

Definer hørselen og # 8217; lytte

Definisjonen av hørsel har mer å gjøre med den fysiologiske handlingen med å føle lyden som med betydningen og forbindelsen med personen som snakker med deg.

Merriam-Webster definere hørsel som «prosess, funksjon eller makt til å oppleve lyden; Spesielt: Den spesielle måten som støy og toner mottas som stimuli. & # 8220;

Jeg lytter, I stedet betyr det å «være oppmerksom på lyden; Lytt til noe gjennomtenkt oppmerksomhet; Og å ta hensyn til. & # 8220;

Klinisk psykolog Kevin Gilliland, Psyd, sier forskjellen mellom de to er natt og dag.

& # 8220; Hjelp er hvordan du samler inn data> forklarer.

L’Hearing Act er ganske enkelt og grunnleggende. L’Lytte, D’Andre deler, er tredimensjonal. & # 8220; Folk utmerker seg på jobb, eller i ekteskap eller vennskap, er de som har raffinert deres evne til å lytte til & # 8221; sier Gilliland.

Hva det betyr å være en aktiv eller passiv lytter?

Når det gjelder definisjonen av å lytte, kan vi forsvinne videre. I kommunikasjonsverdenen er det to termer som eksperter ofte bruker: aktiv lytting og passiv lytte.

L’Aktiv lytting kan oppsummeres i et ord: nysgjerrig. De US Institute of Peace Definerer den aktive lyttingen som & # 8220; en måte å lytte til og svare på en’annen person som forbedrer gjensidig forståelse & # 8221;.

Med andre ord, dette er måten du vil lytte hvis du prøver å forstå en’en annen person eller du leter etter en løsning.

Alle’motsatt ende av lyttespektret C’passiv lytte.

En passiv lytter, ifølge Gilliland, er en lytter som ikke prøver å bidra til samtalen, spesielt på jobb eller skole. Det er ikke en fin måte å kommunisere med folk. Det er derfor Gilliland sier at han ikke bruker den med din ektefelle eller barna dine fordi de vil legge merke til det ganske raskt.

Hvordan være en bedre aktiv lytter

Nå som du kjenner forskjellen mellom passiv og aktiv lytting, kan du være interessert i å lære å forbedre dine aktive lytteferdigheter.

Gilliland deler seks nyttige tips som du kan bruke til å forbedre dine aktive lytteferdigheter.

1. Være nysgjerrig

En aktiv lytter har en ekte interesse og lyst til å forstå hva som er sagt. Når du trener den aktive lyttingen, er du mer interessert i å lytte til hva som sier den andre personen, i stedet for å formulere svaret ditt.

2. Gjøre gode spørsmål

Dette kan være et komplisert forslag, spesielt hvis du ikke vet hva definisjonen av et godt spørsmål er. Med det formål å aktiv lytte, vil du unngå å stille spørsmål om type ja / nei, som er stengt.

I stedet konsentrere deg om spørsmål som inviterer folk til å behandle. Be om mer informasjon og avklaring. [8220; Når vi hører, er følelsene involvert, og vi trenger desperat så mye informasjon som mulig hvis vi ønsker å fortsette å fortsette Gilliland.

3. Ikke kom inn i en samtale for fort

Kommunikasjon må ikke være på rekordhastigheter. Når du snakker med noen, bør du vurdere å legge til rette for samtale. Vi har en tendens til å diskutere når vi prøver å rush oss, og ikke C & # 8217, det har det travelt når vi må lytte og # 8221; sier Gilliland.

4. Forankret til emnet og ikke distrahere deg

[8220; når du prøver å få den typen samtale der L’Lytting er grunnleggende, følg ikke sporene av kaniner & # 8221; sier Gilliland. Med andre ord, unngå å kaste urelaterte emner eller fornærmelser for å distrahere fra emnet i spørsmålet, spesielt hvis det er vanskelig.

For å unngå å gjøre det, anbefaler Gilliland deg å ignorere støyen og forankre grunnen til at du startet samtalen til den er over.

5. Slutte å finne historier

Du har aldri vært i en samtale med en annen person der du tror at mange opplysninger mangler?

Dessverre, når vi ikke har all informasjon, sier Gilliland, har vi en tendens til å fylle de tomme mellomrom. Og når vi gjør det, gjør vi det alltid negativt. Derfor sier han at han stopper og returnerer for å gjøre gode spørsmål.

6. Ikke gjør et stort problem hvis du har feil

Hvis du er god til å innrømme feilen, bør dette være et ganske enkelt forslag til deg. Men hvis du forteller noen du har feil, er et område som du har problemer med, er det vanskelig for deg å være vanskelig for deg.

I stedet for å være så investert i # 8217; å være riktig, prøv å innrømme når du har feil. Gilliland sier at det er lett som & # 8220; Min feil, jeg var galt. Beklager.& # 8221;

Hva slags lytter du er?

Dine intime venner og din familie kjenner deg bedre. Så hvis du er nysgjerrig på typen lytter du er, spør noen som er nær deg. Gilliland anbefaler å spørre dem hva slags feil forplikter seg når du hører på dem.

Han sier også å stille dem spørsmål om de områdene du kan forbedre. Hvis det er en person som du bruker lenge på, kan du spørre dem om det finnes emner eller bestemte emner som du ser ut til å ha flere problemer med.

Med andre ord, spør dem om det er noen samtaler eller argumenter der du vanligvis ikke kan sette dine aktive lytteferdigheter i praksis.

L & # 8217;

L’Aktiv lytting er en permanent ferdighet, som vil tjene deg godt i dine relasjoner med venner, familie og kolleger. Alt du trenger er litt & # 8216; av engasjement, mye tålmodighet og vilje til å være til stede med en annen person og oppriktig interessert i det han har å si.