Forhold hos kvinner vanskelig å diagnostisere

Vurder følgende scenario: Du er i ferd med å dele et intimt øyeblikk med noen spesielle, men begynner å føle akutt smerte i vaginal eller bekkenområde. Prøv å ignorere smerten. Han gjør ikke det som blir verre.

Når du går til legen din, kan de ikke fortelle deg hva C & # 8217, det er galt. De kan anbefale en bekken eksamen og test for å prøve å forstå årsaken. I mellomtiden spør du deg flere spørsmål enn svar. Dette familiemedlemmet?

Reproduktive og seksuelle helseproblemer er noen av de vanskeligste forholdene å diagnostisere for leger hos kvinner. Det er noen grunner til dette. En er mangelen på forskning på disse problemene. En annen er det faktum at mange kvinner finner pinlig å snakke om deres seksuelle helse. De kan fryktes for å bli dømt, feilaktig diagnostisert eller anklaget for forfalskning.

Men å snakke med legen din på symptomene dine er det første skrittet for å oppdage årsaken. Hvis svarene ikke er funnet, er det på tide å se en spesialist.

Det er mange vanlige seksuelle helsemessige forhold som er vanskelige å diagnostisere. La oss ta en nærmere titt på hvorfor.

Endometriose

L’endometriose oppstår når livmor stoffet vokser utenfor livmoren, i andre deler av kroppen, vanligvis bekkenområdet. Under menstruasjon reagerer dette stoffet på hormoner og vokser og bløder på samme måte som livmor. Men siden stoffet er utenfor livmoren, kan det ikke bli kvitt og gå ut gjennom skjeden. I stedet forårsaker stoffet betennelse. Teorien er at den kan bosette seg på andre steder og starte nye vekst og betennelser. Det kan også bringe til cicatation vev akkumulering, som også kan forårsake smerte.

Fordi det er vanskelig å diagnostisere?

Siden så mange kvinner opplever smertefulle menstruasjonssykluser, er endometriose en av de vanskeligste forholdene å diagnostisere for leger. Symptomene varierer fra magesmerter til depresjon. Faktisk viser noen kvinner ikke noen symptomer. Kvinner uten symptomer er ofte klar over problemet bare når du prøver å bli gravid og finne det ikke å være i stand til å gjøre det. Denne tilstanden har ofte blitt feilaktig diagnostisert som et fordøyelsesproblem eller en psykisk lidelse.

Her er de viktigste symptomene for å være oppmerksom på:

 • Kronisk bekkenpine (spesielt før og under syklusen)
 • smerte under sex
 • Kramper under tarmbevegelser eller under urinering
 • Ekstremt tunge perioder som ser ut til å forverres over tid
 • kronisk utmattelse

Hva er effektene?

Effekter av’endometriose varierer fra kvinne til kvinne. Det er normalt at kvinner har problemer forblir gravid. Av 40 prosent av kvinner som lider av infertilitet, selv lider av endometriose. I noen tilfeller kan fallopianrøret bli blokkert av arrvev.

Den beste måten å diagnostisere endometriose på er gjennom en minimum kirurgisk prosedyre som kalles laparoskopi. Tilstanden kan behandles med smertestillende stoffer, prevensjon eller kirurgi.

vaginisme

Vaginisme er den utilsiktede stivningen av bekkenbunnsmuskler. Denne tilstanden kan gjøre sexpenetrasjon nesten umulig. Vaginisme påvirker kvinner i alle aldre. Det kan skje selv etter mange år med komfortabelt sex og uten smerte.

Fordi det er vanskelig å diagnostisere?

Denne tilstanden er vanskelig å diagnostisere fordi det er mange potensielle fysiske og følelsesmessige årsaker. For eksempel er det tilfeller der vaginismen var forårsaket av rive under fødsel eller vaginal kirurgi. A’Andre potensielle årsaker er traumer (fysisk og følelsesmessig) på grunn av tidligere seksuelt misbruk. Det kan også forekomme fra en reaksjon på et legemiddel, spermicider eller noen kondomer. L’aldring kan også utløse tilstanden.

Her er de viktigste symptomene for å være oppmerksom på:

 • Brenner eller brenner under sex
 • Vanskelig eller umulig penetrasjon
 • ekstrem ubehag selv når du tenker på sex
 • Smerte under innføringen av pads eller under Pap Test
 • Panikkanfall under sex
 • Muskulære tilbake spasmer, ben eller bekkenområder

Hva er effektene?

Vaginisme kan oppstå når kvinner forventer kjønnsmerter og deretter ufrivillig kontraktsmuskler. I sin tur gjør dette smerte uunngåelig. Når smerten er forsterket, begynner kroppen å forberede seg på mer smerte. Det er behandlinger som kan hjelpe Ignorer denne refleksen. Noen terapier for vaginisme kan føre til en fullstendig gjenoppretting.

Polycystisk eggstokkssyndrom

Syndromet til’polycystiske eggstokken (PCOS) er en hormonell tilstand. Forårsaker utviklingen av mange små cyster alle’interiør av eggstokkene. Det er mulig at disse cystene blir større enn eggstokkene selv. Så mange som 20 prosent av kvinner har PCOS og vet ikke engang det.

Fordi det er vanskelig å diagnostisere?

Denne tilstanden er vanskelig å diagnostisere fordi symptomene er vanlige for mange kvinner i reproduktiv alder. For eksempel kan symptomene inkludere uregelmessige perioder, vektøkning og vanskeligheter med å bli gravid. For å bli diagnostisert med PCOS, må du ha høye nivåer av androgener, en type hormon, i blodet ditt.

Her er en mer komplett liste over symptomer:

 • En uregelmessig periode eller ingen periode
 • vektøkning
 • Manglende evne til å bli gravid
 • Hårvekst på uventede steder, som bak, ansikt eller bryst
 • kviser
 • hårtap

Hva er effektene?

Hvis ikke behandlet, kan PCOS potensielt føre til type 2 diabetes, høyt kolesterol, hypertensjon og depresjon. Narkotika kan hjelpe med PCOS. Selv L’trening og et sunt kosthold kan hjelpe.

Dysmenoré

Dysmenoré er det medisinske begrepet som brukes til å beskrive en sterk menstruasjonssmerter. Av 10 prosent Kvinner har denne tilstanden. Det er to typer: primær og sekundær.

Den primære dysmenoré refererer til sterke kramper under menstruasjon som ikke er relatert til en tilstand nedenfor. Dette er den vanligste typen og muliggjør vanligvis når unge tenåringer modnes, spesielt etter graviditet.

Sekundær Dysmenoré er en menstruasjonssmerte forårsaket av en tilstand nedenfor. Det strever hovedsakelig voksne kvinner.

Fordi det er vanskelig å diagnostisere?

Dysmenoré er vanskelig å diagnostisere hovedsakelig fordi så mange kvinner har menstruasjonssmerter. Det er vanskelig for leger å skille mellom vanlig menstruasjonssmerter og dysmenoré. Men kvinner vet at smerte er knyttet til en overhengende periode.

Årsakene til primær dysmenoré varierer mye. De mulige årsakene inkluderer fødselen med en skrå uterus, fedme, røyking, alkoholforbruk eller generell stress. Selv sekundær dysmenoré har mange mulige årsaker. For eksempel kan det være forårsaket av # 8217; bruk av en intrauterin enhet (IUD) for prevensjon, endometriose, A’seksuell overføring infeksjon, fibroids eller en ovarie cyste.

De viktigste symptomene for å være oppmerksom på å inkludere:

 • Ekstrem smerte i # 8217; underlivet under menstruasjon
 • Akutt bekkenkramper
 • kvalme
 • Han retched
 • diaré
 • Muskelsmerte

Hva er effektene?

Dysmenoré kan føre til en Generell angst i syklusen. Tilstanden kan også forårsake stress rundt arbeid og relasjoner. Noen kvinner føler seg som om de trengte å planlegge sitt liv basert på syklusen. Imidlertid kan narkotika være svært effektive for å behandle denne tilstanden. Selv naturlige rettsmidler, som oppvarming og massasjepakker, kan hjelpe.

Se legen din

Det er en god ide å komme til utnevnelsen av legen din forberedt på å diskutere symptomene dine. Når du beskriver symptomene dine, prøv å være den mest spesifikke mulig. Bruk beskrivende ord som vil hjelpe legen din til å finne problemet. Du vil kanskje registrere detaljene i symptomene dine i forhold til dine perioder i en dagbok eller i et diagram; Ta det med deg til avtalen din, kan hjelpe deg med å være mer presis.

Det er normalt å være nervøst når du snakker med legen din om seksuelle helseproblemer. Husk at legen din er der for å hjelpe deg, ikke å dømme.

L & # 8217;

Du er den beste dommeren i kroppen din. Hvis du føler smerte eller ubehag, kan det være tidspunktet for besøk til legen din. Hvis du venter, må du kanskje møte symptomene lenger. I stedet kan det hjelpe deg med å søke omsorg du trenger.