Allodynia: Årsaker, behandling og mer

COS’er L’Allinia?

L’Allinia er et uvanlig symptom som kan komme fra forskjellige forhold knyttet til nerver. Når du prøver det, føler du smerte på grunn av stimuli at de normalt ikke forårsaker smerte. For eksempel, trykk litt på huden eller børste håret kan være smertefullt.

Å lindre L’Allinia, din lege vil prøve å behandle den underliggende årsaken.

Hva er symptomene på # 8217; Allinia?

Det viktigste symptomet på # 8217; Allinia er smerten forårsaket av stimuli som vanligvis ikke forårsaker smerte. I noen tilfeller kan du finne smertefulle eller kalde temperaturer smertefullt. Du kan finne et lite trykk på huden smertefull. Du kan prøve smerte som svar på en børstingssensasjon eller andre bevegelser langs huden eller håret.

Avhengig av årsaken til undersiden av alliolinia, kan du også manifestere andre symptomer.

For eksempel, hvis det er forårsaket av fibromyalgi, kan du også oppleve:

  • angst
  • Depresjon
  • Konsentrasjonsproblemer
  • søvnforstyrrelser
  • utmattelse

Hvis den er koblet til # 8217; migrene, kan du også prøve:

  • smertefull hodepine
  • Større følsomhet for lys eller lyder
  • Endringer i visjonen din
  • kvalme

Hva forårsaker l’Allinia?

Noen underliggende forhold kan forårsake Allionia. Det er mer vanlig knyttet til fibromyalgi og alle migrene. Selv postpetal neuralgia eller perifer neuropati kan forårsake det.

fibromyalgi

Fibromyalgi er en forstyrrelse der de føler muskel og leddsmerter i hele kroppen. Men det er ikke relatert til en lesjon eller en tilstand som leddgikt. I stedet ser det ut til å være koblet til måten hjernen behandler smerte signaler fra kroppen din. Det er fortsatt noe av et medisinsk mysterium. Forskere forstår ikke sine røtter godt, men har en tendens til å jobbe i familier. Noen virus, stress eller traumer kan også utløse fibromyalgi.

Hodepine migrene

Migrene er en type hodepine som forårsaker intens smerte. Endringer i nervesignaler og # 8217; Kjemisk aktivitet i hjernen utløser denne typen hodepine. I noen tilfeller kan disse endringene forårsake alliiny.

Perifer neuropati

Perifer nevropati oppstår når nerver som forbinder kroppen til ryggmargen og hjernen er skadet eller ødelagt. Det kan komme fra forskjellige alvorlige medisinske forhold. For eksempel er det en potensiell diabetes komplikasjon.

Posterpetal neuralgia

Posterpetic neuralgia er den vanligste komplikasjonen av brannen i Sant’Antonio. Dette er en sykdom forårsaket av Zoster Varicella-viruset, som også forårsaker vannkoppen. Kan skade nervene dine og bringe til posterpetic neuralgia. L’økte følelser til berøring er et potensielt symptom på posterpetal neuralgia.

Hva er risikofaktorene for L’Allinia?

Hvis du har en forelder som har fibromyalgi, er du med størst risiko for å utvikle IT og Alliolinia. Selv L’hodepineopplevelse, utvikling av perifer neuropati eller L’herpes zoster eller vannkopper øker risikoen for å utvikle alliolinia.

Hvordan diagnostiseres L’Allinia?

Hvis du merker at huden din har blitt mer følsom for den normale følelsen, kan du begynne å diagnostisere deg selv. Du kan gjøre det ved å teste din nervøse følsomhet. For eksempel, prøv å pusse en tørr bomullspute på huden. Deretter gjelder den en varm eller kald pakke på huden. Hvis du føler deg en følelse av smertefull prikking som svar på noen av disse stimuliene, kan du lide av allodyni. Fikse en avtale med legen din for å få en formell diagnose.

Legen din kan gjennomføre en serie tester for å evaluere din nervøse følsomhet. Vil også be om informasjon om din medisinske historie og andre symptomer du måtte ha. Dette kan hjelpe dem med å begynne å identifisere årsaken til alliolinia. Sørg for at du svarer på spørsmålene deres på den mest ærlige og komplette måten. Snakker om dem av smerte i enden, hodepine, dårlig helbredelse av sår eller andre endringer du la merke til.

Hvis de mistenker at du kan ha diabetes, vil legen din sannsynligvis bestille blodprøver for å måle blodsukkernivå. De kan også kreve blodprøver for å verifisere andre mulige årsaker til symptomer, for eksempel sykdommer eller skjoldbruskkjertelinfeksjoner.

Hvordan det behandles L’Allinia?

Avhengig av årsaken til foten av’Allodynia, kan legen anbefale narkotika, livsstilsendringer eller andre behandlinger.

For eksempel kan legen foreskrive narkotika som Lidocaine (Xylocain) eller Pregabalin (Lyrica) for å lindre smerte. De kan også anbefale det ikke-steroide antiinflammatoriske legemidlet, for eksempel naproser (Alleves). I noen tilfeller kan legen anbefale behandling med elektrisk stimulering, hypnoterapi eller andre komplementære tilnærminger.

Det er også viktig at legen din adresserer den underliggende tilstanden som forårsaker allodyinia. For eksempel kan suksessen til diabetesbehandling bidra til å forbedre diabetisk nevropati. Dette kan bidra til å redusere risikoen for allodyni.

Endringer i livsstilen

Identifiser de utløsende faktorene som gjør at din allodyte får til å hjelpe deg med å håndtere din tilstand.

Hvis du lider av migrene, kan noen matvarer, drikkevarer eller miljøer utløse dine symptomer. Vurder ideen om å bruke en dagbok for å holde oversikt over dine livvaner og dine symptomer. Etter å ha identifisert de utløsende faktorene, ta skritt for å begrense eksponeringen mot dem.

Behandle stress er viktig selv om du bor sammen med migrene eller fibromyalgi. Stress kan forårsake symptomer i begge disse forholdene. Å praktisere meditasjon eller andre avslapningsteknikker kan hjelpe deg med å redusere stressnivået.

Selv iført klær laget av lys og ermeløse stoffer kan være D’Hjelp, hvis L’Allinia utløses ved å trykke på klær.

Sosial og følelsesmessig støtte

Hvis behandlingen ikke lindrer smerte, spør din rådgivende lege på mental helse. Disse tjenestene kan hjelpe deg med å lære å tilpasse seg din utviklende fysiske helse. For eksempel kan kognitiv atferdsterapi hjelpe deg med å endre måten du tenker på og reagere på vanskelige situasjoner.

Det kan også være nyttig å be om mening fra andre mennesker med Allionia. For eksempel, se etter støttegrupper i ditt samfunn eller online. I tillegg til å dele strategier for å håndtere symptomer, kan det være nyttig å komme i kontakt med andre som forstår smerten din.

Hva er perspektivet?

Ditt perspektiv vil avhenge av årsaken til alliolinia. Spør legen din mer informasjon om diagnosen din, behandlingsalternativer og langsiktige prospekter.