Nyrens biopsi: Formål, prosedyre og risiko

COS’er en nyrebiopsi?

En nyrebiopsi er en prosedyre som brukes til å trekke ut nyresvikt for laboratorieanalyse. Ordet & # 8220; Renal & # 8221; Beskriver nyrene, så kalles en nyrebiopsi også nyrebiopsi.

Testen hjelper legen til å identifisere typen nyre sykdom du har, hvor alvorlig er og den beste behandlingen for den. En nyrebiopsi kan også brukes til å overvåke effekten av nyrebehandlinger og se om det er komplikasjoner etter en nyretransplantasjon.

Det er to måter å utføre en nyrebiopsi på:

 • Perkutan biopsi (nyrebiopsi med nål). Dette er den vanligste typen nyrebiopsi. For denne prosedyren legger en lege en tynn nål fra biopsi gjennom huden for å fjerne nyrevev. De kan bruke en ultralyd eller en tac for å rette nålen mot en sorteringsområde.
 • Åpen biopsi (kirurgisk biopsi). For denne prosedyren utfører legen et kutt i huden i nærheten av nyrene. Dette gjør det mulig for legen å undersøke nyrene og bestemme området for å trekke stoffprøvene.

Formålet med en nyrebiopsi

En nyrebiopsi kan identifisere hva som forstyrrer den normale nyrefunksjonen. Sunn individer har to nyrer som utfører mange funksjoner. Det er ansvaret for nyrene:

 • Fjern urea (flytende nektak) fra blodproduserende urin
 • opprettholde en balanse mellom kjemikalier, slik som natrium og kalium i blodet
 • Å gi erytropoietinhormon, som støtter rød blodcellevekst
 • Kontroller blodtrykket som produserer reninhormonet
 • bidra til å aktivere det sosiale hormonet, som regner fotballabsorpsjonen og blods fotballnivået

Hvis blodprøver og rutinemessig urin indikerer at nyrene dine ikke gjør jobben sin riktig, kan legen bestemme seg for å utføre en nyrebiopsi. Legen din kan også bestille denne testen for:

 • Finn årsaken til et unormalt nivå av avfallsprodukter i blodet
 • se om en nyrekreft er ondartet eller godartet
 • Evaluer driften av en transplantert nyre
 • Undersøk årsaken til hematuriaen (blod i urinen)
 • Bestemme årsaken til proteinuri (høyt protein i urinen)
 • Se alvorlighetsgraden av den progressive nyreinsuffisien og hastigheten som nyrene overføres på
 • Lag en behandlingsplan for en syk nyre

Renalbiopsi-prosedyren

Vanligvis utføres nyrebiopsi som en poliklinisk prosedyre på et sykehus. Imidlertid kan det også utføres i en radiologiavdeling hvis A & # 8217 er nødvendig; ultralyd eller en TAC under prosedyren.

 • En perkutan biopsi er den vanligste typen nyrebiopsi. En lege legger inn en tynn nål fra biopsi gjennom huden for å fjerne nyrevev.
 • I en åpen biopsi utfører en lege et kutt i huden i nærheten av nyrene for å bestemme området for å trekke ut stoffene på stoffet.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan disse to metodene for nyrebiopsi er forskjellig.

Perkutane biopsier

Generelt utføres en perkutan biopsi av en lege og tar omtrent en’nå.

Like før prosedyren, vil du forandre seg til et sykehusfrakk. Legen din kan administrere en beroligende gjennom en intravenøs linje (IV) i hånden eller i armen for å hjelpe deg med å slappe av. Du vil imidlertid ikke motta den generelle anestesi for denne prosedyren, noe som betyr at du vil være våken hele tiden.

Du vil bli posisjonert for å ligge på magen. Dette holder nyrene lett tilgjengelig fra baksiden. Du kan få en pute eller et håndkle, siden du må være stille og holde deg i denne stillingen i ca 30 minutter. Hvis du allerede har hatt en nyretransplantasjon, vil du bli fortalt å ligge på ryggen din.

Deretter vil en lege injisere en lokal bedøvelse i inngangsstedet for å dumpe området. De vil gjøre litt gravering der og vil sette nålen gjennom gravering og i nyre. Legen kan bruke en ultralyd eller en tac for å lede nålen.

Du må ta et dypt pust og holde det mens legen din plukker opp stoffprøven. Denne operasjonen kan ta fra 30 til 45 sekunder. Du kan føle en viss ubehag under stoffprøvekstraksjonen.

Hvis mer enn ett stoffprøve er nødvendig, vil prosessen gjentas flere ganger. Hver gang er nålen satt inn gjennom samme snitt. Du må holde pusten mens hver prøve gjenvinnes.

Typer av perkutane biopsier

Det er faktisk to typer perkutane biopsier. Prosedyren som brukes av legen, vil bestemme det nødvendige verktøyet for å fjerne stoffet:

 • Biopsi med sug med slank nål. I denne prosedyren trekker legen en liten prøve av vev fra nyrene med en liten og tynn nål som er koblet til en sprøyte.
 • Nucleus biopsi av & # 8217;. For større stoffprøver kan legen bruke en nukleusbiopsi av nålen. I denne prosedyren fjerner legen en større prøve av nyrevev ved hjelp av en fjærbelastet nål. Hvis du utfører en nukleusbiopsi av nålen, vil du føle et sterkt klikk eller et snap når stoffprøven er fjernet.

Etter at prøven er blitt gjenvunnet, påføres trykket på biopsiden til blødningen stoppet. En bandasje vil bli brukt på stedet for’gravering.

Åpne biopsier

Avhengig av fysiske forhold og klinisk historie, kan legen anbefale en åpen biopsi. Vanligvis har du denne typen biopsi hvis du har hatt blodblødning eller koagulasjonsproblemer i det siste, eller hvis du bare har en nyre.

Hvis du utfører en åpen biopsi, vil du motta den generelle anestesien. Dette betyr at du vil sove gjennom hele prosedyren. Mens du er bevisstløs, utfører legen en gravering og fjerner kirurgisk en prøve av stoff fra nyrene. Noen kirurgiske biopsier krever en’lang gravering opp til fem tommer.

Denne prosedyren kan også utføres av laparoskopisk. For denne prosedyren vil legen utføre et lite snitt og vil bruke et laparoskop, som er et tynt og opplyst rør, for å utføre biopsien. LaparoScope har et videokamera Alle’ender, som sender bilder av nyrene til en videosamering. Ved hjelp av et laparoskop, kan legen se nyrene og trekke ut den større stoffprøven gjennom en mindre gravering.

Gjenoppretting fra en nyrebiopsi

Etter nyrebiopsi, trenger du tid til gjenoppretting og # 8217; observasjon før de tømmes fra # 8217; sykehus. Tidspunktet for utgivelsen din vil variere i henhold til dine generelle fysiske forhold, legenes praksis og din reaksjon på prosedyren.

Vanligvis vil du bli brakt til et utvinningsrom for hvile og # 8217; observasjon. I løpet av denne tiden vil du ligge på baksiden & # 8211; eller i magen hvis du har lidd en nyretransplantasjon & # 8211; I omtrent seks til åtte timer.

En sykepleier eller en lege holder styr på dine vitale tegn, inkludert blodtrykk, temperatur, puls og respiratorisk frekvens. En komplett Emokromocytometrisk eksamen utføres og en urintest for å se om det er internt blødning eller andre problemer. Du vil også bli administrert medisiner for å redusere smerte på biopsiden.

Når dine vitale tegn vil være stabile, vil du bli utsatt av # 8217; sykehus for å komme hjem. Dette skjer vanligvis fra 12 til 24 timer etter prosedyren. Det er normalt å ha lyse røde blod i urinen opptil 24 timer etter biopsi. Men hvis denne tilstanden varer mer enn en dag, bør du rapportere det til legen din.

Vanligvis kan du gå tilbake for å følge ditt vanlige kosthold når du er sulten. Legen kan be deg om å hvile i sengen i 12-24 timer etter biopsien og unngå anstrengende aktiviteter og løfte tunge belastninger i to uker.

Du bør også unngå jogging, aerobic eller annen aktivitet som innebærer rebound, i to uker etter biopsien. Du kan ta en smertestillende for ubehag du har på biopsi-siden.

Risiko for en nyrebiopsi

En nyrebiopsi kan gi verdifull informasjon som gjør at legen kan diagnostisere nyreabnormaliteter og bestemme passende behandlinger.

Utviklingen av A’infeksjon etter at prosedyren er en alvorlig risiko. Dette skjer imidlertid sjelden. Vær alltid oppmerksom på symptomene som kan indikere en infeksjon på 8217; infeksjon etter nyrebiopsi. Kontakt legen din hvis:

 • Den har lyse røde blod eller blodpropper i urin i mer enn 24 timer etter biopsien
 • kan ikke urinere
 • Det har kuldegysninger eller feber
 • Prøv smerte i biopsi-nettstedet som øker intensiteten
 • Den har rødhet, hevelse, blødning eller annen sekresjon fra biopsiden
 • føler seg svak eller svak

I tillegg til ALLE’infeksjon, nyrebiopsi, som enhver invasiv prosedyre, innebærer risikoen for potensiell intern skade på 8217; målrettede organ eller nærliggende områder.

Forberedelse for en nyrebiopsi

Generelt er det ikke nødvendig å gjøre mye for å forberede seg på en nyrebiopsi.

Pass på at du informerer legen din om reseptbelagte legemidler, motvirkende medisiner og urte-kosttilskudd du tar. Du bør diskutere med dem hvis du skal slutte å ta dem før og under testen, eller hvis du skal endre doseringen.

Legen din kan gi spesielle instruksjoner hvis du tar medisiner som kan påvirke resultatene av nyrebiopsi. Disse stoffene inkluderer:

 • Antikoagulanter (blodfluidisering)
 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, inkludert aspirin eller L’ibuprofen
 • Noe stoff som påvirker blodkoagulasjonen
 • Herbal eller dietetic kosttilskudd

Fortell legen din dersom du er gravid, eller du tror du er. Videre, før nyrens biopsi, vil du ta en blodprøve, og du vil gi et utvalg av urin. Dette garanterer at det ikke er noen eksisterende infeksjoner.

Du må hurtigmat og drikke i minst åtte timer før nyrebiopsi.

Hvis du administrerte en beroligende å ta med hjem før biopsien, vil du ikke kunne kjøre deg selv til prosedyren, og du må organisere transporten.

Resultater av en nyrebiopsi

Stoffprøven gjenvunnet under nyrebiopsi er sendt til et laboratorium for undersøkelse. En patolog, en lege som spesialiserer seg på diagnose av sykdommer, undersøker stoffet.

Prøven din analyseres under mikroskopet og med reaktive fargestoffer. Patologen identifiserer og evaluerer eventuelle innskudd eller arr som vises. Infeksjoner og andre unormale forhold vil også bli detektert.

Patologen vil kompilere resultatene og vil gjøre et forhold til legen. Resultatene er vanligvis klare i omtrent en uke.

Hvis nyrevevet viser en normal struktur uten innskudd og andre feil, anses resultatene som normale.

Resultatene av nyrebiopsi anses som unormal hvis det er endringer i nyrevev. Årsakene til dette resultatet er mange. Noen ganger kan sykdommer som starter i andre deler av kroppen forårsake nyreskader.

Hvis resultatene er unormale, kan det indikere:

 • nyreinfeksjon
 • Begrensninger eller svakheter i blodstrømmen til nyrer
 • Bindevevssykdommer
 • Avvisning av en nyretransplantasjon
 • Nyrekreft
 • Komplisert urinveisinfeksjon
 • Mange andre sykdommer som har en negativ effekt på nyrefunksjonen

Legen din kan bestemme deg for å bestille flere tester som skal brukes til å hjelpe deg med å opprette en behandlingsplan. Vi vil undersøke resultatene dine og betingelsene i dybden med deg og diskutere alle de neste trinnene etter nyrebiopsien.