Iperesteso albue: Symptomer, behandling og mer

COS & # 8217; er albuen iperestension?

L & # 8217; albue hyperextensjon oppstår når albue ledd er bøyd utover sitt normale bevegelsesområde. Denne typen lesjon kan skade ligamentene og beinene i albuen. Det kan også forårsake albuen dislokasjon.

L & # 8217; Iperextension av albuen kan skje med noen, men er mer vanlig blant kontaktsporter, for eksempel fotball, judo eller boksing. Selv gymnaster, tennisspillere og vekter er underlagt denne skaden.

Hva er symptomene på albuen Iptoms;?

Du vil nok føle en lyd & # 8220; knitrende & # 8221; Og du vil føle øyeblikkelig smerte når albuen er hyperesthended. Andre potensielle symptomer inkluderer:

  • Ugjennomsiktig smerte å akutte når du beveger albuen
  • Smerter når du berører albuen
  • hevelse rundt den skadede albuen
  • Stivhet til albuen og armen
  • Tap av styrke av albuen og armen
  • muskel spasmer med biceps når du prøver å rette armen din

Din hud kan bli rød og farget rundt LESA-området. Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen, kan du også oppleve albueformitet, sirkulasjonsproblemer i hånden eller begge deler.

Hva er årsakene til albuen iperestension?

Hver av albuene består av tre ledd: L & # 8217; Omeroulnare artikulasjon, L & # 8217; Homerial artikulasjon og # 8217; øvre radioulnar artikulasjon. Du er i stand til å bøye og forlenge armen på grunn av din ellipolare artikulasjon. Denne artikulasjonen forbinder armene på armen, kjent som Homer, og underarmen, kjent som Ulna.

Din albue er hyperestding når Omerouulnare-felles foldes alle & # 8217; tilbake og utenfor sin radius av naturlig bevegelse. Det er veldig sannsynlig at du gjør det når du praktiserer kontaktsporter, som fotball, eller gjør andre kraftige fysiske aktiviteter, for eksempel gymnastikk eller vektløfting. Du kan også våt albuen når du fortsetter under en høst. I dette tilfellet, vekten av kroppen din og din høsts vekt kan gjøre albuen bøye på feil måte.

Hvordan diagnostisert L & # 8217; iPerextensjon av albuen?

Hvis du mistenker at jeg visner albuen, sikre en avtale med legen din. For å diagnostisere albuen iperestension, vil legen begynne å ta medisinsk historie og nøye undersøke armen. De kan også bestille en røntgen for å utelukke brudd eller magnetisk resonans eller TC for å verifisere tilstedeværelsen av mykvevsskader. Legen kan bruke bildene som produseres av en magnetisk resonans eller TC for å bestemme hvor albuen er såret og hvor ille musklene, senene eller andre myke vev er skadet.

Hvis albuen din er synlig deformert, eller du har beinfragmenter som stikker ut fra huden, går du til beredskapsrommet for behandling.

Hvordan det behandles L & # 8217; iPerextensjonen av albuen?

Umiddelbart etter skaden, bruk en kald pakke på albuen for å redusere smerte og hevelse. Å lage en kald pakke, wrap av is eller ispakke i en klut. Du kan også ta antiinflammatorisk anti-unolorikk fra benk, som L & # 8217; aspirin, for å lindre hevelse og ubehag.

Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen, kan legen også foreskrive en eller flere av følgende behandlinger.

Hvile

I de to første dagene etter «-8217; skade, unngå å bøye og utvide albuen så mye som mulig. Dette kan hjelpe ham med å helbrede. Du bør også holde seg borte fra aktiviteter som kan forårsake hevelse, som å drikke alkohol eller bruke termhold på LESA-området.

Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen, kan legen anbefale deg å begynne å flytte albuen etter et par dager eller gi deg en lengre hvileperiode.

Isterapi

Vikle isen eller isvekkingen i en klut og legg den på LESA-området. Påfør denne kalde pakken i 10-20 minutter om gangen. Gjør det noen få timer i de første dagene etter skaden;. Bruk aldri isen direkte på huden.

Elastisk bandasje

Pakk en elastisk bandasje rundt den skadede albuen kan bidra til å forhindre og lindre hevelse. Det kan også bidra til å begrense bevegelsene dine, slik at albuen kan helbrede lettere. Å bruke en elastisk bandasje, vikle den rundt albuen nok balanse for å gi kompresjon, men ikke så strengt å forårsake smerte eller redusere følsomheten til armen eller hånden.

Elbow Guardian

Iført en veileder for albuen kan også hjelpe deg med å immobilisere albuen. Dette kan hjelpe ham med å helbrede riktig. Legen din kan fortelle deg hvor lenge du burde ha på deg. I noen tilfeller kan de oppfordre deg til å ha en veileder på en kontinuerlig basis når du deltar i visse aktiviteter.

Høyde

Å øke albuen over hjerte nivået kan bidra til å forhindre og lindre hevelse. Dette er spesielt nyttig i de to første dagene etter skaden;. Tenk på ideen om å løfte albuen på noen puter når du lyver eller på en putebunke når du sitter. Iført en slynge kan også hjelpe deg med å løfte albuen din.

Fysioterapi

Når du kan flytte albuen uten akutt smerte igjen, kan legen din anbefale deg å utføre noen forlengelse eller delikate øvelser for å hjelpe deg med å helbrede det. For eksempel kan de oppmuntre deg til å utføre en eller flere av følgende øvelser.

Utvide den sårede armen slik at den er parallell med bakken, med håndflaten vendt nedover. Med den andre hånden, trykk forsiktig på den sårede armhåndleddet. Den motstår å bevege armen ned som svar på dette trykket. Du bør høre en liten strekk i # 8217; underarmen og i albuen. Du kan gjøre denne forlengelsen fra å sitte eller stå.

Forleng den sårede armen slik at den er parallell med bakken, denne gangen med håndflaten mot L & # 8217;. Med den andre hånden, trykk forsiktig hånden til den sårede armen ned og alle «8217, tilbake. Du bør føle en forlengelse til albuen og alle ‘7217; underarmen.

Brett den sårede armen ALLE & # 8217; albuenes høyde, slik at den øvre delen av armen er nederst langs siden og soverommet og underarmen er utvidet fremover, parallelt med bakken. Palmen skal stå nedover. Med annen hånd, trykk forsiktig på den øvre delen av den sårede armen. Motstår for å flytte hyperestone albuen nedover som svar på dette trykket. Hold posisjonen i fem sekunder, og slapp av. Gjenta 10 10 ganger. Gjør det tre ganger om dagen. Pass på at du holder albuen din i din side hele tiden.

Kirurgi

I noen tilfeller, L & # 8217; hyperextension av albuen kan forårsake skade på leddbånd, sener, bein eller andre albue strukturer. L & # 8217; albue artikulasjon er brutt eller alvorlig revet. I dette tilfellet kan kirurgi må reparere sårområdet. Følg operasjonen, du må holde armen immobilisert i noen uker. Så det kan være nødvendig å gjennomgå fysisk terapi for å gjenopprette albuefunksjonen.

Hva er utsiktene for albuen iperestension?

Du bør umiddelbart konsultere legen din dersom du manifesterer albuehyperextensions symptomer. De kan bidra til å diagnostisere lesjonsenhet. De kan også foreslå de beste behandlingsalternativene for å hjelpe albuen til å helbrede riktig.

Kortsiktig, bør du forvente å holde albuen immobilisert i minst noen dager. Hvis albuen din er alvorlig skadet, og du trenger kirurgi, må du holde det immobilisert lenger. I de fleste tilfeller bør det helbrede innen en måned. Fysioterapi kan være nødvendig for å finne full styrke og bevegelsesfrihet.

Hvis albuen din ikke helbreder riktig eller hard gjentatte ganger, kan du utvikle en «8217; kronisk albue ustabilitet. Over tid kan dette øke risikoen for leddgikt.

Spør legen din mer informasjon om din spesifikke tilstand, behandlingsalternativer og langsiktige prospekter.

Hvordan kan du forhindre albuehyperextensjonen?

Den beste måten å forhindre at albuen hyperextension praktiserer en korrekt form når du praktiserer kontaktsport eller andre slitsomme fysiske aktiviteter. For eksempel må du kanskje perfeksjonere formen din når du trener gymnastikk eller justerer teknikken din for å treffe under boksing. En kvalifisert trener eller instruktør kan hjelpe deg med å lære å øve god form og redusere risikoen for skade.