Mania | Definisjon og pasientutdanning

COS’er mania?

Mania er en psykologisk tilstand som induserer en person til å prøve urimelig euphoria, stater D’veldig intens sjel, hyperaktivitet og vrangforestillinger. Mani (eller maniacal episoder) er et vanlig symptom på bipolar lidelse.

Mania kan være en farlig tilstand av flere grunner. Folk kan ikke sove eller spise under en manisk episode. De kan ta risiko risikabelt og vondt. Personer med Mania har større risiko for å oppleve hallusinasjoner og andre perceptive lidelser.

Hva forårsaker mani på grunn av?

Familiehistorie kan spille en rolle i Mania. Folk hvis foreldre eller brødre har tilstanden mer sannsynlig å oppleve en manisk episode (National Alliance på psykiske sykdommer). Men å ha et familiemedlem med maniacal episoder betyr ikke at en person sikkert vil leve dem.

Noen mennesker er gjenstand for mani eller maniske episoder på grunn av en underliggende medisinsk tilstand eller en psykiatrisk sykdom, som bipolar lidelse. En utløser eller en kombinasjon av utløser kan forårsake mani i disse menneskene.

Cerebral skanner å vise at noen pasienter med mani har litt forskjellige hjernestøvere eller hjernens aktiviteter. Legene bruker ikke hjerneskanning for å diagnostisere mani eller bipolar lidelse.

Miljøendringer kan utløse mani. Stressfulle hendelser i livet, som døden til en elsket, kan bidra til Mania. Selv økonomisk stress, relasjoner og sykdom kan forårsake maniacal episoder. Selv forhold som l’hypothyroidisme kan bidra til maniacal episoder.

Hva er symptomene på mani?

Pasienter med Mania viser ekstrem spenning og eufori, så vel som andre stater D’intenst sjel. De er hyperaktive og kan manifestere hallusinasjoner eller skuffelser. Noen pasienter føler seg nervøse og ekstremt engstelige. L’Stemningen til en manisk person kan forandre seg raskt fra maniacal til depressiv, med ekstremt lave nivåer av energi (Mayo Clinic, 2012).

Maniacal episoder gjør en person føler som om han hadde en # 8217; enorm mengde energi. De kan få kroppssystemene akselerere, som om alt i verden flyttet raskere.

Personer med Mania kan ha hektiske tanker og et raskt språk. Mania kan forhindre søvn eller forårsake dårlig arbeidsytelse. Folk med mani kan bli delirious. De kan lett irritere eller distrahere, manifestere risikable oppførsel og fortsette å bruke gal.

Folk med mani kan ha aggressiv oppførsel. L’narkotikamisbruk eller alkohol er et annet symptom på mani.

En minste form for mani kalles ipomania. L’Ipomania er knyttet til tidligere symptomer, men i mindre grad. Episodene i iPomania varer også en tidsperiode lavere enn maniacal-episodene.

Hvordan mani er diagnostisert?

En lege eller psykiater kan evaluere en pasient for Mania ved å stille spørsmål og diskutere symptomer. Direkte observasjoner kan tyde på at en pasient har en manisk episode.

Den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM), Dell’American Psychiatric Association, skisserer kriterier for en manisk episode. L’Episode må forekomme i en uke, eller mindre enn en uke hvis pasienten er sykehus. I tillegg til en tilstand av D’forstyrret sjel, må pasientene manifestere minst tre av følgende symptomer:

  • Han eller hun er lett distrahert.
  • Han eller hun er forpliktet til risikofylt eller impulsiv oppførsel. Dette inkluderer galne utgifter, forretningsinvesteringer eller risikofylt seksuell praksis.
  • Han eller hun har racing tanker.
  • Han eller hun har et redusert behov for å sove.
  • Han eller hun har obsessive tanker.

En manisk episode forstyrrer en persons liv og negativt påvirker relasjoner, så vel som på jobb eller skole. Mange maniske episoder krever sykehusinnleggelse for å stabilisere pasientens humør og forhindre selvvurdering.

I noen tilfeller er hallusinasjoner eller skuffelser en del av maniacal episoder. For eksempel kan en person tro at han er kjent eller har supermakter.

For at tilstanden til personen som skal betraktes som en manisk episode, må symptomene ikke være et resultat av eksterne påvirkninger, for eksempel L’narkotika eller alkoholmisbruk.

Hvordan mani er behandlet?

Hospitalisering kan være nødvendig hvis en pasientens mani er alvorlig eller er ledsaget av psykose. Hospitalisering kan hjelpe en pasient som ikke er vondt.

Medisinering

Narkotika er generelt den første behandlingslinjen av mani. Disse stoffene er foreskrevet for å balansere pasientens humør og redusere risikoen for uselviskhet.

Narkotika inkluderer:

Narkotika må bare brukes som foreskrevet av en lege.

Psykoterapi

Psykoterapi-økter kan hjelpe en pasient som identifiserer de utløsende faktorene til mani. De kan også hjelpe pasientene å håndtere stress. Også familie eller gruppe terapi kan hjelpe.

Hva er utsikter for mani?

Det er anslått at 90% av pasientene som opplever en manisk episode, vil oppleve en annen (Kaplan, et al., 2008). Hvis mania er et resultat av bipolar lidelse eller andre psykologiske forhold, må pasientene praktisere permanent ledelse for å forhindre episoder av mani.

Hindre Mania

Reseptbelagte legemidler kan bidra til å forhindre maniacal episoder. Pasienter kan også ha nytte av psykoterapi eller gruppebehandling. Terapi kan hjelpe pasientene til å gjenkjenne L’start av en manisk episode slik at de kan søke hjelp.