Fiskegenskaper: laks og kolesterol

Blodkolesterolnivået spiller en viktig rolle i din generelle helse, så det er viktig å holde dem under kontroll. En måte å opprettholde en sunn kolesterolbalanse er å se på hva du spiser.

Noen utdanning Vis en korrelasjon mellom en diett rik på mettet fett og høyere nivåer av LDL kolesterol, eller kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;. Dette kan øke risikoen for hjertesykdommer og type 2 diabetes. Saturi fett kilder inkluderer:

 • rødt kjøtt
 • Noen produkter basert på svinekjøtt og kylling
 • Meieriprodukter som smør og ost

Umettede fett er sunnere enn mettet fett og kan forbedre kolesterolnivået. Matvarer som inneholder umettede fettstoffer inkluderer:

 • Avokado
 • oliven
 • valnøtter
 • frø
 • Litt fisk, som laks

Laks kan kjempe høyt kolesterol?

Spis sunt umettede fett, som de som finnes i laks, har blitt vist For å forbedre kolesterolnivået. Faktisk leverer fisken A’alternativ rik på protein og sunt rødt kjøtt, som er rik på mettet fett. Laks er et utmerket alternativ til rødt kjøtt fordi det er en rik mat av næringsstoffer som kan bidra til å øke godt kolesterolnivået. Også, det er velsmakende!

En middels tråd på 3 gram kokt atlantisk laks inneholder 23 gram protein og 6 gram fett, hvorav de fleste er sunt umettet fett. Det er også rik på vitamin D, B-12 og B-6 og er en god kilde til magnesium, niacin, omega-3 fettsyrer og selen.

Sunn laksoppskrifter

Her er noen smakfulle oppskrifter som inneholder laks og andre næringsrike ingredienser som kan bidra til å opprettholde gode kolesterolnivåer og forbedre hjertesykdom.

Ingefær frostet laks og honning Alle’hvitløk med brokkoli

Når laksen er marinert i den velsmakende glasur, er denne velsmakende oppskriften av Sally’s bakingsavhengighet tilberedes på mindre enn 35 minutter og har en utmerket ernæringsmessig profil.

Få oppskriften!

Thai bakt laks

Denne oppskriften blander sockeye laks med tradisjonelle thailandske smaker for et virkelig velsmakende stykke fisk. Going Lo-Co diskuterer også hvilke typer laks som er avlet og ikke oppdrett.

Få oppskriften!

Kanapletter av røkt laks og avokado

Samle avokadoer, kapers, naan og mer for denne helseoppskriften på Savory Simple Rich i eksepsjonell smak og konsistens.

Få oppskriften!

Summer laks og grønnsaker på cartoccio

Laks, grillet. Denne matlagingsklassen varmer opp direkte på grillen i aluminiumsarket (og letter rengjøring).

Få oppskriften!

Mer informasjon om kolesterol

Kolesterol reiser til kroppen vår i lipoproteiner, som er fettproteinfett. Det er to hovedtyper av lipoproteiner: Lav tetthet lipoproteiner (LDL) og høy tetthet lipoproteiner (HDL). Vedlikehold av sunne nivåer av begge typer kolesterol er avgjørende for helse.

Høye nivåer av LDL (kjent som kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;) kan akkumulere i kroppens arterier. L’HDL er vist som typen & # 8220; god & # 8221; av kolesterol fordi det bringer kolesterol fra andre deler av kroppen til leveren, som fjerner kolesterol fra kroppen og hjelper til med å håndtere det.

Hvis A’arterie er betent, bruker kroppen en kombinasjon av LDL-kolesterol, fett og kalsium, blant annet stoffer, for å danne plaketten. Platen kan akkumulere på veggene i arteriene og forårsake en krymping av arteriene. Dette kan begrense blodstrømmen til og fra hjertet og hjernen. Hvis plaket bryter, virker kroppen å koagulere pause, noe som kan føre til en’hindret arterie. Det endelige resultatet kan være et hjerteinfarkt eller slag.

Kjenn ditt kolesterolnivåer

Enkle blodprøver kan bidra til å holde kolesterolnivåene under kontroll. Slik tolker du resultatene:

 • Høyt kolesterol: 240 milligram per deciliter (mg / dl) og utover
 • Høy borderline: 200-239 mg / dl
 • Ønskelig nivå: Mindre enn 200 mg / dl

Bunnlinjen

Når det gjelder å forbedre hjertehelsen og kolesterolnivået, er laks en’utmerket valg. I motsetning til rødt kjøtt er laks en god kilde til sunne umettede fettstoffer som kan være til nytte for kolesterol. Det er også rik på proteiner og næringsstoffer. Så neste gang du er fristet til å grille en biff eller bestille en ribbearré, prøv en laksfilet i stedet.