Fibrøs smerte: Identifikasjon, Husholdningsartikler, Behandling

Fibroids forårsaker smerte?

Fibroids er godartede tumorer som vokser på veggene eller belegget i livmoren. Mange kvinner på et tidspunkt vil ha livmorfibroider, men de fleste kvinner vet ikke hvordan de skal ha dem fordi de generelt ikke har noen symptomer.

For noen kvinner kan fibroid smerte være seriøs. I tillegg til sterke menstruale blødninger og langvarige perioder kan fibroids forårsake:

 • Trykk og bekken smerte ugjennomsiktig og kronisk
 • Lumbal ryggsmerter
 • Hevelse og abdominal hevelse
 • Smerte med perioder eller sex

De kan til og med få deg til å føle deg som om jeg trenger å urinere ofte.

Smerte kan gå og komme eller forekomme bare under sex eller menstruasjon. Det kan være en akutt eller døve smerte. Symptomene kan også variere avhengig av posisjon, størrelse og antall fibroider du har.

Symptomer på fibroids kan lignes på andre bekkenforstyrrelser, for eksempel:

 • endometriose
 • adenomyy
 • bekkeninfeksjon

Hvis du har bekkenpine som ikke forsvinner, tunge og lange perioder og problemer med vannlating, er det viktig å konsultere en lege for en korrekt diagnose.

Q&A: Forstå smerten av fibroids

Spørsmål:

Hva det gjør vondt på noen fibroider?

TIL:

Symptomene på smerte og trykk forbundet med livmorfibroider genererer generelt fra vekten av fibroma selv som presser eller hviler på bekkenorganer, i stedet for fra fibroma selv vondt. Ultralydseksamenene er nyttige for å evaluere størrelsen og posisjonen til en fibroma. De kan hjelpe legen din til å vite om fibroma er ansvarlig for smerten du måtte ha.

Holly Ernst, PA-CANSWers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Hvordan behandle smerten av fibroids hjemme

Du kan kanskje administrere symptomer med motvirkninger og hjemmemedisiner. Dette gjelder spesielt hvis du bare har mindre symptomer som ikke påvirker ditt daglige liv.

Husholdningsartikler inkluderer:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, som L’ibuprofen, spesielt under syklusen
 • Varmeputer eller varme pakker
 • massasje

Det er også noen hjemme rettsmidler som kan bidra til å redusere andre symptomer på fibroids:

 • Å spise et sunt kosthold rik på frukt, grønnsaker, hele korn og magert kjøtt og unngå rødt kjøtt, raffinerte karbohydrater og sukkerholdige matvarer fordi fibroids kunne bli verre
 • meieri, Som melk, yoghurt og ost, minst en gang om dagen
 • Begrens alkohol l & # 8217
 • Ta vitamin og mineraltilskudd, inkludert gruppe B jern og vitaminer, for å forhindre anemi på grunn av sterke blødninger
 • Trene regelmessig og opprettholde en sunn vekt
 • Begrense natriuminntaket for å redusere risikoen for hypertensjon
 • Finne måter å redusere stress på, for eksempel yoga eller meditasjon

L’Akupunktur kan bidra til å behandle fibroids smerte?

L’Akupunktur kan hjelpe med fibroids smerte. Akupunkturen er en prosedyre basert på den gamle kinesiske medisinen. Innebærer l’aktivering av spesifikke punkter på huden med nåler for å påvirke ulike deler av kroppen.

Nåværende søk Vise motstridende tester som 8217; akupunktur er en effektiv behandling for uregelmessig blødning og smertefulle menstruasjonskramper. En å gjennomgå Han fant en lovende støtte for bruk av akupunktur i behandling av menstruasjonssmerter. Imidlertid fant forfatterne at resultatene var begrenset av metodiske feil.

Videre forskning er nødvendig for å avgjøre om disse potensielle fordelene strekker seg til kvinnen med smerte for fibroids.

Hvilke medisinske behandlinger er tilgjengelige for smerte for fibroids?

Mange tilfeller av symptomatiske fibroider kan behandles med reseptbelagte legemidler som retter seg mot hormonene som er involvert i reguleringen av menstruasjonssyklusen. Eksempler inkludert:

 • Orale prevensjonsmidler
 • Intrauterine frigjøringsanordninger av progestin (IUD)
 • Dell & # 8217 Agonists; Gonadotropine Release Hormone

Disse stoffene kan midlertidig forbedre symptomene. Fibroids forsvinner ikke.

I noen tilfeller kan den eneste måten å få lettelse være kirurgi for å fjerne fibroider (MIOMectomy) eller en ikke-kirurgisk tilnærming kjent som embolisering av # 8217; uterinarterien. L’embolisering innebærer avbrudd av oksygenforsyningen til fibroids slik at de krymper.

Fullstendig kirurgisk fjerning av livmor, kjent som hysterektomi, er den mest endelige måten å behandle fibromas smerte. L’Hysterektomi regnes som en viktig operasjon, så generelt er det reservert som en siste utvei. Du kan ikke engang ha barn etter en’hysterektomi.

Når du skal se en helsepersonell

Noen bekken smerte, uansett hvor liten, det er en grunn til å konsultere en lege eller gynekolog. Du bør gjøre en avtale hvis du har:

 • Overdreven tunge og langvarige perioder
 • identifisere mellom perioder
 • Bekken smerte eller press som ikke forsvinner eller sterk bekken smerte manifestert til plutselig
 • Vanskeligheter med å urinere
 • Følelse som om jeg alltid trenger å urinere eller våkne opp hele tiden om natten for å tømme blæren

Hvor lang tid tar det å gjenopprette fra smerten av fibroider?

Smerter i fibroids kan redusere etter overgangsalderen, men det kan ikke forsvinne helt. Hvis du velger å gjennomgå kirurgi for å fjerne fibroider, vil smerten din sannsynligvis bli lindret kort tid etter fibroidene, men det er mulig at fibroids returnerer senere, avhengig av alderen din. Hvis du er nær overgangsalderen, kan du være mindre sannsynlig å ha gjentatte problemer.

Noen fibroidfjerningsprosedyrer kan også forårsake uterine arr som kan påvirke fruktbarheten.

A’hysterektomi er en permanent løsning for fibroids fordi det fjerner hele livmoren. Imidlertid regnes det som en «8217; viktig kirurgisk drift og gjenoppretting kan ta tid.

Outlook

Hvis du tror du har uterine fibroids eller noen form for bekkenpine som ikke vil gå bort, kontakt legen din for en nøyaktig diagnose. Symptomene på fibroids varierer fra kvinner til kvinner og er avhengige av mange faktorer, for eksempel størrelse, plassering og antall fibroider.

Det er mange forskjellige behandlingsalternativer tilgjengelig for livmorfibroider. Behandlingen du trenger, avhenger av ditt spesielle tilfelle. Endringer i kosthold og livsstil er første etasje D’handling for å behandle fibroids smerte. I noen tilfeller er en’hysterektomi er det beste valget og noen ganger unikt for å stoppe smerte.

Fibroids kan være utrolig smertefulle for noen kvinner, men de er ikke kreftfremkallende, sjelden forstyrrer graviditet og vanligvis smal etter overgangsalderen.