Fordeler med kullmasken: Hvordan søke og hva du skal vite

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

I det siste har det aktiverte karbon blitt en populær ingrediens i skjønnhetsverdenen. Du finner den i produkter som spenner fra vaskemidler til ansiktet og sjampoen til såper og scrubs.

Siden det antas at det kan tiltrekke seg bakterier og urenheter fra huden, har aktivert karbon også blitt en populær ingrediens i ansiktsmasker.

Enten du prøver å forbedre din hudfarge eller bekjempe akne, her er en titt på hvor aktivt karbon kan dra nytte av huden din, så vel som andre praktiske bruksområder av dette produktet.

Cos’er det aktiverte karbonet?

Aktivert karbon, også kalt aktivert karbon, er et svart fint pulver som produseres når vanlig kull er utsatt for høy varme. Denne utstillingen skaper små interiørområder eller hull i kull, noe som gjør det svært absorberende og i stand til å fange kjemikalier og toksiner.

Selv om en type kull, aktivert karbon er forskjellig fra kullet som brukes på et rutenett, er alle «8217;.

Fordelene med en kullmaske

Siden vitenskapelig forskning om fordelene for huden av aktivert karbon er begrenset, er mange av de potensielle fordelene ved en kullmaske basert på anekdotiske tester.

En kullmaske kan:

Eliminere hud urenheter

På grunn av kapasiteten til aktivert karbon for å absorbere bakterier og Toksiner i kroppen, Noen hudeksperter mener at en kullmaske kan bidra til å trekke ut urenheter fra huden.

Anecdotiske bevis hevder at fjerning av smuss og bakterier fanget av huden, bruk av en kullmaske kan føre til en sunnere og klarere hudfarge.

Forbedrer akne l & # 8217

Kviser Det er forårsaket av en opphopning av døde celler, olje og bakterier som forblir fanget i porene i huden. Bakteriene som forårsaker akne kan forårsake kviser og andre inflammatoriske lesjoner, forårsaker irritasjon, rødhet og hevelse.

De antibakterielle egenskapene til aktivert karbon kan imidlertid bidra til å heve bakterier fra porene. Dette kan bidra til å redusere akne og forbedre den generelle hudfargene.

Behandler insektbitt

Bites og biter av insekter kan forårsake kløe og hevelse i huden. Ifølge anekdotiske tester kan aktivert karbon bidra til å eliminere punkteringen av en bit ved å nøytralisere toksiner i giftet av insekter.

Det er risiko i # 8217; bruk en kullmaske?

For tiden er det et svært begrenset søk for risikoen for å bruke en kullmaske. Generelt synes disse maskerne å være trygge, selv om overdreven bruk kan forårsake tørrhet, rødhet og følsomhet i huden.

Før du bruker en kullmaske for første gang, er det en god ide å teste produktet på et lite skinnområde alt i albuen. Hvis du ikke føler kløe eller rødhet innen noen få timer, er du sannsynligvis sikker på å bruke på huden din.

Slik bruker du en kullmaske?

 • Renser huden før du bruker masken. Et rent ansikt hjelper masken til å trenge inn i porene.
 • Påfør masken jevnt i ansiktet, inkludert front, kinn, nese og hake. Masser forsiktig masken på huden ved hjelp av fingrens spissen eller en myk børstebørste. Vær forsiktig så du ikke får det i øyet.
 • La masken tørke på huden i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann.
 • Forsiktig tørk ansiktet, og påfør deretter et fuktighetsgivende ansiktskrem.
 • Hvor ofte bør du bruke en kullmaske?

  Som med andre ansiktsmasker, er det best å bruke en kullmaske en eller to ganger i uken. Hvis du har sensitiv hud eller du skjønner at huden er tørr etter at du har brukt en kullmaske, gjelder bare en gang i uken eller hver annen uke.

  Fordi masken må forbli på huden i ca 15 minutter, kan det være mer hensiktsmessig å inkludere det i huden nattlig rutine.

  Hvis du bruker masken om morgenen, kan du gjøre det før du tar en dusj og skyll deretter masken.

  Hva skal du se etter i en kullmaske?

  Du kan lage din karbonmaske hjemme eller kjøpe en premade maske på din skjønnhet eller lokale apotek.

  Du kan også kjøpe en karbonmaske på nettet.

  Når du kjøper en ferdig maske, velg en som inneholder ingredienser som passer for din hudtype.

  • Hvis du har fet hud, se etter en kullmaske som inneholder leire. Denne ingrediensen kan hjelpe Absorbere overflødig olje på huden din. Det kan også bidra til å rengjøre porene og forhindre akneutløp.
  • Hvis du har tørr hud, velg en kullmaske med fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre, olje- eller jojobaolje.

  Ulike varianter og merker av kullmasker vil ha forskjellige ingredienser, og sørg for at du leser produktetikettene nøye før / # 8217; kjøp.

  Hvis du har sensitiv hud, unngå masker med aromaer, fargestoffer, parabener og andre kjemikalier som kan forårsake en reaksjon.

  Andre fordeler med aktivert karbon

  Aktivert karbon har ikke bare potensialet til å dra nytte av huden. Det kan også brukes som en naturlig behandling for andre forhold. Dette inkluderer:

  • Bruk i behandlinger mot gift. Aktiv Carbon Can Bidrar til å forhindre kroppen Fra # 8217; absorpsjon av kjemikalier fra mage i forgiftning og overdosering av narkotika.
  • Redusere kolesterolnivået. Takket være evnen til å hindre kroppen i å absorbere kolesterol i # 8217; tarmene, Undersøkelser Det har indikert at aktivert karbon kan bidra til å redusere totalt kolesterol og LDL-kolesterol (dårlig) med 25%.
  • Hjelp med nyrefunksjon. Ved å hjelpe kroppen å bli kvitt toksiner, Undersøkelser har vist at aktivert karbon kan hjelpe folk som har en kronisk nyresykdom.
  • Forbedre gastrointestinale problemer. Begrenset søk har vist at aktivert karbon kan bidra til å lindre gass og hevelse.

  Bunnlinjen

  I de senere år har det blitt en ekstremt populær ingrediens i verden av skjønnhet. Til tross for den begrensede forskningen for å støtte fordelene for hudpleie, har mange hatt positive resultater med en kullmaske, og nyter en klarere hud og mer sunn hudfarge.

  For å få de beste resultatene, prøv å finne en kullmaske som passer for din type hud, den inneholder naturlige ingredienser og både fri for aggressive kjemikalier, fargestoffer, parabener og parfymer. Eller du kan lage masken din med helt naturlige ingredienser.

  Hvis du har svært sensitiv hud, eller du har spesifikke spørsmål om aktivert karbonsikkerhet, snakk med legen din eller dermatologen før du bruker en kullmaske.