Endometriose smerte: symptomer, behandling og andre

Det er vanlig?

L’endometriose oppstår når et stoff som ligner stoffet som dekker livmorangrepene til andre kroppsorganer. Selv om det er preget av ekstremt smertefulle perioder, følger det ofte en rekke andre symptomer.

Endometriose Det er ganske vanlig, det påvirker mer enn 11 prosent Amerikanske kvinner i reproduktiv alder. Det kan imidlertid være vanskelig å diagnostisere.

Hvis ikke behandlet, kan det forårsake en alvorlig endometriose infertilitet. Selv L’endometriose kan Fare For noen typer kreft.

Les videre for å lære å gjenkjenne symptomene, samt forslag til lettelse til du er i stand til å få en diagnose.

Hvordan føle endometrisk smerte?

Smerten av endometriosisen kan virke ekstremt smertefullt Menstruasjons kramper.

Hvis du er som Meg Connolly, som den ble diagnostisert for to år siden, kan din smerte ikke være begrenset til området rundt livmoren din.

I tillegg til akutt magesmerter, opplevde Connolly sciatic smerte, rektal smerte og smerte under tarmbevegelser. Du kan ha diaré med dine perioder.

Du kan også føle ben smerte eller under forholdet. Og selv om smerte ikke er begrenset til å skje i løpet av syklusen, forverres det vanligvis under menstruasjonen.

Bekken smerte

L’endometriose kan vokse uterine beleggceller (endometrium) utenfor livmoren. Dette betyr at områdene nærmest livmor, som bassenget, L & # 8217, Abdomen og reproduktive organer, er mer utsatt for disse vekstene.

Endometriosisen forårsaker en smerte som er svært vanskelig å beskrive & # 8221; sa Connolly. & # 8220; er mer enn en enkel & # 8216 ;: Det er den slags smerte som ikke engang vil teller medisiner (OTC) løser & # 8221;.

Ryggsmerter

Ryggsmerter er ikke uvanlig i det hele tatt med endometriose. Endometrialcellene kan holde seg til nedre rygg og forsiden av bekkenhulen. Dette kan forklare hvorfor Connolly også har opplevd duft.

Selv om ryggsmerter er en vanlig hendelse, er ryggsmerteren relatert til baksiden og # 8217; endometriose vil bli følt i dybden i kroppen din. Endre stillingen eller kontakt en kiropraktor vil ikke være i stand til å lindre symptomene.

Legg smerter

Hvis endometriske lesjoner vokser over eller rundt den sciatic nerven, kan de forårsake ben smerte.

Denne smerten kan virke:

 • En plutselig tett, lik en kramper med bena
 • En akutt stab
 • en døve puls

I noen tilfeller kan denne smerten forstyrre din evne til å gå komfortabelt eller stå opp raskt.

Smerte under forholdet

Noen ganger kan det endometriske vevet kalle og danne en smertefull knutepunkt til berøring. Disse nodulene kan vises i # 8217; livmor, i livmorhalsen eller i bekkenhulen.

Dette kan føre til vaginal eller abdominal kutt Smerter under seksuell aktivitet, Spesielt samleie.

Smertefulle tarmbevegelser

Endometrial celler kan vokse i # 8217; område mellom vagina og / # 8217; tarmene. Dette kalles Rektovaginal endometriose. Denne tilstanden har sitt eget sett med symptomer, inkludert:

 • irritabel tarm
 • Minution vanskeligheter
 • diaré
 • smertefulle tarmbevegelser

Denne typen endometriose smerte kan virke akutt og insisterende og Livsvaner Som en diett rik på bearbeidet mat kan få deg til å føle deg verre.

Hvordan er dette forskjellig fra den typiske menstruasjonssmerten?

Selv om smerten i # 8217; endometriose kan virke annerledes for hver person som opplever ham, er det vanligvis et par vanlige faktorer som skiller ham fra menstruasjonssmerter.

Med endometriose:

 • Smerte er kronisk. Det skjer gjentatte ganger før og under menstruasjonssyklusen, noen ganger i andre perioder i måneden, for mer enn seks måneder.
 • Smerte er seriøst. Noen ganger otc smertestillende som L’ibuprofen (Advil) eller L’aspirin (ECOTRIN) gir ikke smertelindring.
 • Smerte er konstant. Det skjer ganske ofte å være forventet og gjenkjenne hvordan det føles.

Hvilke andre symptomer er mulige?

L’endometriose kan også forårsake andre symptomer, inkludert:

 • Blødning eller spotting mellom perioder
 • Overdreven hevelse
 • krampe
 • diaré
 • forstoppelse
 • kvalme
 • Vanskelighetsgrad å bli gravid

For Connolly mente det også:

 • sterk blødning
 • anemi
 • hodepine
 • Vanskelighetsgrad å konsentrere seg om
 • matintoleranse
 • Ovariecyster

I noen tilfeller, ifølge 2013 studie Publisert i Journal Oxford Academic, L’endometriose har også vært knyttet til mental helse som Depresjon.

Når skal du kontakte legen din for diagnose

Hvis du tror at dine perioder er mer smertefulle enn andre, eller hvis du føler smerte i løpet av syklusen i alle de forskjellige delene av kroppen din, kontakt legen din.

Noen mennesker med endometriose har ikke en sterk smerte som et symptom, men opplever en eller flere av hans andre symptomer.

Diagnoseprosessen for endometriose er ikke veldig enkel. Vanligvis tar det flere avtaler Få den riktige diagnosen. Sekund et lite studio gjennomført i Brasil, mer ung, er det vanskelig å få en korrekt diagnose.

De samme studie Han konkluderte også med at det tar, i gjennomsnitt sju år fra ON-filen på symptomene for å få en korrekt diagnose.

For noen vises endometrisk vev ikke under magnetisk resonans, ultralyd eller ultralydstest. En enkelt måte [for meg] for å få en klinisk diagnose var gjennom laparoskopisk kirurgi & # 8221; forklart connolly.

«Den syvende ob-gyn jeg besøkte har vært legen som fortalte meg at han trodde jeg hadde endometriosisen og at jeg sannsynligvis kunne ha ventet i noen år å gjennomgå operasjon siden jeg var så ung.& # 8221;

Bekymret for gjenopprettingsprosessen, gikk Connolly frem og tilbake for å lage prosedyren. Men da, to uker etter avtalen, led han en pause Ovariecyster.

& # 8220; min mor fant meg meningsløs på badet gulvet & # 8221; sa. Etter en hektisk ambulanse rase alle’sykehus, Connolly gjorde sin beslutning.

Den dagen bestemte jeg meg for at jeg ville finne en spesialist i endometriose og gå videre med intervensjonen & # 8221;.

Når diagnosen er gjort, vil legen jobbe med deg for å skape en symptomstyringsplan. Dine alternativer vil avhenge av alvorlighetsgraden av tilstanden.

En typisk plan kan inkludere:

 • Reseptbelagte smertestillende midler
 • Kirurgi for å fjerne overdreven vevsvekst
 • hormonal prevensjon For å forhindre retur av stoffet

Hva er perspektivet?

Med en offisiell diagnose var Connolly bevæpnet med informasjonen han trengte for å begynne å ta vare på sine symptomer og gjenopprette sitt liv.

& # 8220; Kjenn kroppen din bedre enn noen andre & # 8221; sa. «Hvis du trenger en andre, tredje, fjerde, femte mening, feil! Ingen kjenner kroppen din bedre enn deg, og smerten din er absolutt ikke i hodet ditt. & # 8220;

Din generelle smertebehandling og dine langsiktige prospekter varierer avhengig av alder, dine symptomer og hvor aggressivt legen din vil behandle deg selv.

Noen mennesker, som Connolly, føler seg stor lettelse så snart behandlingen starter. [8220; Etter å ha lidd excision kirurgi, er symptomene mine enormt redusert og # 8221; sa.

Det er imidlertid viktig å huske at det ikke er noen kur mot endometriose. Noen symptomer kan aldri forsvinne. Imidlertid kan symptomene reduseres etter overgangsalderen, siden L’hormonell påvirkning av dette livmorbelegget ut av stedet er ikke lenger tilstede.

For Connolly har behandlingen hjulpet, men endometriosen er fortsatt en betydelig del av sitt liv. [8220; I [ennå] kjempet med fryktelige PMS, hormonelle ubalanser, sterk blødning under menstruasjon, uregelmessige perioder og eggstokk smerte under eggløsning og menstruasjon.& # 8221;

Hvordan finne lettelse

Til du er i stand til å få en diagnose, er det måter å håndtere ubehag som kan forårsake endometriose. Connolly anbefaler Varmebehandling For L’endometriose bekken smerte. & # 8220; det er virkelig løs og beroliger musklene i området har kramper når du har å gjøre med Endo Pain & # 8221; sagt.

Selv dietten kan spille en rolle I symptomstyring.

& # 8220; Jeg unngår soya til enhver pris på grunn av hormonell topp som kan forårsake delte Connolly. Medisinsk forskning begynner å studere som kostholdet påvirker endometriosen. Redusere gluten og spis flere grønnsaker synes å ha en nyttig effekt, andre a 2017 Studio.

Noen Undersøkelser Det antyder også at et lys til moderat trening kan bidra til å forhindre diffusjonen av endometrial vev i områder av kroppen hvor den ikke skal være.